
Juleopskrift: Klatkager
Klatkager er en sjov ting, og den kan også laves på flere måder. Her får du en opskrift, der reelt er en pandekageopskrift, hvor man tilsætter risengrød. Den synes vi er bedst
Vidste du, at …
I Skandinavien forekommer risbudding- og grød for første gang i 1542 i Malmø, hvor man til hverdag kogte grøden på vand og kun til højtider brugte man mælk.Kilde: Wikipedia
Klatkager er en gammel sag, men som desværre ikke mange kender. I gamle dage var det mest af nød og for at opbruge alt det, man nu havde af mad, man lavede det. Men klatkager smager rigtig godt. Og det passer rigtig godt ind i ‘Stop Madspild’ tankegangen. For her i december laver vi ofte risengrød, og hvem kan ikke føle sig truffet over at have smidt en klat risengrød ud? Det skal du ikke gøre mere. For her er løsningen. Klatkager …
Det skal du bruge
Ingredienser
80 gram hvedemel
1-2 spiseske sukker
1 teske vaniljesukker
1 teske salt
3 deciliter mælk
3 æg
75 gram smør
2 deciliter risengrød

Sådan gør du
Start med at lave en almindelig pandekagedej.
Bland mel, sukker, salt og vaniljesukker.
Pisk mælk i lidt ad gangen, så det ikke klumper.
Pisk dernæst æggene i.

Smelt smørret og kom det i, når det er koldt.
Tilsæt så risengrøden og rør godt rundt.
Start med at komme ekstra smør på panden, og bag dernæst klatkagerne.

Velbekomme …
Læs også: