Læs også:

Close
magtmisbrug, michael gatten, anna mee allerslev, radikale, politik beskæftigelses- og integrationsminister, bryllup, rådhuset, leje af lokaler, penge, økonomi, anklager, støtte, kommunalvalg, kommunalpolitik, stemmeseddel, valg, privat lejlighed, hovedentreprise, øens murerfirma

NEWS: Ny afsløring: Allerslev – fik kommunens murefirma til at fikse sin lejlighed

Nyheder  | 

Ny afsløring: Allerslev – fik kommunens murefirma til at fikse sin lejlighed · Eksperter skyder Løkkes samrådsforklaring ned · Ingen tillid efter rædselsmåned: H&M mister en femtedel af sin værdi · Rundspørge viser, at forskere bliver udsat for censur · Trump vil offentliggøre omstridt FBI-notat · Hver anden franskmand siger ok til at diskriminere overvægtige

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny afsløring: Allerslev – fik kommunens murefirma til at fikse sin lejlighed

BT kan i dag afsløre, at den tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune – Anna Mee Allerslev – hyrede Øens Murerfirma til at stå for renoveringen af politikerens herskabslejlighed på Østerbrogade. Det fremgår af mails, fakturaer og budgetter, som BT er i besiddelse af.

Øens Murerfirma laver en lang række renoveringsarbejder på Københavns Kommunes bygninger, og Anna Mee Allerslev har også brugt Øens Murerfirmas kantine til at holde en privat fest – Det kom frem under sagen med den tidligere borgmester gratis leje af Københavns Rådhus til sit bryllup. Der har derfor været tvivl om, hvorvidt politikerens forhold til murerfirmaet er lidt for tæt.

Det fik Folketingets Ombudsmand til at kræve en redegørelse om Anna Mee Allerslevs habilitet i sager, der involverer Øens Murerfirma i Københavns Kommune. Redegørelsen frikendte i sidste uge Anna Mee Allerslev, hvor politikeren oplyste, at murerfirmaet kun lavede murerarbejde på badeværelset.

De nye oplysninger står dog i skarp kontrast til det Allerslevs tidligere forklaringer, og viser, at tre byggeledere samt firmaets indehaver Jan Elving stod for at koordinere totalrenoveringen mellem syv forskellige underentreprenører i perioden februar 2016 til februar 2017 i Anna Mee Allerslevs lejlighed.

Den 236 kvadratmeter store lejlighed blev komplet omdannet og fik nye gulve med sildebensparket, stuk i loftet, to badeværelser med gulvvarme, vægge – også bærende – blev revet ned, mens de eksisterende blev istandsat, fuldspartlet og malet. Samlet set kostede hovedentreprisen omkring 1,7 millioner kroner.

Anna Mee Allerslev fastholder, at Øens Murerfirma ikke udførte en hovedentreprise.

Læs mere: Anna Mee Allerslev er ude af politik og efterlader radikal valgkamp usikker

magtmisbrug, michael gatten, anna mee allerslev, radikale, politik beskæftigelses- og integrationsminister, bryllup, rådhuset, leje af lokaler, penge, økonomi, anklager, støtte, kommunalvalg, kommunalpolitik, stemmeseddel, valg, privat lejlighed, hovedentreprise, øens murerfirma
Den radikale integrations- og beskæftigelsesborgmester i København, Anna Mee Allerslev, trak sig som borgmester efter et stormvejr, hvor det kom frem, at hun havde holdt sin bryllupsreception på Rådhuset uden at betale for leje af lokalerne. (foto: /ritzau/)

Eksperter skyder Løkkes samrådsforklaring ned

Efter samrådet om statsminister Lars Løkke Rasmussens forhold til storfiskere og Løkkefonden, stiller flere eksperter sig nu stærkt tvivlende over for statsministerens forklaring. Det skriver Berlingske.

Ekstra Bladet afslørede, at Lars Løkke Rasmussen har deltaget i en firmafest hos en storfisker, og at han har modtaget et sommerhusophold. Flere af fiskerne har også givet donationer til den velgørende fond Løkkefonden, som statsministeren i sin tid var med til at stifte.

Tidligere har Lars Løkke Rasmussen ellers tydeligt kommunikeret til Folketinget, at han ikke havde relationer til kvotekonger. På samrådet afviste statsministeren, at han tidligere havde givet urigtige oplysninger, og nægtede samtidig at gå i detaljer med sit forhold til de store fiskere, der giver donationer til Løkkefonden, fordi han anser forholdet for privat.

Jurist og ekspert i offentlig forvaltning og rektor ved Folkeuniversitet i København, Bente Hagelund, understreger, at i udgangspunktet er statsministerens korrespondance med fiskerne omfattet af offentlighedslovens adgang til aktindsigt. Men at der selvfølgelig er undtagelser for private forhold som familiære oplysninger eller oplysninger om sygdom. I andre tilfælde kan det være svært at skelne mellem privat og offentlige forhold.

– Men når det drejer sig om Lars Løkke Rasmussens relation til storfiskere, herunder John-Anker Hametner Larsen, der donerer store summer til Løkkefonden, mener jeg ikke, at der er tale om private forhold. Det er klart, at folk – og herunder erhvervsfolk – interesserer sig for Løkkefonden, fordi statsministeren har stiftet den og hans kone er formand, siger Bente Hagelund.

