
Klar til cocktail? Prøv en Daily Daisy
Vi giver dig her opskriften på en cocktail, der både er super lækker og forfriskende. Daily Daisy er med mørk rom, og passer perfekt til en sommerfest
Vi har været så heldige at få denne opskrift fra bogen Cocktails skrevet af Jeppe Nothlev og Nicklas Jørgensen. Daily Daisy er deres bud på en swizzle inspireret af de fantastiske danske æbler.
For at udnytte mest muligt fra æblerne koges skrællerne med i vandet. Det giver ekstra smag og farve til puréen. Det tager lidt tid at lave æblepuréen. Men den kan gemmes i en måned. Og reelt kan du også bruge den til andre ting. Så har du lavet den på forhånd, så er der ikke langt til din drink er klar.

Dette udstyr skal du bruge til drinken
Highball glas
Bar-ske
Ingredienser3 centiliter friskpresset limejuice
4 centiliter hjemmelavet æblepuré
5 centiliter mørk rom
1 tørret skive økologisk æble
1 myntekvist
Lidt flormelis
Hjemmelavet æblepuré
Disse remedier skal du bruge
Gryde
Kartoffelskræller
Vægt
Teposer
Stavblender
Glas med tætsluttende låg
Disse ingredienser skal du bruge
250 gram skrællede danske økologiske æbler
500 gram sukker
3,75 deciliter æblevand (vand kogt med skrællerne)
10 gram kanelstang
2,5 gram stødt allehånde
Sådan laver du æblepuréen
Kom vandet i en gryde og bring det i kog.
Skræl æblerne og skær dem i halve og fjern kernehusene.
Kom skrællerne i det kogende vand og lad dem koge i 10 minutter for at lave æblevand.
Knus kanelstængerne groft og rist dem på panden sammen med allehånde.
Afmål mængden af vand, der skal bruges til puréen.
Er der ikke nok æblevand, så tilsæt lidt vand.
Kog æblerne med æblevand og sukker, til æblerne er møre.
Stavblend derefter æblerne i gryden, til puréen er lind.
Tilsæt kanel og allehånde i teposer og lad blandingen simre i 1 time, mens du rører rundt hvert kvarter.
Tag teposerne op og kom puréen på glas. Kan opbevares på køl op til 1 måned.
Sådan laver du med selve drinken
Fyld highballglasset næsten op med knust is.
Tilsæt limejuice, æblepuré og rom.
Swizzle eller rør ingredienserne i 6 sekunder.
Top med frisk knust is. Pynt til sidst med sugerør, æble, mynte og et drys flormelis.
Skål …
Sådan ser bogen ud, hvis du vil have flere opskrifter:
Læs også: