Læs også:

Close
påfugl, dexter, dexter the peacock, støttedyr, dyr, følelsesmæssigt støtte, united airlines, flyselskab, dyrtransport, afvisning, påfugl, fugl, dyr, instagram, instagramstjerne

NEWS: Kvinde prøvede at tage påfugl med i flyver som “følelsesmæssig støtte”

Nyheder  | 

Kvinde prøvede at tage påfugl med i flyver som “følelsesmæssig støtte” · Tæt på ingen HPV-piger henvises længere til særlige centre · Rapport: Valg af uddannelse vejer tungt på din pengepung · SKAM-stjerne takker nej til pris · Løkke i samråd over relation til storfiskere · Viral video om badende rotte er ikke så nuttet som den ser ud

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

påfugl, dexter, dexter the peacock, støttedyr, dyr, følelsesmæssigt støtte, united airlines, flyselskab, dyrtransport, afvisning, påfugl, fugl, dyr, instagram, instagramstjerne
Kvinde prøvede at tage påfugl med i flyver som “følelsesmæssig støtte”. (Foto: Pexels)

Kvinde prøvede at tage påfugl med i flyver som “følelsesmæssig støtte”

Der findes mange mennesker, der har kæledyr, der kan hjælpe dem i stressede situationer og være følelsesmæssige støtter. En kvinde valgte dog et anderledes dyr. Hun har nemlig en støtte-påfugl, og der var særligt brug for dyrets beroligende evner, da kvinden skulle flyve på tværs af USA. Kvinden forsøgte at få det store dyr med sig på flyveren, og havde endda købt billet med siddeplads til påfuglen, men det ville flyselskabet United Airlines altså ikke høre tale om.

– Dyret lever ikke op til vores krav af en række årsager, blandt andet vægt og størrelse. Vi forklarede dette til kunderne tre gange inden de ankom til lufthavnen, siger en talskvinde fra United Airlines ifølge BBC.

Kvinden og påfuglen endte med at krydse landet i bil. Som en lille sjov krølle på halen, så viser det sig, at påfuglen hedder Dexter og har sin egen Instagramkonto, der er rimelig blæret. Tjek den ud her:

Tæt på ingen HPV-piger henvises længere til særlige centre

I juni 2015 etablerede de fem regioner særlige HPV-centre, efter adskillige fortællinger om alvorlige symptomer, der blev kædet sammen med HPV-vaccinen mod livmoderhalskræft. Men nu henvises der stort set ikke længere patienter til de særlige centre. Det viser tal fra Danske Regioner.

– Behovet er der tilsyneladende ikke længere. Henvisningerne er i hvert fald klinget af. På et tidspunkt var der megen hype om vaccinen, men bekymringen ser ud til at være taget af i styrke, siger formanden for sundhedsudvalget i danske Regioner, Ulla Astman (S) til Berlingske.

Per 1. marts 2017 var der henvist cirka 2.100 piger til undersøgelse og behandling. Efterfølgende faldt tallet kraftigt. Flere regioner får kun én eller slet ingen henvisninger om måneden. Region Hovedstaden modtager to eller tre om måneden.

I patientorganisationer for HPV-pigerne og deres pårørende mener man, at de få henvisninger til HPV-centrene primært bunder i, at andelen af HPV-vaccinerede i en periode faldt kraftigt.

– Ofte går der et godt stykke tid, fra man vaccineres, til man finder ud af, at man har nogle symptomer, som ingen rigtigt kan give en forklaring på, til man tænker på, om det kan have noget med vaccinen at gøre og henvises til centrene. Nu, hvor antallet af vaccinationer stiger, kan man derfor godt forestille sig, at der på ny vil komme flere henvisninger, siger talsmanden for HPV-Update under Dansk Handicap Forbund Trine Larsen, der advarer mod at nedlægge centrene.

Det seneste år er der dog registreret en fordobling i antallet af piger, der lader sig HPV-vaccinere – fra 15.000 til 31.000. Niveauet er oppe på det samme som i begyndelsen af årtiet – og uden at det har ført til flere henvisninger om mulige bivirkninger.

De 2.100 piger, der har været henvist til HPV-centrene, har ifølge et notat fra Danske Regioner, vist sig at have haft et langt og omfattende udredningsforløb i sundhedsvæsnet forud for henvisningen.

