Læs også:

Close
spise girls, kultur, kulturguide, guide, oplevelser, billigt, budget

Kulturguide i januar: Billige oplevelser til dig, der vil være mere kulturel i 2018

Kultur  | 

Kulturguiden byder i januar på en masse spændende, gratis eller billige oplevelser i både København, Aarhus og Odense

Det er ikke altid, du har tid eller penge til at være kulturel. Måske er dit nytårsfortsæt, at du skal ud og opleve lidt nyt og anderledes i 2018? Så får du her en perfekt mulighed, det er nemlig muligt at finde interessante og billige oplevelser, hvis du vil være kulturel på budget.

 

Billige oplevelser i København i januar

Spice Girls-foredrag: Spice up your life – Absalon

10. januar klokken 20-22, 35 kroner i entré

Vi kan alle sammen tydeligt huske, hvordan Spice Girls fik en helt særlig plads i vores hjerter tilbage i 1990’erne, og det er der uden tvivl flere grunde til: Popgruppen blev med deres mavebluser, livsfarlige plateausko og specielle outfits ikoniske, og vi kan alle huske, hvordan vi skrålede med på deres sange sammen med vores veninder. Men hvad er egentlig årsagen til, at popgruppen blev så populær?

Det holder cand. mag. i musikvidenskab Elise Ligaard foredrag om på Absalon. Foredraget tager to timer og vil blandt andet koncentrere sig om, hvorfor Spice Girls blev så populære, og så er det da en perfekt mulighed for at tage en tur down memory lane. 

Læs mere om eventet på Facebook

 

Observationsaften – Tycho Brahe Planetarium

11. januar klokken 21-23, gratis adgang 

Kunne du godt tænke dig at observere nattehimlen gennem et stort teleskop og samtidig have en astrofysiker som guide? Så er det nu, du har muligheden for at få opfyldt lige netop den drøm! Tycho Brahe Planetarium åbner dørene for en udendørs observationsaften, så du kan stifte nærmere bekendtskab med galakser, dobbeltstjerner og stjernehober.

Der kan opstå kø, hvis der kommer mange –  så husk at klæde dig godt på.

Læs mere på Facebook

oplevelser, kulturguide, guide, kultur, billige, gratis, på budget, observationsaften
Et teleskop giver dig muligheden for at se ting, der ikke er mulige i hverdagen – og så bliver du en endda vejledt af en vaskeægte astrofysiker. (Foto: Pexels)

 

Loppemarked – TAP1

13.-14. januar klokken 10-16, 35 kroner i entré 

TAP1 er kendt for at stå bag succesfulde loppemarkeder, der byder på alt, hvad hjertet kan begære: Møbler, designernips, tøj, bøger, antikviteter mm. 4.500 kvadrameter fyldes og og består af både det klassiske loppemarked, separate tøjafdelinger og en blandet afdeling. Tøjafdelingerne byder på designerfund, vintage og varer fra udsalg, hvorimod den blandede afdeling typisk består af lofts- og garderobeudrydninger.

Hvis du ikke har planer denne weekend, er her en perfekt mulighed for at gå på jagt efter nogle nye og billige ting til tøjskabet, lejligheden eller en, du holder af.

Læs mere på Facebook

Læs også: Bugthandel eksploderer – vi bruger penge på genbrug som aldrig før

https://www.instagram.com/p/vJjUo7S2Cz/?tagged=tap1marked

 

Lysfest/Lancering af Kodama – Karens Minde Kulturhus

17. januar klokken 17 – 18:30, gratis adgang 

Er der noget smukkere end lys i trætoppene på en kold og mørk januardag? Det tror jeg ikke! Circuit har i samarbejde med Studio Reflektor lavet en smuk lysudstilling, der strækker sig fra Karens Minde til Sjælør Boulevard. Dekorationerne er inspireret af japanske folkefortællinger om Kodama – der siges at være ånder, der lever i trækronerne og vogter over naturen.

Til lanceringen af Kodama vil Studio Reflektor fortælle om historien bag Kodama, mens I bevæger jer ud på en vandring, der vækker ånderne og lyset til live. Hvis du har en forkærlighed for smukke ting, der lyser i mørke, så er dette en oplagt begivenhed!

