Læs også:

Close
Asaa_Strand (GF Forsikring)

Danskerne er pludselig vilde med at holde ferie i Danmark

Kultur  | 

Næsten hver anden dansker fravælger i år charterrejsen eller udlandsturen for i stedet at holde sommerferien i Danmark

Det viser en undersøgelse fra YouGov lavet for GF Forsikring.

Spørg både meteorologen og landmanden

Spørg meteorologen. Spørg landmanden, festivalgængeren, campisten, solbaderen eller grill-elskeren, og du vil oftest få det samme svar. Det danske sommervejr er lunefuldt og ikke sådan lige til at forudse. Alligevel vælger tæt på hver anden dansker i år at holde sommerferien herhjemme. Blandt de 10 mest anbefalede oplevelser i landet topper Asaa havn og strand i Nordjylland.

Staycation og nære værdier

En ny undersøgelse fra YouGov lavet for GF Forsikring viser, at 41% af danskerne vælger udlandsturen fra til fordel for sommerferie i Danmark. Det svarer til halvdelen af dem, der holder sommerferie og har besluttet, hvad ferien skal bruges til. Og mere end hver tiende danske familie (14%) vælger tilmed at lade ferien have udgangspunkt i hjemmet og tage på ture derfra. Det fænomen kaldes populært staycation.

– Hos GF Forsikring oplever vi, at det nære og det lokale både betyder meget og fylder meget for rigtig mange af vores kunder, både i hverdagen og i forhold til højtider og ferier. Og undersøgelsen synes at bekræfte, at det nære har en stor værdi for danskerne generelt, siger Pernille Vestergaard Roslev, marketing- og kommunikationschef hos GF Forsikring.

Sanderumgaard danmark turist
Det er ren idyl ved Sanderumgaard. (Foto: GF Forsikring)

Få inspiration til din danske sommerferie

Undersøgelsen viser også, at syv ud af ti danskere krydrer deres primære ferie med endagsture rundt til oplevelser og seværdigheder i Danmark. Derfor slår GF Forsikring nu et slag for de gode oplevelser i sommer-Danmark. Via sitet www.sommeroverskud.dk har forsikringsselskabet indsamlet danskernes tips til gode oplevelser, så du nu kan lade dig inspirere til spændende og måske nye eller anderledes oplevelser herhjemme.

Nordjyske Asaa havn og strand topper listen

På listen over de 10 mest anbefalede oplevelser i Danmark topper Asaa havn og strand i Nordjylland skarpt forfulgt af Sanderumgaard på Fyn og Handbjerg Marina i Vestjylland.

Asaa_Strand (GF Forsikring)
Asaa Strand hitter blandt danskerne. (Foto: Bendt Danielsen)

– Vi ved fra GF Forsikrings mange lokale kontorer, at Danmark har masser af store og små oplevelser at byde på, og dem håber vi nu, at vi kan dele til inspiration. Der vil uden tvivl være nogle oplevelser, der er mere kendte end andre, men jeg glæder mig over, at der også er mange gode bud på mindre kendte, anderledes eller overraskende steder og oplevelser, siger Pernille Vestergaard Roslev.

Undersøgelsen af danskernes ferievaner er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1.012 interviews med danskere i alderen 18+ år i perioden 4.-7. maj 2018.

Få inspiration til oplevelser i sommer-Danmark på sommeroverskud.dk.

Faxe_Kalkbrud turist danmark faxe kalkbrud
Der er smukt ved Faxe Kalkbrud. (Foto: GF Forsikring)

De 10 mest anbefalede oplevelser i Danmark

1. Asaa havn og strand (Region Nordjylland)
2. Sanderumgaard (Region Syddanmark)
3. Handbjerg Marina (Region Midtjylland)
4. Sjelborg Strand (Region Syddanmark)
5. Isenbjerg Bakkeø (Region Midtjylland)
6. Omø (Region Sjælland)
7. De seks glemte kæmper på Vestegnen (Region Hovedstaden)
8. Faxe Kalkbrud (Region Sjælland)
9. Egebæksvang Skov (Region Hovedstaden)
10. Gateway Blokhus (Region Nordjylland)

Omø
Det Smukke Omø ligger nummer seks på listen. (Foto: GF Forsikring)

Hvordan er listen blevet til?
På www.sommeroverskud.dk har danskerne delt deres forslag til ferieoplevelser og ture i Danmark. Efterfølgende har andre besøgende på sitet kunne stemme på de forskellige tips. Listen er blevet til på baggrund af en kombination af antal stemmer på hjemmesiden samt en vurdering af en jury bestående af lokalt kendte fra alle egne af Danmark.

Læs også:

Det hader vi ved sommer

Det hader vi ved sommer: Volume 1

· Mere fra samme kategori ·