Læs også:

Close
julie hastrup bog forfatter blodspor rebekka holm (Foto: MY DAILY SPACE) JulieHastrup2018_foto Steen Evald_

Vi snakker med krimiforfatter Julie Hastrup

Kultur  | 

Krimiforfatter Julie Hastrup er klar med 7. bind i serien med Rebekka Holm i hovedrollen. Vi har fået en snak med hende – altså Julie

Julie Hastrup er oprindelig uddannet journalist og har arbejdet på både TV 2 Lorry og Danmarks Radio. Men det var drabene, krimierne og gysene der fængende Julie. I dag har hun udgivet 7 bøger, som bare i Danmark er trykt i over en million eksemplarer. I forbindelse med den 7. bog i serien, der hedder Blodspor, fik vi en snak med hende.

Her er tre lange og fem korte spørgsmål til Julie …

julie hastrup bog forfatter blodspor rebekka holm (Foto: MY DAILY SPACE)
Så er 7. bind om Rebekka Holm klar. (Foto: MY DAILY SPACE)
Det handler Blodspor kort fortalt om

Familien Friis, der er et midaldrende ægtepar og deres to unge sønner, findes skuddræbt i deres spisestue nord for København. Alt er kaos, og drabsefterforsker Rebekka Holm og resten af holdet får noget af en opgave at løse.

Privat kæmper Rebekka med at acceptere, at hendes elskede Niclas er stukket ned i Finland. Hun bruger alle kræfter på at få løst drabssagen på de fire familiemedlemmer. Men der er masser af hemmeligheder – også nogen der trækker tråde til Francos regime i Spanien.

De lange …

Fortæl hvordan du selv synes hele serien og Rebekka har udviklet sig over de 7 bøger – og om det er “endt” et sted, du slet ikke havde fantasi til at forestille dig at være, da du skrev første bind?

– Da jeg debuterede med ”En torn i øjet” var det virkeliggørelsen af min hedeste drøm som jeg har haft siden barndommen – at blive krimiforfatter. Jeg anede ikke hvordan det ville gå – og så gik det bare så fantastisk godt, hvilket betød at jeg fra starten af kunne leve af mit forfatterskab. Det er jeg stadig dybt taknemmelig for – hver eneste dag.

– Og nej, dengang havde jeg slet ikke fantasi til at forestille mig at min drøm ville gå i opfyldelse. I dag kan jeg så også konstatere at det er lykkedes mig at skabe en hovedkarakter som læserne finder spændende og fortsat gerne vil læse mere om og som jeg selv nyder at skrive om.

julie hastrup bog forfatter blodspor rebekka holm (Foto: MY DAILY SPACE)
Før bogen udkom var vi så heldige at være med til bogblogger-event, hvor Julie både læste op, fortalte om bogen samt viste os spændende (og lidt uhyggelige) steder. (Foto: MY DAILY SPACE)

Går du og tænker på næste og næste nummer i rækken hele tiden?

– Når man skriver en serie er man, tror jeg, nødt til at konstant at være et par skridt foran. Sådan er det for mig. Jeg ved hele tiden hvad der skal ske i de følgende bind – sådan i store træk. Men jeg ved ikke alt.

– Når jeg er i gang med at skrive en bog, dukker der bipersoner op og handlingen kan også sagtens få en ekstra krølle på som jeg ikke på forhånd havde gennemskuet. Men det er jo bare dejligt – og interessant også for mig. Hvis jeg vidste alt, ville jeg formentlig komme til at kede mig.

julie hastrup bog forfatter blodspor rebekka holm (Foto: MY DAILY SPACE)
Til blogger-eventet blev der også signeret bøger. (Foto: MY DAILY SPACE)

Er der noget, du set i bakspejlet gerne ville have ændret fra starten af?

– Jeg synes som udgangspunkt, at man skal se fremad. Først og fremmest fordi man ikke kan ændre fortiden, men også fordi man jo gør det så godt man kan i den pågældende situation. Så der er ikke som sådan noget jeg ville have ændret. Jo, at døgnet havde flere timer, så jeg kunne skrive hurtigere – for jeg har så mange historier i mig, både om Rebekka, men også selvstændige kriminalromaner som jeg brænder for at fortælle.

Vidste du, at …

• Første bind kom i 2009
• Julie er født i Ringkøbing, hvor noget af handlingen også foregår
• Julie har boet i København hele sit liv

De korte …

Fuldfør sætningerne …

Mit største idol er … J. K Rowlings – fordi hun er den ultimative succeshistorie. Den helt almindelige kvinde der har en drøm hun forfølger, og som, trods modgang i form af masser af afslag, alligevel ender med at erobre hele verden. Ydermere tiltalende er det at hun fremstår som om hun har bevaret jordforbindelsen og i stand til at hjælpe ubemidlede unge, også dem med en forfatterdrøm.

En krimi er … Uundværlig og jeg har altid næsen begravet i en. Krimien kan noget helt særligt, som jeg aldrig bliver mæt af, nemlig beskrive mennesker og menneskers relationer når alt andet er skrællet af. Det er jo i bund og grund et inderligt ønske om at forstå, som ligger bag lysten til at læse krimi – og skrive dem.

julie hastrup bog forfatter blodspor rebekka holm (Foto: MY DAILY SPACE)
Da Julie havde set dette rum, blev hun inspireret til noget af handlingen i bogen. (Foto: MY DAILY SPACE)

Når jeg har skrevet sidste sætning i en bog … Er jeg lettet og nervøs på en og samme gang. Det er jo en lidt mystisk proces, hvor man i et år til halvandet sidder meget alene med teksten og pludselig er den ude i offentligheden og bliver vurderet. Men mest af alt nydt. Jeg har så mange dejlige læsere som kontinuerligt hepper på mig. Det er jeg dybt taknemmelig for, og derfor er Blodspor også dedikeret til dem.

Min største last er … Kaffe. Min egen Nespresso med skummet minimælk. Men jeg er også meget glad
for Summerbird-chokolade, A-lakrids og rosé/hvidvin – sidstnævnte i weekenderne 😉

Jeg drømmer om … Professionelt drømmer jeg om, at mine bøger (både Rebekka Holm-serien men også de øvrige jeg barsler med) bliver internationale bestsellere, og hvis de så også blev foreviget på det store filmlærred ville det være helt fantastisk. Personligt er det vigtigste dog et godt helbred og at være omgivet af de mennesker, som jeg elsker og som elsker mig.

Hør Julie Hastrup læse op af Blodspor her:

 

julie hastrup bog forfatter blodspor rebekka holm (Foto: MY DAILY SPACE)
Sådan ser bogen ud. (Foto: MY DAILY SPACE)

Her kan bogen købes: saxo.com

 

 

Læs også:

Tre gode film og serier, du skal se

Ozark ruth langmore julia garner (Foto: Netflix)

· Mere fra samme kategori ·