Læs også:

Close
Film hygge streaming netflix hbo viaplay stream serie tv fjernsyn popcorn efterår

Tre rigtig gode serier og film du kan kaste dig over nu

Underholdning  | 

Det er snart efterår, så bliver det tid til masser af indendørshygge. Vi har udvalgt tre rigtig gode serier og film til dig

Der er masser af gode serier og film på tapetet i de kommende måneder. Vi har udvalgt nogen af dem, du kan kaste dig over lige nu og her, som allerede er udkommet. Så frem med popcorn, der er nemlig dømt indendørshygge.

Gode serier

Ozark

Måske har du hørt om den? Ozark på Netflix – sæson 1. Men 31. august kom sæson 2 i serien så, og den nappede jeg lige på en weekend. Det var umuligt at stoppe. Det er en lidt mærkelig men sjov og ikke mindst absurd serie og plot. Skør men ikke mindst binge-værdig serie.

Den helt almindelige, gennemsnitlige og også lidt kedelige familie med faderen Marty Byrde (der spilles af Jason Bateman) og konen Wendy (der spilles af Laura Linney) får i sæson 1 en noget stor omvæltning i deres liv, og de ender med at flytte til Ozark. Ægteparret er så kedelige og forudsigelige – og så alligevel ikke, for alt eskalerer og ender i forbrydelsessyndikater, narko og masser af penge, stadig pakket ind omkring den familie.

Ozark ruth langmore julia garner (Foto: Netflix)
Ruth Langmores familie er alt andet end normal. (Foto: Netflix)

Ruth Langmore, der spilles af Julia Garner er absurd god i rollen, som den spinkle pige, der har en voldelig far, der prøveløslades og dermed kommer ud af fængslet. De bor i et trailertrash hjem – dog med en skøn udsigt over kæmpe søer. Ruth er værge for sine to fætre, da deres far er omkommet i en ulykke, og kører alt i sit liv med hård hånd selvom hun både virker som den stærkeste og mest skrøbeligste person.

Serien skal ses – den er lidt sort og anderledes. Men helt sikkert værd at se.

ozark (Foto: Netflix)
En helt almindelig familie med et noget ualmindeligt liv.  (Foto: Netflix)

Mayans M.C.

Det er efterfølgeren til Sons of Anarchy (SOA), der efter syv sæsoner nærmest var legendarisk. Selvom den var rå og ekstrem voldelig, var den svær at modstå. 5. september kom så det længe ventede spin-off; Mayans M.C. på HBO.

Serien starter ud med at følge den unge “prospect” (når man ikke er blevet et fuldgyldigt medlem endnu) EZ spillet af J. D. Pardo. Ezekiel Reyes vil gerne følge i sin brors fodspor og også være en del af den mexikanske motorcykelklub, som vi allerede i SOA har fulgt og set dem først som rival sidenhen venskabsklub til SOA.

MAYANS M.C. -- Pictured: JD Pardo as EZ Reyes. CR: Prashant
EZ spiller hovedrollen i serien. (Foto: HBO/Prashant Gupta/FX)

Handlingen forestår i det sydlige Californien helt op til den mexikanske grænse (og under den. Der er smæk på handlingen fra starten, og selvom man nu skal forholde sig til en masse nye mennesker, holdninger og historier virker den bestemt som en serie, man bør ser her i efteråret.

MAYANS M.C. -- "Escorpion/Dzec" -- Season 1, Episode 2 (Airs Tuesday, September 11, 10:00 p.m. e/p) Pictured: Clayton Cardenas as Angel Reyes, JD Pardo as EZ Reyes, Vincent Rocco Vargas as Gilberto "Gilly" Lopez, Richard Cabral as Johnny "Coco" Cruz. CR: Prashant Gupta/FX
MAYANS M.C.  – så er der motorcykler, vold og muskler i lange baner. (Foto: HBO/Prashant Gupta/FX)

Keeping Up With The Kardashians

Den nye sæson er spækket med det sædvanlige Kardashian-drama, når vi følger familien på deres rejse gennem moderskab, søsterskab og alt der imellem.

Det er tid til familieforøgelse i Kardashian-Jenner klanen, da både Khloé og Kylie venter deres første barn, mens Kim venter sit tredje, der bæres af en surrogatmor. De tre vordende mødre forbereder sig på fødslen af den nye Kardashian-Jenner-West generation med afsløring af køn og, ikke mindst, overdådige baby showers.

The Kardashians
Den nye sæson er spækket med det sædvanlige Kardashian-drama. (Foto: hayu)

Undervejs i sæsonen opstår der dog spændinger mellem de tre ældste søstre, eftersom Kim og Khloé sætter spørgsmålstegn ved Kourtneys drive og prioriteringer, hvilket får Kourtney til at overveje sin loyalitet over for familien.

Kourtney og Kim bringer derudover deres lidenskab for at blive hørt til et helt nyt niveau, når de to søstre tager til Washington for at bruge deres stemmer til fordel for velgørende formål.

Keeping Up With The Kardashians
Den nye sæson af Keeping Up With The Kardashians havde premiere den 6. august. (Foto: hayu)

Kourtney og Scott favner deres ’’new normal’’ ved at lave en forældredeleordning, og Kim reagerer på nogle af Kanyes kontroversielle kommentarer i forbindelse med udgivelsen af hans seneste album.