Læs alle vores artikler om HPV lige her.

psykisk, psykisk sygdom, angst, depression, regioner, psykiatrisk, medicin, vaccine, vaccination, vaccinationer, sygdom, mæslinger, hpv, børnesygdomme, smittefare, smitte, børn, voksne, sundhed, samfundet, vaccinenægtere, antivaccine, vaccinemodstand, vaccinestøtter, egoisme, sundhed, kroppen, forældre, børn, piger, forskning, forskere, medicin, danmark, who, flok, flok-immunitet, hpv-vaccine
Undersøgelse viser, at hpv-piger var ramt psykisk inden vaccination. (Foto: All Over)

Rapport: Valg af uddannelse vejer tungt på din pengepung

En ny undersøgelse fra Rockwool Fonden, sætter fokus på de økonomiske effekter af uddannelse. Den viser blandt andet, at hvis du vælger at læse enten dansk, engelsk, historie eller filosofi, så risikerer du på sigt at snyde dig selv økonomisk.

– Dem, der har taget en humanistisk uddannelse, går glip af 29 procent i løn i forhold til dem, som har taget en erhvervsøkonomisk uddannelse, siger Jan Rose Skaksen, forskningschef hos Rockwool til DR.

I analysen har forskerne sammenlignet kandidater fra de fire humanistiske studieretninger med fagene erhvervsøkonomi og erhvervsøkonomi kombineret med henholdsvis jura, filosofi og datalogi. Og forskernes konklusion er klar: 10 år efter en humanist er begyndt på sin uddannelse, har personen godt 100.000 kroner mindre i indkomst om året, end hvis der stod cand.merc. på eksamensbeviset.

– Forskellen er der, fordi man på arbejdsmarkedet vil betale mere for en person med den ene type uddannelse. Og forskellen hverken forsvinder eller bliver mindre, når man bliver ældre, siger Jan Rose Skaksen.

Forskerne fra Rockwool Fonden har lavet et tænkt eksempel på, hvad der ville ske, hvis 10.000 humanister læste tekniske fag i stedet og blev ingeniør. Det tænkte eksempel vil betyde omkring en milliard ekstra til det danske BNP om året. Hos Danske Studerendes Fællesråd, mener er forkvinde Sana Mahin Doost uenig i Rockwool Fondens konklusion, som, hun mener, i for høj grad opfordrer de unge til at vælge med pengepungen frem for med hjertet.

– Hvis det er 10.000 ulykkelige ingeniører, som hader deres job, så kommer de ikke til at tjene en milliard kroner ind. Samfundet kommer i stedet til at betale for alverdens hjælp til dem, siger Sana Mahin Doost, der mener at forskerne glemmer, at det er mennesker og ikke robotter, de har med at gøre.

– Jeg vil opfordre Rockwool Fonden til også at overveje, hvad deres analyse rent faktisk betyder for de mennesker, som er humanister og uddanner sig inden for de her fag, siger forkvinden, der understreger Danske Studerendes Fællesråds bekymring over, hvad de opfatter som en tendens til, at de studerendes værdi i stigende grad måles i kroner og øre.

studerende, undervisning, uddannelse, videregående uddannelse, engagement
En ny analyse vil have unge til at tænke over deres fremtidige indkomst før de vælger uddannelse. (Foto: Polfoto)

SKAM-stjerne takker nej til bloggerpris

SKAM-stjernen Ulrikke Falch, der spiller Vilde i den norske hitserie, er blevet nomineret til tre priser ved Vixen Influencer Awards. Men skuespillerinden har takket nej til priserne, fordi hun mener, at mange af de andre influencers, der blandt andet også er nominerede til prisshowet, er med til at promovere et usundt kropsbillede – som netop er det hun forsøger at gøre op med på sine sociale medier. Det skriver Jyllands-Posten.

– Jeg trækker mig fra at være nomineret. Jeg har ikke brug for en pris for at vide, at det, jeg gør, er vigtigt, skriver Ulrikke Falch i en kronik hos NRK.

Ulrikke Falch har selv sloges med urealistiske krops- og skønhedsidealer, da hun var yngre og har blandt haft anoreksi.

– Da jeg var 13 år tog jeg min første sprøjte med melanotan – også kendt som “barbie-stoffet” – i håb om at gå ned i vægt og måske blive lidt brunere. Jeg lavede proteinpandekager og spiste piskede æggehvider med stevia, for det gjorde alle træningsbloggerne. Da jeg var 15 år forsøgte jeg for første gang at tage mit eget liv. Jeg hadede alt ved mig selv – alt det, jeg var – og alt det, jeg ikke var, skriver Ulrikke i sin kronik.

 

 

– Jeg vil fortsætte med at fremme mine holdninger og budskaber, og jeg vil fortælle om ting, der gør en forskel. Jeg tror godt, jeg kan klare det uden tandblegning, hårplejeprodukter og make-up. Jeg trækker mig fra at være nomineret til Vixen Influencer Awards, afslutter hun sit indlæg.