Læs mere her: Løkke i samråd over relation til storfiskere

lars løkke rasmussen, gave, statsminister, kvotekonge, storfisker, relation, samråd, fiskeripolitik
Løkke i samråd over relation til storfiskere. (Foto: Ritzau Scanpix)

Ingen tillid efter rædselsmåned: H&M mister en femtedel af sin værdi

H&M har i mange år været en af Nordens absolutte succeshistorier, når det handler om internationale selskaber, men møghistorier fra den seneste måned har såret den svenske tøjgigant gevaldigt. Bare i januar er en femtedel af værdien blevet hakket af selskabet, investorerne sælger ud af deres aktier i H&M, og analysehusene anbefaler næsten alle, at sælge eventuelle aktier i Hennes og Mauritz. Det skriver Business.

H&M vurderer selv, at det kan skyldes, at virksomheden skal lukke 170 butikker i 2018 på grund af pres fra nethandel, men H&M har også været i et gevaldigt stormvejr, efter butikken valgte at bruge en sort drengemodel til at bære en trøje, hvor der stod “The coolest monkey in the jungle”. Flere kritiserede H&M for deres ufølsomme annonce, og kalder den racistisk, da ordet “abe” har været brugt nedsættende om mennesker med en mørk hudfarve.

Læs mere: “Kom over det” siger mor til sort drengemodel i H&M-kontrovers

Rundspørge viser, at forskere bliver udsat for censur

En stor rundspørge foretaget af Politiken Research viser, at 92 danske forskere, svarende til knap otte procent af 1.200 adspurgte forskere, har oplevet, at ministerier eller styrelser har ændret i forskernes endelig rapporter, så væsentlige tal, grafer eller konklusioner er blevet udeladt i den endelige rapport.

– Der bør slet ikke være nogen forskere, der kan svare ja til de spørgsmål (om der er blevet ændret i deres rapporter, red.). At ændre i væsentlige oplysninger er slet og ret censur. Og det er som bekendt i strid med selve grundloven. Derfor er det her meget principielt, siger Rasmus Willig fra Roskilde Universitet til Politiken, der forsker i offentligt ansattes ytringsfrihed.

censur, forsker, forskere, ministerier, embedsmænd, resultater,
Ministre laver om på forskeres resultater. (Foto: Pexels)

Trump vil offentliggøre omstridt FBI-notat

Trumps påståede forbindelse til Rusland tager nu endnu en drejning. Nu vil præsidenten have offentliggjort et notat, der tilsyneladende sår tvivl om FBI, der lige nu undersøger netop Trump for hans mulige russiske forbindelser. Det skriver TV2.

Trump mener, at notatet kan ødelægge tilliden til hele den undersøgelse, som tidligere FBI-chef Robert Mueller står i spidsen for, da det menes at stå i notatet, at justitsministeriet er imod Trump. Notatet beskriver angiveligt også, hvordan FBI og justitsministeriet skulle have udnyttet et overvågningsprogram til uretmæssigt at overvåge et medlem af Donald Trumps valgkampagne.

Demokraterne mener, at der er blevet fjernet vigtige passager i notatet, og torsdag førte notatet til et politisk opgør i Kongressen, da lederen af det demokratiske parti i det amerikanske senat, Chuck Schumer, opfordrede til, at republikaneren Devin Nunes fjernes fra sin post som formand for efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus. Demokraten mener nemlig, at Devin Nunes forsøger at undergrave undersøgelserne af en mulig forbindelse mellem Rusland og Trumps valgkampagne.

Læs mere: Hvad sker der med Trump, russerne og FBI?

Trump vil frigive omstridt notat. (Foto: Polfoto)

Hver anden franskmand siger ok til at diskriminere overvægtige

45 procent af alle franskmænd mener, at det er i orden at undlade at ansætte en overvægtig person. Det skriver DR.

Franske virksomheder må gerne sige nej tak til potentielle medarbejdere – alene fordi, de er overvægtige. Det viser en undersøgelse. Næsten halvdelen af den franske befolkning er overvægtig, og med overvægt følger mobning, fortæller forfatteren Gabrielle Deydier.

– På arbejdsmarkedet har jeg oplevet, at folk helt åbent siger til mig, at de ikke vil arbejde sammen med en person, der er så fed. Det skete på min sidste arbejdsplads.

Undersøgelsen har fået ligestillingsborgmesteren i Paris, Hélène Bidard, til at reagere, og hun tager nu initiativ til en kampagne, der skal bekæmpe den voldsomhed overfor overvægtige, der har udviklet sig i det franske samfund.

På vægtskalaen skiller modebyen Paris sig ud fra resten af landet. Her er langt færre overvægtige, men dem, der er, har det svært. Ifølge flere kvinder lever de nemlig i en by, hvor myten er, at den smukke pariserinde lever af et glas champagne og et grønt salatblad, fortæller DR’s internationale korrespondent, Stéphanie Surrugue.

– Flere overvejer at gå i stedet for at tage metroen, fordi de bliver råbt ad på rulletrappen om, at de spærrer og får at vide, at de ikke kan køre med i myldretiden, fordi de fylder for to, siger Stéphanie Surrugue.

· Mere fra samme kategori ·