Læs også:

Close

NEWS: For første gang er to transkønnede kunstnere nomineret til en Oscar

Nyheder  | 

For første gang er to transkønnede kunstnere nomineret til en Oscar · Forhandlinger om overenskomst for 500.000 ansatte i kommunerne er brudt sammen · Strande fyldt med plastik truer havskildpadder · Mødre ældes 11 gange hurtigere end kvinder uden børn · Dagens billede: Ritter Sport lancerer “fakebar” med leverpostej

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

For første gang er to transkønnede kunstnere nomineret til en Oscar

I år ser det ud til, at repræsentationen af transkønnede til Oscaruddelingen tager et historisk spring.

Den chilenske og transkønnede skuespiller Daniela Vega har fået stor ros for sin rolle som Marina i filmen “A Fantastic Woman”. Filmen “A Fantastic Woman” er nomineret til prisen for bedste ikke-engelsksprogede film. Det skriver TV 2.

Intruktøren Yance Ford er ligeledes nomineret til en Oscar, for sin personlige dokumentar “Strong Island”.

– Det er utroligt meningsfuldt. Især at dele oplevelsen med Daniela Vega. Vores arbejde overgår forhåbentligt det faktum, at vi er transkønnede, siger Ford.

– Det er et seismisk øjeblik – et lille jordskælv. Og forhåbentligt vil det overordnet rykke ved noget på området og ved muligheden for at opnå anerkendelse for transkønnede kunstnere.

Transkønnede, Oscar, Daniela Vega
Daniela Vega har fået enormt meget anerkendelse for sit skuespil i “A Fantastic Woman”. (Foto: Rodrigo Garrido, Ritzau Scanpix)

Læs også: LGBTQIA+ … Hvad betyder de mange bogstaver og begreber inden for seksualitet og køn?

Forhandlinger om overenskomst for 500.000 ansatte i kommunerne er brudt sammen

I weekenden forberedte flere fagforeninger sine medlemmer på strejke, og mandag brød forhandlingerne om en ny overenskomst altså sammen. Det står klart efter et møde med Kommunernes Landsforening, KL og fagforeningerne mandag aften.

Forhandlingerne handler om lønniveau, regulering af arbejdstiden og den betale frokostpause. Og på trods af møder hele mandagen har de forskellige parter ikke formået at forhandle sig frem til en løsning. Det skriver TV 2.

Kommunernes topforhandler Michael Ziegler er ærgerlig over sammenbruddet for de mange tusind kommunalt ansatte.

– Det er en alvorlig situation for mange medarbejdere, og vi kommer desværre til at forstyrre mange borgere med det her, siger han til TV 2.

Michael Ziegler, forhandlinger, KL, kommunernes landsforening
Michael Ziegler, som er kommunernes topforhandler, ærgrer sig over sammenbruddet. (Foto: Scanpix Denmark)

Strande fyldt med plastik truer havskildpadder

Den enorme mængde plastik som bliver smidt rundt omkring i verdenshavene, skyller til dels op på strandene i blandt andet Kenya, og det er ikke godt for havskildpadderne.

– De yngler nemlig på strandene, og når de er fyldt med plastik, så koster det mange af havskildpadderne livet. Det fortæller Bo Øksnebjerg, som er generalsekretær i Verdensnaturfonden.

Og selvom Verdensnaturfonden arbejder rundt omkring i verdenen for at fjerne plastikaffald på strandene, så opfordrer Bo Øksnebjerg også os helt almindelige danskere til at prøve at gøre en forskel.

– Plastikindustrien er international, så det er vigtigt, at vi alle sammen tager stilling og forsøger er reducere mængden af plastik. Det vil også slå igennem steder som Kenya.

– Og så rejser vi jo meget gerne, og her er det vigtigt, at man siger nej tak til sugerøret og plastikposen, siger Bo Øksnebjerg. Det skriver Ritzau.

Forurening, plastik, plastikaffald, havskildpadder, kenya
Per Øksnebjerg opfordrer den danske befolkning til at tage stilling. (Foto: Paolo Margari, Visualhunt)

Læs også: Volkswagen testede diesel-os på mennesker og aber

Mødre ældes 11 gange hurtigere end kvinder uden børn

En fødsel forårsager store ændringer ved sindet og kvindekroppen, men de største konsekvenser af moderskabet kan være langt større, end vi faktisk troede. Det skriver ScientAlert.

En ny undersøgelse af DNA indsamlet fra næsten 2.000 kvinder i en frugtbar alder i USA, afslører at de kvinder der havde født, viste tegn på en meget hurtigere aldring.

– Vi var overraskede over at finde frem til et så slående resultat, siger epidemiolog Anna Pollack fra George Mason University til New Scientist.

– Det svarer til omkring 11 års hurtigere aldring, afslutter hun.

Mor, barn, solnedgang, aldring, kærlighed, love
Ny undersøgelse viser, at kvinder med børn ældes 11 gange hurtigere end kvinder uden børn. (Foto: Pexels)

Dagens billede: Ritter Sport lancerer ny “fakebar” med leverpostej

Ritter Sport lancerer en ny og opsigtsvækkende variant: Grovhakket leverpostej. Heldigvis er der tale om en “fakebar” og en lidt for tidlig aprilsnar.

· Mere fra samme kategori ·