Læs også:

Close
nyheder, vestegnen, københavns vestegn, brøndby, brøndby station, skud, skuddræbt, dræbt, skudt, 21 år, 21-årig, mand, glostrup hospital, krimi, politi,

NEWS: Ny skudepisode i Albertslund – En mand er fundet ramt

Nyheder  | 

Ny skudepisode i Albertslund – En mand er fundet ramt · Ingen undersøgelse af det mulige misbrug af danske Facebook-profiler · Nyt våben mod madspild kan give tomme hylder i supermarkederne · Endelig er forårsvarmen på vej mod Danmark

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny skudepisode i Albertslund – En mand er fundet ramt

Endnu engang har et skyderi fundet sted i Albertslund. Denne gang i Bækgården, og en mand i tyverne er fundet ramt af skud, det skriver DRSkyderiet er det femte i Albertslund siden natten til mandag. Det bekræfter Søren Enemark, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi.

– Klokken 23.07 får vi en anmeldelse af, at man har hørt skud ovre i Bækgården, siger han og fortsætter:

– Der kommer vi frem på stedet og finder umiddelbart en, der er ramt af skud. Der har været ambulancer fremme på stedet, og han er på vej på hospitalet, siger vagtchefen. Området er blevet afspærret, og politiet udelukker ikke, at der har været flere på stedet, men kan ikke sige noget om mulige gerningsmænd på nuværende tidspunkt.

vestegnen, københavns vestegn, brøndby, brøndby station, skud, skuddræbt, dræbt, skudt, 21 år, 21-årig, mand, glostrup hospital, krimi, politi,
Mand ramt af skud, er fundet i Albertslund.  (Foto: /ritzau/)

Ingen undersøgelse af det mulige misbrug af danske Facebook-profiler

Facebook har indrømmet, at den britiske konsulentvirksomhed Cambridge Analytica på verdensplan har høstet data fra 87 millioner Facebook-brugere. Dataen er blandt andet blevet brugt til at bygge en algoritme, der kan skræddersy og målrette Facebook-annoncer, det skriver DR.
Men det danske Datatilsyn kommer ikke til at lave sin egen undersøgelse af det mulige misbrug af 41.820 danske facebook-profiler, i hvertfald ikke i første omgang. Datatilsynet overlader det i stedet til deres britiske kolleger at undersøge, hvordan de danske data sammen med oplysninger fra 87 millioner internationale Facebookbrugere, er havnet i hænderne på den britiske konsulentvirksomhed.
– Når vi ikke selv starter en sag op, er det fordi, vi ikke mener, det vil tilføre sagen noget. Vores engelske kolleger er i fuld gang med at finde ud, hvad der er sket, og hvordan oplysningerne er blevet brugt, siger, siger Peter Fogh Knudsen, kontorchef for det internationale område i Datatilsynet.
offensimentum, mobning, chikane, freelancejournalist, journalist, karina, mobning, unge, børn, facebook, digital, mobning
Ingen undersøgelse af det mulige misbrug af danske Facebook-profiler. (Foto: All Over)

Nyt våben mod madspild kan give tomme hylder i supermarkederne

Hvis danske butikker indfører mere automatiske indkøbssystemer, kan femogfyrre tons mad hver dag året rundt blive reddet, viser et ph.d.-forskningsprojekt, som er blevet til i samarbejde mellem Aalborg Universitet og Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet, det skriver Politiken.

Projektet blev afprøvet i norske Coop butikker, hvor resultatet var at madspildet faldt.

– Mængden af madspild faldt 10 procent hos detailhandlen alene, når butikkerne fik it-hjælp til at købe ferskvarer ind. Det sker ved, at man begynder at bruge de samme systemer til at købe varer som kød, mælk og grøntsager, som når man køber tørvarer«, siger Kasper Kiil, fra Institut for Materialer og Produktion ved Aalborg Universitet om indkøbssystemerne, som ligner noget, flere danske supermarkedskæder ifølge Dansk Erhverv allerede er ved at prøve kræfter med.

En sideeffekt til projektet vil dog være, at butikkerne oftere vil melde udsolgt på forskellige varer, til deres kunder, siger Kasper Kiils undersøgelser.

Læs også: Ekspert: For 50 år siden var madspild et spørgsmål om overlevelse

stop spild af mad, surhs højskole. forbrug, historie, overlevelse, rationering, mangel, fødevarer, madspild, overskudsmad, rester, mad,
Projektet er lavet for at bekæmpe madspild. (Foto: Ritzau Scanpix)

Endelig er forårsvarmen på vej mod Danmark

Nu er foråret på vej. Den luft som vil befinde sig over Danmark i weekenden, lå nemlig tidligere på ugen over verdens største ørken, Sahara. Det er derfor ikke så underligt, at denne weekend vil blive forårslun. Selvom fredag morgen er en kølig og blæsende en af slagsen, så bliver det i weekenden mange steder rigtig forårsvarmt, det skriver TV2.

Helt præcist vil den luft, som vil befinde sig over København søndag eftermiddag, være den samme, som mandag og tirsdag lå over ørkensandet i det centrale Algeriet, hvis prognoserne står til troende.

Så nu kan solbrillerne og de korte ærmer med fordel findes frem, for temperaturerne kan nemlig søndag nogle steder snige sig op på hele 20 grader.

fest strand beach party øl sommer
Nu bliver det forår i Danmark. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·