Så er du den type, der kobler af til reality, og er du vild med god underholdning og masser af drama, så er KUWTK lige noget for dig. Alle sæsonerne af Keeping Up With The Kardashians er tilgængelige på hayu.

 

De bedste film

The Seagull

Anton Tjekhovs klassiske teaterstykke og familiedrama ”The Seagull – Mågen” er netop kommet som film med Annette Bening i hovedrollen som Irina, men også Elizabeth Moss, Saoirse Ronan, Brian Dennehy og Corey Stoll er på rollelisten. Der er stærke karakter og rigtig gode skuespilpræstationer af især Elizabeth og Annette, der på hver deres måde er utrolig irriterende i filmen.

annette benning filmSeagull mågen (Foto: UIP)
Irina i et af sine mere naturlige og smilende øjeblikke. Dem er der ellers ikke mange af i filmen. (Foto: UIP)
I et kalejdoskop af komedie og melankoli udforskes, hvorledes kærligheden forblinder vores klarsyn, det
udfordrende forhold mellem forældre og børn og kunstens vanskelige og subtile natur. En sommerweekend
samles en russisk familie og venner på et stort landsted, idyllisk beliggende ved en sø ude på landet. Smukke smukke rammer og kulisser. Stedet ejes af Sorin og hans søster, Irina, der er en legende fra Moskvas teaterscener. Mens de hver især er optaget af passioneret at elske nogen, der elsker en anden, udfoldes en tragikomedie om kunst, berømmelse, menneskelig dårskab og det evige ønske om et meningsfuldt liv.
masha mågen film (Foto: UIP)
Masha spillet af Elizabeth Moss er altid trist og drikker lidt for meget vodka. (Foto: UIP)

Det er en smuk og betagende film, men også på en eller anden tragikomisk med mange små fine momenter.  Der er masser af kærlighed i filmen – bare ingen lykkelig, hvilket også gør den lidt absurd og trist. Man må da håbe, at der findes gengældt og ægte kærlighed derude …

Maudie

Det er godt nok ikke ny film, men den er lige kommet på Viaplay.

En aften faldt jeg over denne film, der lige var kommet på Viaplay i starten af september. Og engang imellem er det dejligt at se en stille og rolig film – uden gys og spænding – uden de store udsving – uden at skulle holde for meget styr på handling. Så derfor var Maudie perfekt. Eller det vidste jeg ikke, før jeg gik igang.

Men det er en vidunderlig film med ekstraordinære skuespilpræstationer. Jeg forstår ikke, jeg aldrig har hørt om den. Men de to hovedpersoner og lidt skæve eksistenser Maudie (spillet af Sally Hawkins) og Everett (spillet af Ethan Hawke – okay jeg indrømmer det lidt var på grund af ham jeg oprindelig gik i gang med den) spiller så fantastisk.

Den bygger på en autentisk historie, hvor de to personer bor i den canadiske provins Novia Sccotia i en lille forblæst men idyllisk landsby. Maudie er handicappet og Ethan er i hvert fald lidt følelsesmæssigt afstumpet og hård – og han har nok heller ikke den højeste IQ i byen. Maudie går mærkeligt – har gigt udover det sædvanlige. Men er så elskelig og sød, at man får lyst til at kramme hende hele tiden. Hendes ønsker til livet er små – har et lyst og let sind men er også lidt skyg. Hun virker så sårbar og stærk på samme tid, og så elsker hun at male. Hun ender med at blive hushjælp hos Ethan, og det er deres liv sammen man følger.

Kan du tåle en stille film – hvor du bliver rørt helt ind i hjertet, og måske skal bruge en Kleenex til sidst – så se den.

maudie film sally hawkins ethan hawke
Maude er lige kommet på Viaplay. (Foto: PR)

Ditte og Louise

Filmen ‘Ditte & Louise’ er baseret på DRs tv-serie med Ditte Hansen og Louise Mieritz. Filmen tager fat i kønsdebatten og det højaktuelle #MeToo, der blandet andet handler om kvinders vilkår i filmbranchen. Omdrejningspunktet er forholdet mellem veninderne, der kommer på en hård prøve.

I filmen begynder succesen for det ellers populære makkerpar at falme. Louise er på vej i overgangsalderen og har accepteret tingenes tilstand ved at forberede sig på et småborgerligt liv med mand og barn.

Ditte er ikke klar til at kaste håndklædet i ringen, så da hun ser et opslag for en mandlig hovedrolle i en vikingefilm, klæder hun sig ud som mand, går til audition og scorer det eftertragtede job, hvorefter overraskende succes venter i horisonten.

Det går ofte galt, når en TV-serie fortsætter som en film, men det er ikke tilfældet her. ‘Ditte og Louise’ er upassende og lidt pinlig, men den er virkelig underholdende og morsom. Så trænger du til et godt grin, så er det bare afsted i biografen.

ditte og louise
‘Ditte og Louise’ har netop haft biografpremiere. (Foto: PR)

 

Læs også: Ny serie på HBO: Sharp Objects

· Mere fra samme kategori ·