Læs mere på Facebook

Comedy Surprise – Warberg Comedy Club

27. januar klokken 20, 90 kroner per billet 

Er du vild med comedy? Kan du godt lide at blive overrasket, og gør det dig ikke noget med et hemmeligt lineup? Så skal du bruge dine hårdttjente penge på en god aften fuld af spas og løjer. Lineuppet er som sagt hemmeligt, så det er ikke til at sige, hvad det byder på, men arrangøren garanterer grin og god underholdning fra Danmarks bedste komikere, så mon ikke det bliver sjovt?

Husk at købe din billet i god tid, så du er garanteret en plads.

Læs mere på Facebook

 

Billige oplevelser i Odense i januar

Field Of Light – Eventyrhaven

1.-31. januar efter mørkets frembrud, gratis adgang 

I anledning af 150-året for H.C Andersens æresborgerskab i Odense opstiller Bruce Munro Field Of Light i Eventyrhaven, hvilket er første gang i Europa. Det betyder, at haven i denne periode vil forvandles til en storslået lysinstallation, der er udført af en af verdens største lyskunstnere.

Hvis du en aften har brug for at blive fortryllet eller bare få noget frisk luft, så gå en tur i Eventyrhaven efter mørkets frembrud, og lad dig imponere af dette smukke syn.

Læs mere her

 

Dragshow og fest – Kulturmaskinen Odense

13. januar 22:30-04, 50 kroner i entré 

Har du nogensinde set et dragshow? Er det noget, du længe har ønsket at opleve? Så har du muligheden nu! Lambda, foreningen for homo-, biseksuelle og transpersoner, har i samarbejde med Kulturmaskinen arrangeret en festlig aften og nat, hvor der fra klokken 23 vil være dragshow. Her vil du have fornøjelsen af at se kunstnere som Celiné Dijon, Paige Noir, Leslie Free og flere optræde.

Så tag din ven, veninde eller kæreste i hånden, og tag til en festlig aften på Kulturmaskinen.

Læs mere på Facebook

https://www.instagram.com/p/BQmYaj_gYpH/?tagged=paigenoir

Bingo Bar – Teater Momentum

19. januar klokken 19:30, fri entré og billige plader 

Er du vild med bingo, men træt af den sædvanlige monotome nummeropråbning? Måske har du efterhånden givet op, fordi der altid er en, der råber bingo, når du har et nummer tilbage, og så har bingospillet bare mistet sin glød? Så skal du give Bingo Bar en chance! Her bliver der gjort op med bingospillet, som du kender det.

De garanterer konfetti, fløjter, billige øl, lysshow og en DJ, der kun spiller det bedste fra 1990’erne. Så er du en bingo-elsker, der har mod på en anderledes, hjemmelavet og vakkelvorn form for bingo, så er det her, du skal være den 19. januar.

Læs mere her.

 

Brætspils aften – Papas Papbar

17. januar klokken 17-19, 25 kroner i entré

Hvis du elsker at spille brætspil i hyggelige omgivelser, hvor du samtidig kan stifte nye bekendtskaber og egentlig bare hygge dig, så skal du prøve at tage et smut forbi Papas Papbar. Billetten købes i baren, og så står de næste par timer i brætspillets tegn. Det er da hyggeligt!

Læs mere på Facebook.

brætspil, hygge, kultur, guide, kulturguide, tilbud, oplevelser, budget, billige, gratis
Når du først har betalt 25 kroner for entréen, er der frit valg på alle hylder mellem Papas Papbars mange brætspil. (Foto: Pexels)

 

Søndagsjazz – Storms Pakhus

21. januar klokken 11:30-14:30, gratis adgang

Det er koldt udenfor, så hvorfor ikke holde på varmen, mens du hygger dig? Denne dag er der blød og lækker livejazz fra Casper Christensen Trio, der sørger for dejlige toner i pakhusets varme omgivelser. Mens du nyder musikken, kan du jo gå på opdagelse i pakhusets madboder, der byder på en masse forskellige og billige lækkerrier. Det er da en virkelig hyggelig søndag!

Læs mere på Facebook.