Ulrikke Falch var nomineret til “Årets stærke mening”, “Årets Guldpen” og “Årets Influencer”.

Løkke i samråd over relation til storfiskere

Igår var Lars Løkke Rasmussen i samråd om hans forhold til de såkaldte kvotekonger. Helt konkret bygger bekymringen på, at Lars Løkke fik et gavekort til et sommerhusophold på 10.000 kroner af storfiskeren John Anker Hametner, da Løkke fyldte 50 år. På det tidspunkt var han ikke statsminister, men han valgte at indløse gavekortet, da han var statsminister. Derudover har Løkkes projekt Løkkefonden, der hjælper drenge videre i livet, modtaget halvdelen af sine støttekroner fra fiskere.

Flere frygter, at Løkkes forhold til fiskerne kan have påvirket hans fiskeripolitik, og Løkke er tidligere blevet spurgt ind til sit forhold til storfiskeren. Til samrådet ville Lars Løkke kun svare på et af de seks på forhånd stillede spørgsmål, nemlig, hvorvidt statsministeren havde givet korrekte oplysninger på samrådet med præcis samme udvalg sidste år. Til det svarede statsministeren, at han gav “korrekte” og “fyldestgørende” oplysninger om sin relation til såkaldte kvotekonger. Han afviste derefter flere gange, at han på nogen måde skulle være blevet påvirket i sit arbejde som statsminister af forholdet til en bestemt storfisker i Thyborøn.

– Er det sådan, at man kan købe sig adgang til mig? Nej, det er det ikke. Er det sådan, at man ved at donere til den fond, jeg har oprettet, kan opnå politiske fordele? Nej, det er det ikke, sagde statsministeren på samrådet ifølge Politiken.

– Det er ikke, fordi jeg ikke forstår interessen, det ville være let bare at svare, men det vil ikke være i orden. Jeg har ligesom alle andre mennesker ret til et privatliv. Hvem jeg spiser middag med privat, hvem jeg besøger privat og tilbringer min fritid med. Det er et privat anliggende. Det afgørende er, om jeg har relationer, der er styrende for min politik eller regeringens politik. Det kan jeg afkræfte, at jeg har.

Anti-korruptionssamarbejdet Transparency International har kritiseret Løkke for at forsøge at skelne mellem sig selv som statsminister og som privatperson, da organisationen mener, at  det er moralsk og etisk problematisk. Adspurgt, hvorfor Løkke ikke vil fremlægge dokumentation siger statsministeren;

– Ja, du må jo vælge at stole på det, jeg siger, for hvis jeg skal føre omvendt bevisbyrde, så fører det til en fuldstændig kortlægning af hele mit liv. I den her konkrete sag vil det sådan set ikke være noget lettere end at sige, “okay frem med det”. Men det er også et princip. Det kan ikke gå, hverken for mig eller mine kollegaer herinde, eller dem, som kommer efter os, hvis man med afsæt med noget, der bliver insinueret eller nogle konspirations teoretiske overvejelser bliver presset op i hjørne, hvor man skal bevise sin uskyld.

Læs også: Lars Løkke i stormvejr med kvotekonge fra Thyborøn

lars løkke rasmussen, gave, statsminister, kvotekonge, storfisker, relation, samråd, fiskeripolitik
Løkke i samråd over relation til storfiskere. (Foto: Ritzau Scanpix)

Viral video om badende rotte er ikke så nuttet som den ser ud

Dyr på internettet er altid populært, og de sidste par dage har en video med en badende rotte – shower rat – indtaget internettet. Folk er særligt begejstrede over rottens menneskeagtige opførsel, imens den ser ud til at vaske sig med sæbe.

Desværre er virkeligheden ikke så kær, som videoen kunne indikere. For det første er det slet ikke en rotte, der er filmet. Det er en pakarana, en gnaver, der lever i Peru, hvor videoen er optaget. Det kan blandt andet ses på dyrets størrelse og det faktum, at den ikke har en hale, som rotters eller har.

Dernæst tager den ikke et bad, for gnavere har ikke brug for sæbe, for at få ren pels. De slikker sig selv rene. Der bliver ikke hældt noget vand på pakaranaen, den står bare og kører sæben rundt i pelsen. Det kan indikere, at der er tale om dyremishandling, og at der er en, der har hældt sæbe på dyret for at få en sjov video. Det skriver Newsweek.

· Mere fra samme kategori ·