Læs også:

Close

NEWS: Mueller-rapport: Intet bevis for samarbejde mellem Trump og Rusland

Nyheder  | 

Mueller-rapport: Intet bevis for samarbejde mellem Trump og Rusland · Mindst fire elever forsvundet under studietur på kort tid · Presset vokser på May – medie skriver om mytteri mod hende · Red Barnet: Her er det værste sted i verden at være barn · Brand i nedlagt skole ved Greve – syv teenagere tilbageholdt · Dagens billede: New Zealands premiereminister projekteret op på verdens højeste bygning

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mueller-rapport: Intet bevis for samarbejde mellem Trump og Rusland

Formanden for det juridiske udvalg i Kongressen, demokraten Jerry Nadler, siger, at rapporten fra den særlige anklager Robert Mueller hverken erklærer USA’s præsident, Donald Trump, skyldig eller ikke-skyldig. Det skriver Reuters.

Gennem to år har Robert Mueller undersøgt, om Rusland påvirkede præsidentvalget tilbage i 2016 i USA. Undersøgelsen blev dermed afsluttet i fredags, da han overdrog rapporten til USA’s justitsminister, William Barr. Præsident Donald Trump mener, at rapporten konkluderer fuldstændig uskyld.

– Ingen samarbejde, ingen forhindring, fuldstændig og total renselse, skriver Trump på Twitter. Han kom derudover med en kort udtalelse til pressen, inden han boardede Air Force One.

– Det er en skam, at vores land skulle gå gennem det her. For at være ærlig er det en skam, at jeres præsident behøvede at gå gennem det her. Det begyndte før jeg overhovedet blev valgt, sagde han.

Ifølge avisen The Guardien skulle justitsminister Barr have citeret Robert Mueller for at sige, at rapporten ikke konkluderer, at præsident Trump har begået noget ulovligt, men den renser ham heller ikke. Han er altså hverken erklæret skyldig eller ikke-skyldig.

Siden undersøgelsens start i 2017 er 37 personer blevet tiltalt, men der er med rapportens afslutning ikke fundet grundlag for yderligere tiltalelser af hverken Trump eller andre. Det skriver DR.

Trump rusland (Foto: Unsplash)
Rapport viser hverken Trumps skyld eller uskyld. (Foto: Unsplash)

Læs også: Status på Trumps første år som præsident: Der er vendt op og ned på USA og verden

Mindst fire elever forsvundet under studietur på kort tid

På en studietur i storbyen Manchester, fik cirka 40 elever fra 10. klasse og syv lærere sig en stærk ubehagelig oplevelse, da en 17-årig elev aldrig dukkede op til den fælles morgenmad. Der tale om en 17-årig dreng fra Ungdomsskolen i Helsingør.

Det lokale politis efterforskning afslørede hurtigt, at der ikke var tegn på en forbrydelse. Beviserne peger derimod på, at drengen afslappet og iklædt løbetøj forlod elevernes hostel før morgenmaden.

Politiet formoder, at der er tale om en planlagt forsvinden. Den 17-årige dreng har ifølge Frederiksborg Amt Avis har eritreansk flygtninge baggrund, og er ikke alene om at benyttet studierejser til at søge lykken i England, hvor der er et stort eritreansk miljø.

Således forsvandt tre andre elever fra Eritrea fra en anden uddannelsesinstitution på Sjælland tidligere denne måned på en studie­tur i London. De forsvandt i øvrigt også på en torsdag. De tre elever var i alderen 19 til 20 år. Også her var der tegn på, at deres forsvinden var planlagt. Det skriver TV2.

politi elev forsvundet (Foto: Pxhere)
I sidste uge dukkede en 17-årig dreng fra Ungdomsskole i Helsingør aldrig op til morgenmaden. (Foto: Pxhere)

Presset vokser på May – medie skriver om mytteri mod hende

Den britiske premiereminister Theresa May går lige nu rundt og overvejer, om hun i den kommende uge skal sende sin Brexit-plan til afstemning i parlamentet for tredje gang. Hvis parlamentet stemmer nej igen, spekulerer mange britiske medier i, om Theresa Mays bagland så vil tvinge hende til at gå af – og det er der noget, der tyder på.

Ifølge The Sunday Times ytrer parlamentsmedlem George Freeman inklusiv 11 andre ledende konservative parlamentsmedlemmer, ønske om en ny premierminister. Mediet påstår, at medlemmerne vil udføre et plot mod May, når hun skal præsentere sin plan for Brexit mandag.

