Læs også:

Close
hbo sharp objects hbo

Ny serie på HBO: Sharp Objects

Underholdning  | 

Netop i disse dage har Sharp Objects premiere på HBO. En serie der har været ventet med spænding

Sharp Objects er baseret på Gillian Flynns bog (hun har i øvrigt også skrevet thrilleren Gone Girl), instrueret af Jean-Marc Vallée, der stod bag hitserien Big Little Lies, og så har den Amy Adams i hovedrollen. Allerede da Sharp Objects blev indspillet, var der meget hype omkring den.

(Artiklen fortsætter under billedet)

amy grant hbo sharp objects
At skulle undersøge de to mord vækker minder for Camille. (Foto: HBO)

Vi var til forpremiere på første afsnit af Sharp Objects og var godt spændte efter al den omtale, den psykologiske thriller på otte afsnit har fået.

(Artiklen fortsætter under billedet)

hbo sharp objects hbo
Amy Adams spiller forrygende i den nye miniserie på HBO. (Foto: HBO)

Et mord er sket

Amy Adams spiller Camille Preaker, der er kriminalreporter på en avis i St. Louis.

En dag sker der et mord på en 13-årig pige, der findes myrdet ved bækken i den lille flække Wind Gap. Redaktøren på avisen vil have sin yndlingsjournalist Camille til Wind Gap for at lave en dybdeborende artikel med fokus på byens kollektive traume. Hun forsøger at slippe – dog uden held, og må køre turen til den by, som hun også rent faktisk er født og vokset op i. En by der nu har  to voldelige mord på to unge piger på sig. Her tvinges hun til at undersøge mordene men også at konfrontere sine egne mentale dæmoner fra sin fortid.

Tre sjove om Amy Adams …

• Meryl Streep har lært Amy at strikke

• Amy er født i Italien

• Amys bedste veninde er Emily Blunt

Camilles liv

Camilles liv er selv fyldt med traumer, og man finder hurtigt ud af, at der ikke er meget, der er normalt i hendes liv eller ligner et liv for en gennemsnitlig 30-årig kvinde. Flaskerne klirrer, om det så er i bilen eller i tasken. For Camille drikker. Mere end bare for hyggens skyld. Men modsat hvad man ofte ser skildret i film og serier, så klarer Camille rent faktisk at have et nogenlunde fungerende liv på trods af den snigende alkoholisme, og hun er endnu ikke forsumpet helt. Men man kan sige, at karakteristikken af hende er på ingen måde positiv eller forskønnet. Man har det lidt sådan, at man ikke rigtig ved, hvad man skal synes om hende. Hun virker både sød, cool, drengeagtig, lidt afstumpet men også fyldt med dæmoner, som hurtigt kommer frem. Men man får også ondt af hende, selvom hun også virker stærk og nok skal klare det hele.

Tilbage i Wind Gap

Tilbage i Wind Gap opsøger Camille sine forældre, der på ingen måde virker synderligt begejstret for besøget på trods af, at hun ikke har været hjemme meget længe. Det polerede barndomshjem er både poleret og som en filmkulisse lavet af et perfekt hjem.. Men det emmer på ingen måde af hygge.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Camilles gensyn med sin mor. (Foto: HBO)

Den psykologiske thriller

Alt i serien har sådan en underliggende ting eller linje, som noget der “ligger liiiiige under” overfladen af det, man ser. Det er uhyggeligt uden at være rigtig uhyggeligt. Men man sidder hele tiden med følelsen af, at der sker noget, og det vil ikke være rart. Scenografien, opbygningen af historien, musikken og skuespillet er bygget op på en sådan måde, at der er en virkelighed og en anden lige under den. Man kunne kalde det en nutidig fortolkning af en gyser.

Camille har en masse dæmoner i sit liv og sin fortid, som hun kæmper med og ikke mindst lader alkoholen dulme. Hun plages af de sygeste flashbacks med billeder af søsterens lig og en hvid dame i skovkanten, og en fugleedderkop der gemmer sig blandt pink puder i et tøse-teenagerværelse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

amy adams hbo sharp objects
Et flashback til teenagerværelset. (Foto: HBO)

Vi glæder os til flere afsnit

Efter første afsnit står man stadig tilbage med følelsen af, at man ikke helt ved, hvad serien handler om. Er det Camilles livshistorie inklusive alkoholismen – mordene – det psykologiske spil i den lille by, der danner de bærende elementer i serien? Eller sker der bare flere uhyggelige ting, der giver spændende drejninger i fortællingen? Men serien er seværdig. Den er fængende – dyster på sådan en lidt sjov måde uden at være deprimerende eller mørk. Og den skal helt sikkert ses til ende.  Vi er spændte på at se flere afsnit, og se hvad der sker i Camilles liv. Mon ikke der også kommer en sæson to …

(Artiklen fortsætter under traileren)

Sharp Objects havde premiere mandag den 9. juli. Vi giver første afsnit fem ud af seks M’er!

rating 5

Læs også: Sommersjov

· Mere fra samme kategori ·