Læs også:

Close
vagina, Photo credit: gwen via VisualHunt.com / CC BY-NC-ND

Alle de vilde ting, din vagina kan!

Sundhed  | 

Du render rundt med et mirakel mellem benene – læs listen over alle de vildt seje ting, din vagina kan

Ja ja, den kan føde børn, det ved du da godt, men hvilke cool ting kan din vagina, skede, kusse og hvad du ellers kalder den eller udføre? Der er ikke så få at vælge imellem …

Den renser sig selv

Ja, der findes flere mærker intimsæbe, som det kan være rart at bruge i badet, men faktisk er du selvrensende dernede. Der er altså ingen grund til at købe dig fattig i specielle sæber eller blande dine egne mærkelige æblecidereddikemiksturer, fordi du har læst om dem på en sketchy livsstilsblog. Din skede renser sig selv – det er det, udflåd er til for.

Føler du alligevel, at der er mere “rent”, når du bruger en intimsæbe, så kan du sagtens fortsætte med det.

Photo credit: Remoto13 via Visualhunt.com / CC BY-NC-SA
Vulvaen og især kønslæberne er ofte fokus i kunstværker. Læs mere om vaginakunst her. (Foto: Remoto13 via Visualhunt.com / CC BY-NC-SA)

Læs også: Intimbarbering: En komplet guide til at barbere dine intime dele

Den kan udvide sig med 200 procent

Den kan blive stor nok til at presse en baby ud, så det kommer næppe bag på dig, men har du tænkt over, hvor vildt det egentlig er, at du kan udvide dig så meget? Faktisk kan din vagina blive op til 200 procent større, når du føder (eller har samleje, men så meget credit kan vi næppe give nogen mand …).

Bare rolig: Det er naturligvis ikke en permanent tilstand!

… Og den kan krympe igen

Efter fødslen eller hvad der ellers har fået din skede til at udvide sig, forbliver den heldigvis ikke løs. Den krymper igen, ligesom en elastisk, der har været spændt ud og nu slippes lige så stille – og den kan komme tilbage til den helt samme størrelse som før fødslen. Det er da sejt!

Der er altså ingen grund til at overveje kejsersnit for at undgå ommøblering – din vagina vil ikke have permanent babyhovedstørrelse.

Billede fra bogen "A system of gynecology" (1887). (Foto: Internet Archive Book Images via Visual Hunt / No known copyright restrictions)
Illustration fra bogen “A system of gynecology” fra 1887. (Foto: Internet Archive Book Images via Visual Hunt / No known copyright restrictions)

Den kan styrketræne

Yes, du har helt sikkert hørt om knibeøvelser, og rent faktisk kan din vagina trænes op til at blive virkelig stærk. Når du kniber sammen, styrker du bækkenbunden, og det er der blandt andet disse fordele ved:

  • Bedre orgasmer (knib, mens du har samleje)
  • Færre problemer med blæren (du kan bedre styre strålen og lukke af for den)

Læs også: Årtiers dusktrends: Kvinders kønsbehåring gennem tiden – illustreret tidslinje

Den kan få flere orgasmer i træk

Nærmere specificeret har det ikke kun noget med din vagina at gøre, men den er en del af denne fact. Hvor mange mænd har brug for at “lade op”, efter de er kommet, har du, som er i besiddelse af en vagina, mulighed for at komme flere gange efter hinanden.

Photo credit: pkohler via Visual Hunt / CC BY-NC
Chokolade formet som de ydre kønsdele, også kaldet vulvaen. (Foto: Pkohler via Visual Hunt / CC BY-NC)

… Og den kan få 4 slags

Det har du formentlig ikke lært i seksualundervisningen, men den er god nok: Vi kan få mange flere slags orgasmer, end mænd kan.

Den første er den vaginale. Det er ikke alle, der kan få vaginale orgasmer også kaldet skedeorgasmer, men du kan være en af de heldige. Skedeorgasmen opnås ved penetration af den ene eller andens slags, hvor du fokuserer på dit g-punkt. Hvis du har et g-punkt, sidder det her.

Den anden er selvfølgelig den, du kan opnå ved stimulering af klitoris. Det er den mest almindelige, fordi den for flere er nemmest at få.

Så er der den, der kaldes blended: Forestil dig, at du kombinerer skedeorgasmen med klitorisorgasmen. Oh yes.

Multiple orgasms er den fjerde slags, hvor du får flere orgasmer kort tid efter hinanden. Det kan opnås, hvis du slapper af lige efter en orgasme og bliver opstemt igen.

vagina, Photo credit: gwen via VisualHunt.com / CC BY-NC-ND
Vulvaen bliver ofte afbilledet som en blomst, hvor bladene er ved at folde sig ud. (Foto: Gwen via VisualHunt.com / CC BY-NC-ND)

Den bliver dobbelt så stor, når du er tændt

Når du bliver ophidset, sker der mange ting i din krop, og en af dem er, at din vagina udvider sig til dobbelt størrelse. Det gør den, fordi der strømmer ekstra meget blod til dine kønsdele, hvilket er smart nok, hvis du vil have samleje med en mand.

Det samme gælder din klitoris, der også bliver større, når du er tændt (så er det også nemmere at finde den for en partner …).

Læs også: Præventionsbattle: Hvad er bedst – p-piller eller spiral?

Den afslører, hvordan det står til med din krop

Man kan sige meget om dig (mest om dit helbred) ved at kigge på din vagina:

  • Dit udflåds tekstur fortæller noget om, hvor du er i din ægløsning, og hvornår du altså har lettest ved at blive gravid.
  • Udflåd, der lugter eller har en anderledes farve advarer dig om, at noget ikke er, som det skal være – måske har du en kønssygdom, en infektion eller er syg.
  • Hvis din menstruation pludselig ophører, kan det betyde, at du er gravid, stresset, fejlernæret eller noget helt tredje.
Photo credit: pinkuu via VisualHunt.com / CC BY-NC-SA
Dit ansigt, når en gynækolog bruger sine kolde instrumenter … (Foto: Pinkuu via VisualHunt.com / CC BY-NC-SA)

Den kan skifte farve

Det er langt fra kamæleontilstande, vi taler om her, men du kan godt sammenligne din vulva lidt med en humørring. Den skifter nemlig farve, når du bliver ophidset. Det får nemlig blodet til at strømme ned til dine kønsdele, hvilket gør dem mørkere.

Nogle vulvaer skifter også farve med alderen – de fleste bliver lidt lysere med tiden.

Den kan redde liv

Okay, måske ikke den, men noget, der kommer ud af den kan måske en dag. Noget forskning til fordel for patienter med hjertesygdomme bruger nemlig menstruationsblod, hvor de udvinder stamceller fra. Stamcellerne udvikles til forskellige celler i kroppen, for eksempel hjertets muskelceller, som vil kunne bruges til at “reparere” patienternes hjerter.

Det blod, der kommer ud af din vagina vi altså kunne redde hjertepatienters liv, hvis forskningen kommer videre.

 

Kilder: Redbook, Redbook, Dr. Justin Lehmiller, Women’s Health, Medical Daily, LELO

 

Læs også: 7 almindelige symptomer på, at du snart får menstruation

Læs også: Blærebetændelse: Myte rog fakta om tranebærjuice, kulde og sexbakterier

· Mere fra samme kategori ·