Læs også:

Close
fem på stribe bog bøger boganmeldelse (Foto: MY DAILY SPACE)

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Der er noget ved bøger – noget magisk … Bøger er godt for krop og sjæl. Her får du lidt boginspiration til din sommerferie

Kan man få bøger nok? Nej er svaret. 😉 Snart melder sommerferien sig, og ofte er det der, man har ekstra tid til at læse, slappe af og ingenting lave. Jeg har fundet fem bøger, som måske kan give dig inspiration til at købe, downloade en e-bog og bare få en hyggelig og afslappende sommer i godt selskab med en god (eller flere) bog.

Den spændende

Lone Theils er ikke bare en dygtig korrespondent og journalist men også guds en benådet krimiforfatter. Her er første bind i hendes nye krimiserie ‘Hjemvendt’ om politiassistent Signe Brask. Den foregår i Nordjylland, hvor Lone i øvrigt selv er født og vokset op. Det skal lige siges, at bogen her har tidligere været udkommet som e- og lydbog på Mofibo, hvor i øvrigt over 13.000 brugere anbefaler den. Men nu er den her også som bog, og jeg har først læst den nu – ganske hurtigt for den var svær at slippe.

Signe Brask er som ung og nyuddannet politiassistent sat på en sag om en pige, der er forsvundet sporløst under en families tur til Hjerl Hede. Hun forbliver væk, men 10 år senere dukker en pige op på politistationen og påstår, hun er den svundne pige. Men hvad er der sket …

PS: Bog nummer to skulle efter sigende allerede udkomme senere på året som e- og lydbog og lidt senere som trykt bog, så man skal ikke vente længe på fortsættelsen. PPS: Prisen er også god – tænk at få en rigtig god bog til den pris nu – det er en luksus.

lone theils bog savnet hjemvendt 1 forfatter

Savnet, Hjemvendt 1, 134,95 kr., www.saxo.com

Den sommerlige

Man kan ikke andet end komme i sommerhumør af denne forside – gud hvor er den altså pæn. Den må gerne ligge fremme hos mig. ‘Omrids’ er første bind i en kommende trilogi, hvor de to sidste kommer senere på året. Rachel Cusk er canadisk født men flyttede tidligt i sit liv til England. Hun har udgivet andre bøger – men er ikke så kendt her i Danmark. ‘Omrids’ gav hende et stort internationalt gennembrud – af god grund – for det er en hyggelig og dejlig bog, der har 10 samtaler om kærlighed og ægteskab, karriere og succes, ambitioner og bekymringer samt længsler og begær som omdrejningspunkt.

En trykkende varm sommer tager en kvindelig forfatter til Athen for at undervise på et skrivekursus. Allerede på flyet derned begynder livshistorierne at udfolde sig … En god bog at have med på ferien.

bog forfatter omrids rachel cusk

Omrids 1, 224,95 kr., www.saxo.com

Den seje og ekseptionelle

Sara Omar er fra 1986 og er dansk-kurdisk romanforfatter og menneskerettighedsforkæmper. Hun er imod alle former for ekstremisme. Hun flygtede sammen med familien fra krig i slutningen af 1990’erne, og hun har boet i Danmark siden 2001. Her har hun studeret jura på Århus Universitet.

Dødevaskeren er hendes debutroman – og hvilken en. Vær klar med Kleenex – og vær klar på, at du skal forholde dig til emner og skæbner, som for os danskere virker så absurde, at det ikke kan beskrives. Det er en voldsom roman om en et ekstrem udsat pigeliv. Frmesk er ikke ønsket af sin far på grund af sit køn – og så er hun “mærket for livet” på grund af en lille hvid hårtot på sit barneskaldede isse. Er det et tegn fra Allah? Er hun velsignet eller forbandet?

Sara Omar vandt i øvrigt også prisen som Årets Kvinde til ELLE Style Awards 2019, hvor hun modtog sin pris med en utrolig stærk og rørende takketale om kvindeundertrykkelse. Der var dyb tavshed og stående ovationer bagefter.

Omar citat
Årets kvinde 2019 Sara Omar: ”Det, at være kvinde, er for mange ikke en pris, man vinder, men en pris man betaler”.

Gør dig selv den tjeneste at læs den. Det er en så fint skrevet og også hård bog at komme igennem. Men det er på alle måder en bog, man bør læse og kende og blive klogere på en del af verden, der er så ukendt for os.

bog forfatter sara omar dødevaskeren

Dødevaskeren, 239,95 kr., www.saxo.com

Den forførende

Det er Chip Cheeks debutroman, der handler om det nygifte par Henry og Effie, der er på bryllupsrejse til det populære feriested Cape May i New Jersey i 1957 – dog uden for sæson – så de bare kan have nok i dem selv og deres kærlighed. Men sådan kommer det ikke til at gå, og de bliver enige om at tage hjem før tid. Men så møder de det glamourøse par, der er deres naboer; overklassekvinden og hendes rige playboy og hans mystiske halvsøster. Hende tiltrækkes Henry hurtigt af – og det der egentlig bare var en leg bliver mere og mere risikabelt for det nygifte par, hvis forhold slår store revner, inden de vender hjem.  En erotisk og bevægende roman om seksualitet, kærlighed, loyalitet og forførelse.

bog forfatter dage i cape may chip cheek

Dage i Cape May, 174,95 kr., www.saxo.com

Den for naturelskeren

David Hamilton har lavet en fin lille bog ‘Smag på Naturen’, der er god, hvis du skal holde ferie i Danmark og gerne vil lidt rundt. Også hvis du har familie og måske mindre børn. I naturen kan du indsamle spiselige planter og bær – og gør man det med familie og venner, så giver det bare en ekstra dimension i forhold til nærvær – det at være sammen om det – og måske tage tilbage og lave noget mad af “udbyttet” bagefter. Bogen og planterne er inddelt efter årstid, og der er masser af spændende opskrifter i. Selvom jeg selv synes, jeg kender naturen og er okay til at lave mad og bruge naturens skatkammer, så blev jeg faktisk meget inspireret af denne her bog.

bog forfater smag på naturen david hamilton

Smag på naturen, 169,95 kr., www.saxo.com

Læs også:

Fem på stribe

fem på stribe bøger bog læsestof

· Mere fra samme kategori ·