Læs også:

Close
pige vand humør horisont liv (Foto: Unsplash)

Husker du at tage vare på dig selv?

Annonce  | 

I en hverdag præget af e-mail notifikationer, job, skole og madpakkeræs, kan det være svært at holde alle boldene i luften på samtidig. Hører du også til dem, der glemmer dig selv i hverdagen?

Artikel er udarbejdet i samarbejde med gormlundshoj.dk og indeholder reklamelinks.

Træk stikket

Hvis du er ved at blive fyldt op til randen af pligter og krav, kan det være en rigtig god idé at trække stikket for en stund. For den lille pause fra hverdagen kan gøre alverden til forskel.

pige tænker trist ansigt (Foto: Unsplash)
Gør noget ved dine tanker og dit liv. (Foto: Unsplash)

Så sluk mobilen, og vær offline. Måske skal du leje et sommerhus for en weekend, hvor du kan tilbringe et par dage i selvvalgt isolation. Mærk stilheden omkring dig, gå lange ture og bare vær til stede i nuet. Uden forpligtelser. Læs en god bog eller tag strikketøjet med. Hvad enten der gør dig glad og får dig ned i gear.

Det kan være, at du skal gøre sådan en tur til en årlig eller halvårlig begivenhed. Et lille mentalt åndehul, du kan se frem til. På den måde holder du også ved de gode vaner, så du ikke igen kommer længere og længere ned i et hul af stress, nedtrykthed og fortvivlelse.

Må man gerne tale om sine følelser?

Svaret er ja! Selvfølgelig må du tale om dine følelser – faktisk vil vi gerne opfordre dig til det. For samtalen er en af de bedste måder, hvorpå du kan få lukket op for nogle af de tanker og følelser, du går og gemmer på. Dem som måske æder dig op indefra, og som du lukker ned for.

pige arme ud glad hår (Foto: Unsplash)
Vær ikke bange for at søge hjælp. (Foto: Unsplash)

Hvis du har en god ven eller veninde eller en fortrolig kollega, kunne det være stedet at begynde at åbne for dine følelser. Det kan også være, at det er din partner, du skal tale med. Med mindre denne er en del af dine bekymringer.

Undertiden kan det også være en rigtig god idé at tale med en udenforstående, som kan hjælpe dig med at sætte perspektiv på dine tanker. Og her er det især gavnlig med en professionel, der er uddannet til at tage hånd om alle slags udfordringer, som vi mennesker kan stå over for (Du kan læse mere om professionel rådgivning ved hjælp fra psykoterapeut Svendborg lige her).

En af fordelene ved at række ud efter en professionel er desuden, at du i disse samtaler ikke bliver mødt med fordømmelse eller skam. De er på din banehalvdel og vil gøre alt for at hjælpe dig.

Brug tid på det, du elsker

Det er intet, der giver så meget energi, som at beskæftige sig meget noget man elsker. Passion er en oplader til menneskets sjæl. Så elsker du havearbejde, at sy, rode med gamle biler eller sortere frimærker, så er det det, du skal sætte tid af til. Sørg for at din alenetid er koordineret med resten af familien, så du kan nyde dit åndehul uden dårlig samvittighed, og under børn, der banker på døren og vil have opmærksomhed.

Brug tid på dem, du elsker

Ligesom det er vigtigt at bruge tid på det, du elsker, så er det lige så vigtigt at bruge tid på dem, du elsker. I de fleste moderne menneskers hverdag er tid en mangelvare. Derfor skal tiden bruges med omhu sammen med mennesker, der gør noget godt for dig, og mennesker, du er noget for.

kirsebærblomster natur træ (Foto: Unsplash)
Brug tid sammen med dem, du elsker … (Foto: Unsplash)

Har du negative relationer i dit liv, der dræner dig for energi og som føles som en pligt at være sammen med? Så er det måske på tide at ’slå op’. Alle mennesker forandrer sig over tid og det er okay at vokse fra hinanden. Og i stedet for at gå at ærgre sig over den relation, så får sagt fra på en pæn måde. Det er alle bedst tjent med.

Læs også: Fem på stribe

5 på stribe boginspiration bog bøger (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·