Læs også:

Close

Planter, du bare må eje i 2017

Rødhåret fynbo som elsker søde sager, smuk natur og boligindretning! Følg med i mit lille Insta-univers på @mettenorrild.

Planter er et hit i hjemmet og kan skabe liv i boligindretningen. Her får du boligblogger Mette Norrilds bud på 2017’s musthave-planter til din bolig

Planter i boligindretningen kan være med til at skabe liv og hygge i dit hjem. Samtidig kan de grønne stueplanter også give et rum et helt nyt perspektiv og være midtpunkt i din indretning. Derudover er nogle planter også gode for dit indeklima og renser luften i hjemmet.

planter
Planter i boligindretningen kan være med til at skabe liv og hygge i dit hjem. (Foto: Mette Norrild)

 

planter
Man kan ikke få for mange planter i indretningen. (Foto: Mette Norrild)

Jeg er personligt helt vild med planter i indretningen og kan næsten ikke få nok. Her kommer mine bud på musthave-planter 2017.

Kaktus i alle størrelser

Kaktussen er stadig en populær plante. Du kan simpelthen ikke få for mange kaktusser, og du skal gerne have nogle i forskellige størrelse og former. De fine kaktusser er overalt og skulle efter sigende være relativt lette at passe – de kræver nemlig ikke så meget vand.

Saml gerne flere forskellige kaktus og planter, som har forskellige former og størrelser, i små stillebener. Kaktussen kan også sættes sammen med dine yndlingsvaser eller porcelænsfigurer. Det skaber personlighed og stil i indretningen.

Gå blandt andet efter Opuntia, Cowboy-kaktus og Mickey Mouse-kaktus.

planter
Høje, lave, tykke og tynde kaktuser i små stillebener giver dynamik i indretningen. (Foto: Mette Norrild)

Jo større, jo bedre

Efterhånden ses de større og volumniøse planter også mere og mere i boligindretningen. Med store planter kan du skabe skønne, grønne oaser i din bolig.

Monstera (kaldes også Fingerfilodendron) har i flere år været meget populær i indretningen (den er også en af mine personlige favoritter) og kan fåes i forskellige størrelser. Det er heller ikke en plante, der koster en formue. Blandt andet kan den erhverves i IKEA for 100 kroner.

Bladene fra Monsteraen kan også klippes af og stå i vaser rundt i indretningen, hvilket giver et virkeligt smukt og dekorativt udtryk.

planter
Gør monsteraen til en central del af din indretning. (Foto: Mette Norrild)

Gummitræet er for alvor på vej ind i boligindretningen og er en plante, som kan blive temmelig stor. Planten er meget karakteristisk med sine store, smukke og mørkegrønne blade.

Gummitræet er meget hårdført og nemt at holde. Det skal have store mængder vand en gang om ugen, og det ynder at stå i et lyst rum uden direkte sollys.

planter
Gummitræer er smukke og nemme at passe – og så vokser de sig hurtigt store. (Foto: Mette Norrild)

Tropical feeling

Den hvide Paradisfugl, også kaldet Strelitzia Nicolai, er også blevet en meget populær plante. Den vil skabe masser af atmosfære og karakter til din bolig. Dens blade minder lidt om en palme, og der er en tropisk stemning omkring den.

Planten skal have godt med plads og lys, dog ikke direkte sollys. Vand den et par gange om ugen i sommerperioden.

planter
Strelitzia Nicolai får de smukkeste hvide detaljer. (Foto: All Over)

Den meget populære pengeplante

Pilea (Pengeplante) er meget populær, og dens popularitet vil ingen ende tage. Pileaen formerer sig hurtigt og kan nemt deles ud til dine venner. De nye stiklinger, der kommer, kan du plante i nye potter, og så har du den perfekte lille værtindegave.

Pileaen kan godt lide at tørre ud (lige noget for dig, der ikke tror, du kan holde liv i en plante!) og bør placeres i lyse rum, dog ingen direkte sollys.

planter
Pileaplanten har længe været populær, men trenden fortsætter. (Foto: Mette Norrild)

Smuk og anderledes plante

Calathea Dottie har de smukkeste bordeaux blade, som virkelig skiller sig ud og er unikke at se på. Udover at have en smuk farve, kan denne plante også forbedre luftfugtigheden i hjemmet – derfor er den også genial i dit soveværelse.

Denne plante står øverst på min ønskeliste og skal helt sikkert være med til at forbedre indeklimaet i vores soveværelse.

Calathea Dottie skal have vand 1-2 gange om ugen. Ingen direkte sollys.

Calathea , stueplante, potteplante
Calathea med orange blomster og bordeaux blade. (Foto: All Over)

Få planterne op på billedevæggen

De populære planter kan nu også fåes som plakater og blive en del af din billedevæg. De karakteristiske, grønne blade er nemlig ikke kun trendy i potter, men nu også som små kunstværker på væggen.

planter
Få dine planter “op på væggen” med skønne planteplakater. (Foto: Desenio.dk)

 

planter
Planteplakater er populære i indretningen. (Foto: Mette Norrild)

Læs også: Hjemme hos Ditte og Casper: Cool og stilet bolig på 65 kvm i Aarhus

 

· Mere fra samme kategori ·