Læs også:

Close
kylling i karry - opskrift - lele anh le

Vild med vietnamesisk mad? Lav selv LêLê’s kyllingelår i karry

Mad  | 

De fleste kender sikkert LêLês lækre køkken og restauranter. Men nu kan du selv forsøge dig hjemme med denne opskrift på lækre kyllingelår i karry

Vi har været så heldige at få fingrene i LêLês egen opskrift. Det er noget så genkendeligt som kylllingelår, bare lavet på en vietnamesisk måde. Retten her hedder i øvrigt “Thit gå cà ri” på vietnamesisk.

Retten er til fire personer

kylling i karry - opskrift - lele anh le
En lækker ret med kylling venter dig. (Foto: Columbus Leth)

Det skal du bruge

Ingredienser

4 hele kyllingelår med overlår
2 fed hvidløg
1 løg
1 knold ingefær – 30 gram
3 stængler citrongræs
2 spiseske olie
3 spiseske karry
2 spiseske chilisate
1 dåse flåede tomater
3 deciliter hønsekødssuppe
2 spiseske fiskesovs
1 deciliter kokosmælk
300 gram hokkaido græskar
2 søde kartofler
1 aubergine
30 gram let choppet koriander

Sådan laver du chilisate

Ingredienser
6 store røde chili
1 knold ingefær – 30 gram
2 stængler citrongræs
2 fed hvidløg
1 lille løg
olie til stegning
3 spiseske tørrede chiliflager
2 spiseske sesamfrø
1 spiseske tomatpuré
4 spiseske soya
1 spiseske rørsukker
cirka 2 deciliter olie til krukken

Hak de røde chilier fint eller groft efter smag. Hak ingefær, citrongræs, hvidløg og løg meget fint.

Varm en pande med olie, og sautér først ingefæren, citrongræs, hvidløg og løg til det er gyldent.

Tilsæt begge slags chilier, og steg det i cirka fem minutter over svag varme, uden det brænder på.

Imens sættes en pande med sesamfrø over. Ristes til de er gyldne.

Knus dem fint i en morter, så smagen af sesam er ekstra kraftig.

Tilsæt derefter sesamfrø, tomatpuré, soya og sukker, og lad det simre over svag varme i cirka fem minutter mere.

Hæld chilisataeen i en glasklukke, og hæld cirka 2 deciliter olie over, og luk låget.

 

Tips

Denne chilisate er meget stærk. Den kan spises til alle retter, og er enormt vanedannende.

Sådan laver du retten

Pil begge slags løg, og skræl ingefæren. Hak løg, hvidløg og ingefær fint.

Hak den hvide ende af citrongræsset fint. Gem det grønne stykke.

Opvarm en gryde med olie, og tilsæt de tre ingredienser og det grønne stykke citrongræs.

Sautér i cirka fem minutter.

Tilsæt karry, chilisate, flåede tomater, hønsekødssuppe, fiskesovs og kyllingelår, og lad det koge op. Lad retten simre i 20 minutter, og hæld derefter kokosmælk i. Kog op, og lad den derefter simre i yderligere fem minutter.

Imens skylles græskar, søde kartofler og aubergine. Skræl græskar og søde kartofler. Skær dem i store stave; cirka 4 centimer lang og 1,5 centimeter brede. Skær aubergine i store tern.

Varm en dyb pande med olie, og steg græskar og søde kartofler til de er gyldne. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Kom græskar, søde kartofler, aubergine og løg i gryden, og læg låg på. Lad retten simre i fem minutter, så grøntsagerne stadig er sprøde.

Serveres med ris eller risnudler og koriander choppet let.

Velbekomme …

 

Bogen ser således ud:

lele urtekøkken bog gyldendal mad

 

 

Læs også:

Moods indretning

indretning, dekoration, bolig, hjem, danmark, danskere, design, dansk design, personlighed, unik, moodboard, moods, indretning, moods indret med personlighed og harmoni, katrine martensen-larsen, kira brandt, inspiration, bolig, farver, tekstur

· Mere fra samme kategori ·