Læs også:

Close
fem på stribe bøger bog læsestof

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Der er noget ved bøger – noget magisk … Og heldigvis er bøger stormet frem de sidste år. Her får du lidt boginspiration til sommerperioden

En sommerdag kan være både fyldt med regn og rusk og indendørshygge eller sol i lange bange og en tur ved stranden. Men begge dele vil passe fint til at læse (eller høre) en bog. Vi har gjort det nemt for dig at vælge i bogjunglen og udvalgt fem, som vi vil anbefale.

Den smukt skrevet

Norsk-amerikanske Siri Hustvedt er kendt og elsket af mange. I april kom ‘Minder om fremtiden’, hvor hun fortæller om S.H’s liv gennem fire årtier. Den starter i New York i slutningen af 1970’erne, hvor S.H. er en ung forfatterspire, der kommer fra Minnesota, hvor hun bor i en faldefærdig ejendom, og hvor naboen ikke er helt normal og hele tiden går og reciterer monologer, hvilket hun skriver ned af det hun kan høre gennem de papirtynde vægge. 40 år senere er hun en feteret forfatter og igang med at flytte sin ældre mor til et nyt sted. Her falder hun over sin gamle notesbog og det første udkast til en aldrig færdiggjort roman om den mærkelige nabo. Dette får hende til at se tilbage på sig selv og sit liv gennem årene der er gået.

Den handler om både køn, erindring, erkendelsens luner, de tvetydig grænser mellem fornuft og vanvid og vores primale drifter som både er sex, sult, kærlighed og raseri. Hendes bøger er intellektuelle og eksistentielle, og hun er en mester i at få banaliteter og ligegyldigheder til at stå klokkeklart frem som eksistentielle sandheder.

PS. Hun optræder i Aarhus på festivalen LiteratureXchange den 17. juni og på International Forfatterscene i Den Sorte Diamant i København 18. juni.

bog bøger minder om fremtiden siri hustved

Minder om fremtiden, 269,95 kr., saxo.com

Den hyggelige og sjove

Her er årets strandbog – eller ligge i hængekøjen bog – eller måske bare indenfor hvis det sjasker ned. Jeg er blevet ret vild med Kevin Kwan og triologien ‘Crazy Rich Asians’. Dette er nummer to og den jeg lige har læst. Men den tredje er også kommet – så du kan bare kaste dig over alle tre – det vil du ikke fortryde.

’Den kinesiske forlovelse’ er andet bind i Kevin Kwans internationale bestsellertrilogi ’Crazy Rich Asians’. Serien har allerede fået hundredtusinder af fans verden over og er alene i USA solgt i over tre millioner eksemplarer. ”Dollars på steroider” og ”Hylende morsom” skrev de amerikanske anmeldere blandt andet om ’Crazy Rich Asians’, hvor første bind allerede er filmatiseret med stor succes og de næste to er på vej.

Men kort om den første – der møder vi kæresteparret Rachel og Nicholas. Først da han inviterer hende med til bryllup i sin hjemby, går det langsomt for op Rachel, at Nich kommer fra en rig familie. En stinkende, stenhamrende rig familie. I kommer vi med til Rachel og Nichs bryllup. Alt er planlagt ned til mindste detalje, og Rachel burde være ekstatisk af spænding. Alligevel er hun ked af, at hendes biologiske far, som hun aldrig har kendt, ikke deltager i en af hendes livs store begivenheder. Med ved et tilfælde viser det sig pludselig, hvem han i virkeligheden er, og Rachel og Nich hvirvles ind i en verden af glitter, skyskrabere og hurtige biler – i Shanghai, Kina. Alt er godt – alt er sjovt og jeg lover, at du ikke slipper den, før du har læst den hele.

PS. Den første ‘Millionæren fra Singapore’ er allerede filmatiseret.

bog bøger kinesisk forlovelse kevin kwan

Den kinesiske forlovelse, 114,95 kr., saxo.com

En hyldest til Læsø og med lækre opskrifter i

Danmark er dejlig – sådan har jeg det bare – ikke mindst om sommeren. Og jeg elsker at læse om steder i Danmark. Som denne smukke bog om Læsø skrevet af Helle Brønnum Carlsen. ‘Vore somre i paradis’ er både en kogebog og fortælling om Læsø. For 15 år siden kom hun med bogen ‘Mine somre i paradis’ – her tager hun os atter med tilbage til øen. Det er en fin bog med små hyggelige kommentarer og anekdoter, der gør det hele lidt mere hyggeligt og personligt. Jeg blev ret sulten, da jeg læste bogen – og så får man lyst til at besøge øen og alle de andre steder, som jeg stadig har til gode at opleve.

bog bøger læsø rejse danmark vore somre i paradis helle brønnum carlsen

Vore somre i paradis, 249,95 kr., saxo.com

Den om København

Jeg elsker København og bruger byen flittigt. Derfor bliver man jo også nærmest glad i låget over, at der kommer sådan en bog her. Tænk at nogen har taget sig tid til at samle alle de her informationer og gøre det nemt for os andre. Der er 22 ture rundt i byen, og hver tur er angivet i kilometer og kort, så det bliver ikke meget nemmere. Så snør skoene – eller smør cykelkæden og kom afsted. Bor du ikke herinde, så lav en tur eller ferie ud af det. København er så meget andet end Strøget. Det her er en gemmebog som med årene gerne må blive lidt laset i kanterne, for den skal bruges.

bog bøger læsø rejse danmark københavn 22 ture i københavn som du skal på

22 ture i København som du skal på, 199 kr., saxo.com

Den lidt selvudviklende

Carla Mickelborg kender mange som Søs i Far til fire filmene, men i dag er Carla meget andet, og nu er hun også forfatter og har udgivet sin første bog #Jeg elsker mig selv. Carla er et sødt væsen og ærlig, og det er en fin bog til alle, der som de fleste andre har op- og nedture i livet. Og dem har hun også fat i. Bogen tager fat i de store og små ting, der optager mange af os. Der er også sider, hvor du selv kan udfylde dine tanker og svar. Og så introducerer hun os for sin mors GOALS tankegang og principper, der er en slags visuelt holdepunkt, hvor du hver dag kan tage et skridt i den rigtige retning og hvor du helt uden stress kan sætte dine egne mål og styring på at få netop den fremtid, du har lyst til. Der er store og små god og velmenende betragtninger, som jeg tror mange ville have godt af at læse.

bog bøger carla mickelborg jeg elsker mig selv

Jeg elsker mig selv, 275 kr., saxo.com

 

Læs også:

Fem på stribe

bøger forlag læse forfatter (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·