 

Billige oplevelser i Aarhus i januar

Design din egen lampe – Godsbanen

13. januar klokken 12-15, gratis adgang 

Er du kreativ anlagt og elsker at skabe og designe? Har du en forkærlighed for genbrug? Så skal du tage forbi Godsbanen, hvor du har mulighed for at lave din helt egen lampe af genbrugsmaterialer. Der vil være både lampefødder og et hav af pynt, og endda også muligheden for at lave vægophæng med perler. Du behøver ikke tilmelde dig, det er bare at dukke op og slå kreativiteten løs.

Læs mere på Facebook.

kulturguide, guide, kultur, events, oplevelser, gratis, billige, hyggeligt
Mangler dit hjem et lidt personligt præg eller belysning? Så kan du designe din egen lampe til Godsbanens arrangement. Hvis du selv har materialer, du tænker er brugbare, skal du bare tage dem med! (Foto: Pexels)

 

Poetry Slam – Dokk1

19. januar klokken 19-21, 20 kroner i entré

Denne aften vil du i hele to timer blive godt og grundigt underholdt, når en håndfuld slammere konkurrerer om publikums gunst og en symbolsk præmie – kun med ord som våben! Slaget står en fredag aften, og hvis du har lyst, har du mulighed for at være med til at bedømme de poeter, der stiller op.

Vær opmærksom på, at du skal tilmelde dig og købe billetten i god tid.

Læs mere og køb billet her.

https://www.instagram.com/p/BVWpZYAjFX8/?tagged=hapsaarhus

 

Tømmermandsslam – Café Under Masken

21. januar klokken 19-21, gratis adgang 

Tredje søndag i hver måned åbner Café Under Masken op for tømmermandsslam, og 21. januar fyldes caféen med testosteron, når fem mandlige slammere vil give et indblik i, hvordan det er at være mand i nutidens verden. Så hvis du er interesseret i – eller nysgerrig efter – at få et indblik i, hvad mændende selv synes om deres liv, og hvorvidt det er hårdt at være mand, så er det nu, du har chancen.

Læs mere på Facebook.

kulturguide, guide, kultur, billige, oplevelser, gratis,
Få et indblik i, hvordan det er at være mand, når fem mandlige slammere optræder på Café Under Masken. (Foto: Pexels)

 

Kæmpe loppemarked – Godsbanen

21. januar klokken 10-15, 20 kroner i entré

Godsbanen holder kæmpe habengutmarked med over 65 stande, hvor der vil være alt fra møbler, tøj og nips til smykker, retro og vintage. Du vil altså kunne finde næsten alt mellem himmel og jord – endda til fornuftige priser!

Markedet finder sted i Den Rå Hal, hvor der samtidig vil være mulighed for at købe kage, kaffe og sandwich.

Læs mere på Facebook.

billige, gratis, oplevelser, budget, guide, kultur, kulturguide,
Det er altid hyggeligt at tage på loppemarked. Hvem ved, måske finder du lige præcis det, du ikke vidste, du manglede? (Foto: Pexels)

 

Fuldmåneaften – Planetariet

31. januar klokken 20, 60 kroner i entré

Har du hørt om fænomenet blå måne? Eller interesserer du dig bare for stjerner, månen og universet? Så skal du tage til fuldmåneaften på planetariet, hvor du får fænomenet forklaret. Blå måne vil indtræffe hele to gange i år: Januar og marts. Sidst, fænomenet kunne opleves, var tilbage i 1999.

Hvis du vil have mest muligt ud af aftenen, åbner udstillingen i forbindelse med eventet allerede klokken 19, så det er muligt at gå på opdagelse på egen hånd. Til fuldmåneaftenen vil du få gode tips til, hvordan du finder spændende objekter som  galakser, kæmpestjerner og stjernehober. Aftenen sluttes af med musik under stjernehimlen.

Vær opmærksom på, at du skal tilmelde dig eventet.

Læs mere og tilmeld dig her.

kultur, guide, kulturguide, events, oplevelser, budget, billige
Fænomenet “Blå Måne” er utrolig spændende og kan opleves hele to gange i år. Sidst det skete var i 1999. (Foto: Pexels)

 

Læs også: Galleri: 2017 blev til 2018

· Mere fra samme kategori ·