Læs også:

Close
Finland er verdens lykkeligste land (Foto: Unsplash)

Nøglen til at blive verdens lykkeligste land atter igen

Underholdning  | 

Finland er for anden år i træk det lykkeligste land i verden og det er der faktisk god grund til. Her er svaret – som muligvis kan bruges som inspiration

Vi danskere er blevet overhælet indenom … for anden gang. Jep, det kunne lade sig gøre. Vi er måske ikke så uovervindelige som vi lige gik og troede. Vi brystede os ellers så godt af at være det land, som lå øverst på listen over foregangslande for, hvordan utallige ting skulle eksekveres på mest demokratisk facon. Meeeen skal der faktisk mere til for at føle den glæde, som står på FNs papirer? Nær kontakt med naturen, tryghed og den almene ærlighed kan vi måske arbejde på – det er i hvert fald hovedelementerne i finnernes hemmelighed!

(Artiklen fortsætter under den sigende GIF)

Den 20. marts 2019 var i hvert fald dagen, hvor Finland for andet år i træk blev udnævnt til den lykkeligste nation på jorden i FN’s verdenslykkerapport 2019. Og som om, at det ikke var nok, så er afstanden mellem første og anden pladsen endnu større i år. Vi ligger nemlig endnu en gang på anden pladsen og der er ikke langt ned til Norge på tredjepladsen!

FNs rapport rangerer 156 lande ud fra, hvor lykkelige deres borgere opfatter sig selv til at være (og hvad kan vi så lære af det, huh?). Finnerne kan nemlig bryste sig af, at deres lykke kan findes i deres lange levetid, deres forbindelse med naturen (oh the joy), deres manglende korruption og borgernes kontrol over deres eget liv (ja tak – power to the people!).

Markku Ojanens, finsk professor i psykologi, ekspert på lykke, mener at finnernes hemmelighed er deres evne til at nyde det almindelige liv.

– Vores nordlige klima har lært os at arbejde hårdt og værdsætte de tider, hvor tingene går godt. Det finske folk er også typisk meget ærlige, og Finland er et af de sikreste lande i verden. Sikkerhed og tillid er nøgleelementer til lykke, fortæller Ojanen.

Lær ægte lykke – lej en finner

Nemlig, du læste helt rigtigt … Du kan nu lære ægte lykke til eget brug og det kan du ved at leje en finner. Denne sommer har rejsende nemlig muligheden for at opdage lykke sammen med de lokale i Finland. Gennem deres nye ‘lej en finner-initiativ’. Visit Finland inviterer folk fra hele verden til at se, hvordan finneren lever i sand harmoni med naturen (… mmh true relaxation).

Paavo Virkkunen, chef for Visit Finland på Business Finland sagde:

– Vores ‘lej en finner’ kampagne er et svar til den globale rejsetrend med at leve som de lokale, hvilket handler om at dele oprigtige oplevelser med almindelige mennesker. Det giver rejsende muligheden for opleve finnernes stærke, personlige forbindelse til naturen med hjælp fra vores lykkeguides.

‘Lej en finner’ initiativet har listet otte almindelige finner til at arbejde som lykkeguides for rejsende. Guiderne vil huse besøgende få dage af gangen og vise dem deres egen vej til at give slip på stress gennem naturen.

Lykkeguiderne Laura og Joni Knuuti forlod det sydlige Finland for at komme til at leve tættere på naturen i Sodankylä. De fortæller:

– Vores lykke stammer fra stilhed og naturens konstante tilstedeværelse. Vi nyder småby-atmosfæren. Vi har vores privatliv uden at være totalt isoleret.

Besøgene vil finde sted gennem sommeren 2019 og vil være gratis for de rejsende. Du kan søge om at komme til at besøge en finner via linket her: Rentafinn.com

 

Læs også:
7 ting lykkelige par gør hver dag

Lykkelige par (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·