Læs også:

Close
Sansevieria Trifasciata, svigermors skarpe tunge, planter,

Dræber du altid dine planter? Disse gevækster overlever selv dig

Bolig  | 

Nogen vil måske kalde dem idiotsikre planter. I hvert fald kan de leve flere uger uden vand. De kan endda dø, hvis du vander dem for meget og derfor – måske – endda overleve hjemme hos dig

Hvis du læser denne artikel gætter vi på, du ikke er typen, der overvander dine planter.

Måske har du givet op på at skabe en grøn oase i din stue, men det behøver du slet ikke, for disse grønne gevækster vil trives rigtig fint hjemme hos dig. Måske vil de endda overleve i længere tid! De skal nemlig ikke have vand særlig tit.

planter. Sikke en flot og levende vindueskarm! Den kan blive din! (Foto: Pexels)
Sikke en flot og levende vindueskarm! Den kan blive din! (Foto: Pexels)

Læs også: Planter, du bare må eje

Kaktus

Vand: Højst en gang om måneden

Den her havde du nok regnet ud. Kaktus kan stå rigtig længe uden at blive vandet, og derfor er den svær at slå ihjel. Medmindre du selvfølgelig går i den anden grøft og begynder at overvande den.

Det eneste, du skal tænke på med kaktus er, at den skal stå på et solrigt sted, for eksempel i en sydvendt vindueskarm, hvor den får mindst to timers sollys om dagen.

Kaktusser kan godt gå i vinterhi, og der skal de have endnu mindre vand. Slå din kaktus op på nettet, for at finde de helt specifikke vandingsregler, men en god rettesnor er, at din kaktus skal være mørkegrøn i det, og stængler faste. Så har den det godt.

Kaktus fås i mange varianter og former. (Foto: Pexels) vand
Kaktus fås i mange varianter og former og er nok den nemmeste plante at passe overhovedet. (Foto: Pexels)

 

Jernplante

Vand: Mindre end en gang om ugen. Lad udtørre mellem vandinger

Jernplanten har ikke brug for meget lys og derfor heller ikke meget vand. Faktisk kan den trives fint, selv om den står både mørkt og koldt. Derudover er den ret flot og trendy med sine skinnende, mørkegrønne blade.

Om sommeren kan du være heldig at spotte hvide, klokkeformede blomster, der er bordeaux indvendigt.

Photo by rrei320 on VisualHunt.com / CC BY The Cast Iron Plant Aspidistra elatior, vand
The Cast Iron Plant også kaldet Aspidistra elatior. (Foto: rrei320VisualHunt.com / CC BY)

 

Duft-dracæna

Vand: Vand ikke, hvis du er i tvivl! Lad halvdelen tørre ud, før du vander

På engelsk kaldes planten for Janet Craig plant, og den er kendt for sine superskinnende blade og sin overlevelsesevne i selv de mørkeste boliger. Jo mindre lys, jo mindre vand har den brug for.

Alligevel har den et stort, lidt busket look, der virkelig vil live op i indretningen.

Duft-dracæna kan dræbes ved at stille den i solen.

Duft-dracæna Planten, der efter sigende kan overleve flere måneder i mørke. (Foto: Photo by Archivos de Planeta Agronómico on Visualhunt.com / CC BY-SA, vand
Planten, der efter sigende kan overleve flere måneder i mørke. (Foto: Archivos de Planeta AgronómicoVisualhunt.com / CC BY-SA)

 

Elefantfod

Vand: Hver anden uge

På engelsk The Mexican Ponytail Palm eller latin Beaucarnea recurvata.

Elefantfoden er god til at gemme på vandet, og derfor kan den sagtens leve hos dig, der er dårlig til at give det. Faktisk kan den holde tre uger uden vand, men den trives bedst, hvis du vander den mellem hver 7. og 14. dag, hvis den skal vokse.

Beaucarnea recurvata, elefantfod, the mexican ponytail palm, vand
Beaucarnea recurvata, elefantfod, the mexican ponytail palm … en plante med mange navne og gode overlevelsesmuligheder. (Foto: blumenbieneVisualhunt / CC BY)

 

Svigermors skarpe tunge

Vand: Hver anden til tredje uge og kun, når jorden er tør

Ja, det er altså en plante, der er tale om. Svigermors skarpe tunge er det danske navn for planten, der på engelsk hedder snake plant, men også kaldes Sansevieria trifasciata, hvis du skal ned og nørde på planteskolen.

Den har nogle meget lange, tykke blade, der holder godt på vandet og har flotte både gule, grønne og hvide farver. Den elsker lys, men kan sagtens klare sig med lidt af det, og den kan nemt overvandes. Sidstnævnte er helt perfekt til dig.

Sansevieria Trifasciata, svigermors skarpe tunge, planter, vand
Svigermors skarpe tunge kan nærmest klare sig selv. Det kender du måske … (Foto: HorsePunchKidVisual Hunt / CC BY-NC-SA)

Læs også: De grønne planters invasion i hjemmet

 

Kilder: Fine Gardening, Jydsk Planteservice, House Plant 411, The Spruce, Plant Care Today

· Mere fra samme kategori ·