Avisen nævner blandt andre vicepremierminister David Lidington som mulig afløser. Men til The Guardianbenægter han at tage del i et mytteri:

– Jeg er 100 procent bag premierministeren. Når man arbejder så tæt på premierministeren, bliver man fuldstændig kurereret for enhver form for ambitioner om at overtage den opgave, siger han søndag til avisen.

Finansminister Phillip Hammond er også blandt de konservative politikere, som de britiske medier mener står bag plottet. Til Sky News siger finansministeren, at baglandet er “meget frustreret” og “desperat for at finde en vej frem”.  Samtidig vil han ikke svare på, om nogle af hans kollegaer har opsøgt ham med henblik på at planlægge et plot.

Mens rygterne om mytteri ulmer i baglandet, udtrykker et stort antal briter ønske om en ny folkeafstemning. Det skriver TV2.

brexit mytteri (Foto: Pixabay)
Theresa May hidtil har været klar i sin afvisning af en ny folkeafstemning. (Foto: Pixabay)

Læs også: May i ilden efter nej til Brexit-aftale

Red Barnet: Her er det værste sted i verden at være barn

En humanitær krise af dimensioner udspiller sig i Yemen, hvor især børnene lider under den krig, som Saudi-Arabien gennem fire år har ført an mod houthi-bevægelsen, som er en oprørsgruppe i Yemen.

Efter fire års krig gør Red Barnet status på Yemen: Sult og luftangreb truer millioner af børn på livet. 85 procent af befolkningen i Yemen har ifølge Red Barnet brug for nødhjælp eller en anden form for beskyttelse. Mangel på mad, medicin og rent vand. Bomber, der rammer skoler, hospitaler og private hjem. Og ingen udsigt til foreløbig bedring.

Red Barnet har opgjort, hvor mange børn der er blevet dræbt eller såret under kampe i det fattige, arabiske land: De seneste 12 måneder har mindst 226 børn blevet dræbt under luftangreb udført af den saudisk ledede koalition. 217 børn er blevet såret. Tallet kan dog meget vel være højere, da ikke alle civile tab i Yemen bliver rapporteret til offentligheden.

– Det er den værste humanitære krise globalt. Det er uden tvivl det værste sted i verden at være barn lige nu, fortæller Kristine Mærkedahl Jensen, der er katastrofechef i Red Barnet. Det skriver TV2.

red barnet yemen (Foto: Pixabay)
Over tre millioner mennesker er drevet på flugt, siden konflikten brød ud – heraf er halvdelen børn. (Foto: Pixabay)

Brand i nedlagt skole ved Greve – syv teenagere tilbageholdt

En voldsom brand hærgede søndag aften den nedlagte folkeskole, Tjørnelyskolen, på Lillevangsvej i Greve. Midt- og Vestsjællands Politi og brandvæsen var tilstede fra midt på eftermiddagen, og der blev arbejdet på højtryk for at slukke flammerne. Natten til mandag kunne politiet meddele, at flammerne var slukket og efterslukningsarbejdet var i gang. Skolen er helt brændt ned. Det oplyser vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi Henrik Olesen.

Klokken lidt over 20 søndag udsendte politiet en pressemeddelelse, hvor de oplyste, at syv teenagere er tilbageholdt i forbindelse med efterforskningen af branden. Ifølge vidner skulle teenagerne tidligere på dagen have knust ruder på den lukkede skole, lød det i meddelelsen.

De syv drenge er alle blevet afhørt og løsladt igen. Politiet vil mandag morgen ikke kommentere, hvad der blev oplyst under afhøringerne. Årsagen til branden og de unges forbindelse til den kendes endnu ikke.

Tjørnelyskolen er en nedlagt folkeskole, som blev lukket i 2017 i forbindelse med omprioritering af ressourcer lokalt. Siden da har den stået tom og er ifølge sn.dk blevet brugt til blandt andet politi-øvelser. Det skriver TV2.

brand brandbil skole (Foto: Pixabay)
Årsagen til branden og de unges forbindelse til den kendes endnu ikke. (Foto: Pixabay)

Dagens billede: New Zealands premiereminister projekteret op på verdens højeste bygning

https://www.instagram.com/p/BvbIga9D067/

· Mere fra samme kategori ·