Læs også:

Close

De grønne planters invasion i hjemmet

Kaffeafhængig, boligpassioneret instagrammer, som kan findes under @woodlandwhim

Det har længe været synligt på de sociale medier, at planter er blevet et must i indretningen. Planterne giver nemlig stemning, siger de kloge

Igennem en længere periode har planter i indretning fyldt mere og mere på de sociale platforme. Så meget, at man i nogle hjem og opstillinger nærmest ikke kan se sofaen for bare planter.

Derfor tænkte jeg, at jeg ville give en lille rundvisning i, hvad det er, at planterne kan give til den famøse personlige indretning.

Privat foto
De mange grønne planter giver liv til mit køkken. (Foto: Privat)

Sjæl og hjemlighed i indretningen

De kloge har ret: Planter giver stemning og liv! Tag som eksempel billedet ovenfor, som er fra mit nyrenoverede køkken. Uden planter ser det hurtigt for nyt ud og giver en fornemmelse af at træde ind i et udstillingskøkken.

I mange nyrenoverede rum mangler der ofte den hjemlige atmosfære og følelsen af, at der rent faktisk bor rigtige mennesker, som tager sig af tingene. Her kommer planterne i spil. Valget af mange planter i rummet giver en levende fornemmelse og bryder med den følelse af, at alt er nyt, nyt, nyt.

Læs også: Sådan skaber du følelsen af at være hjemme

foto: @katrineibsgaard
Planter kan placeres både højt, lavt og i loftet. Kun din fantasi sætter grænser. (Foto: @katrineibsgaard på Instagram)
Hvis du ikke er typen, der allerede har et halvt drivhus stående inde i stuen, og du måske føler dig lidt skræmt ved tanken om at rende rundt med en vandkande i hånden hver dag, så fortvivl ikke. En enkelt plante kan gøre meget.

Karakter og modspil til den nynordiske minimalisme

Vi danskere er glade for lyse elementer i indretningen, og det kan ofte være her, vi løber ind problemer. Den meget lyse møblering mangler til tider lidt karakter og modspil for, at alt ikke smelter sammen til en stor hvid masse. Har man ikke nødvendigvis mod på at købe sig en lilla veloursofa for at gøre op med den hvide farves invasion, kan planterne være et effektivt kompromis.

På billedet ovenfor er der for eksempel et væld af planter, som kan tåle at stå uden voldsom vanding. Her skal man ikke tage fejl af bregnen, som er glad for meget vand, men den kan faktisk tåle ufattelig meget, før den lægger sig ned.

Læs også: Trend: Når træet flytter indenfor

www.fiftyfabulous.dk
Har du flere planter ved siden af hinanden, kan det se fedt ud at variere typen af potter. (Foto: fiftyfabulous.dk)

Naturlig rumdeler

En anden udfordring, som planterne kan være med til at løse, er rummets layout. Udover farven hvid, er vi i Norden glade for store, åbne planløsninger. Det giver os en masse lys og en følelse af højt til loftet, men det kan til tider også komme til at føles meget stort og rungende. Det er her, planteskolerne kan hjælpe os.

Anvender man tilpas nok planter, kan man skabe en følelse af en masse små miljøer i et stort rum, uden at det kommer til at virke crowded. Med de rigtige planter og den rigtige anvendelse bibeholder du følelsen af højt til loftet samtidig med, at du kan trække dig tilbage i et hyggeligt hjørne med en god bog.

Hvis du ikke er typen, der allerede har et halvt drivhus stående inde i stuen, og du måske føler dig lidt skræmt ved tanken om at rende rundt med en vandkande i hånden hver dag, så fortvivl ikke. En enkelt plante kan gøre meget, og den helt rigtige plante kan give lige den stemning, du leder efter.

Læs også: Hjemme hos Line Stützer: 50’er-stil møder bohemejungle

Foto @mynordicroom
Lidt kan også gøre en stor forskel. (Foto: @mynordicroom på Instagram)

En plante med en vis størrelse kan give en stor effekt, uden at du skal bruge halvdelen af din vågne tid på at passe planter. Det giver samtidig den fordel, at det grønne giver fylde og højde til rummet. Så én stor plante er et godt sted at starte, hvis du endnu føler dig som frk. Drivhus.

Ellers er afskårne grene aldrig en tosset ide, hvis du skal teste de grønne planter af rundt omkring i boligen uden at lægge en formue hos den nærmeste planteskole lige med det samme.

Læs også: Skab balance i din indretning og i dit liv med feng shui

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·