Læs også:

Close
intimbarbering, lyserøde trusser om benene kvinde, blondetrusser

Intimbarbering: En komplet guide til at barbere dine intime dele

Skønhed  | 

Hvad er op og ned i intimbarbering, hvordan gøres det bedst, og kan du undgå røde knopper? Her er en komplet guide til kunsten

Intimbarbering har haft stor succes i nogle perioder, mens det i andre er mindre populært. Selv om det lige nu er trendy at lade håret gro, har du måske alligevel lyst til at barbere noget eller al din kønsbehåring af. Følger du denne guide, er der stor chance for en succesfuld intimbarbering*.

skraber, barberblad, barbering, intimbarbering
Begynd med det rigtige værktøj. (Foto: All Over)

Hvis du har holdt en lang pause fra intimbarbering, eller det er første gang, du forsøger dig med det, så begynd stille og roligt, og lad være med at fjerne alt med det samme. Din hud skal vænne sig til barbering og vil nemt blive irriteret.

Læs også: Barberer du armhuler, fordi samfundet siger, du skal?

“Dameskrabere” er lavet til at barbere hårene på benene, så du kan med fordel købe nogle af dem, der er målrettet mænd, da de vil have flere blade og dermed være mere effektive.

Før intimbarbering: Vælg den rigtige skraber

Din skraber skal have et nyt blad og naturligvis hverken være sløv eller rusten. Det er altså et no go til engangsskrabere og din kærestes nedslidte barberblad, men du kan sagtens købe en skraber, der er markedsført til mænd. De lyserøde er ikke bedre, fordi de har en “feminin” farve.

Derudover er det vigtigt, at du sørger for, at bladet er rent, så du ikke risikerer infektion og unødig irritation. Huden i området omkring kønsdelene er sensitiv, og da hårene måske også er tykkere end andre steder på kroppen, skal du måske skrabe mange gange, hvilket øger sandsynligheden for røde knopper.

intimbarbering, lyserøde trusser om benene kvinde, blondetrusser
Det er ikke sikkert, at et par syntetiske blondetrusser er den rigtige vej at gå, hvis du lige har barberet dig. (Foto: All Over)

Trim håret – og så begynder vi

Brug en saks eller en trimmer til at korte lidt i kønsbehåringen, så det bliver lettere at komme til med skraberen.

Læs også: Beautyvloggere barberer ansigtet på YouTube – god idé?

Røde knopper kommer af infektion i de åbne hårsække. Infektionen kommer af bakterier.

Klargør huden

For at skåne huden mest muligt, skal den og hårene blødgøres, før du går i gang med at barbere. Det kan du gøre med varmt vand og en barberskum, -gel eller balsam. Nogen nøjes med en af delene, andre bruger både varmt vand og en form for creme. Du må prøve dig frem og finde ud af, hvad din hud reagerer bedst på.

Der findes specifikt udviklet barbergel til intimbarbering, for eksempel nedenstående.

rfsu, barbergel, easy shave gel, intim, intimbarbering

Intim easy shave gel fra RFSU, 45 kr., Nordic Feel

Det er også en god ide at eksfoliere huden let, så du mindsker risikoen for indgroede hår.

Læs også: Video: Lær at farve bryn med Marias tutorial

Fordele ved intimbarbering:

Bedre hygiejne (færre fladlus og lettere at vaske)
Måske synes du, det er sexet

Selve intimbarberingen

Smør barberskum eller lignende på, og skrab nu med hårenes groretning. Efter hvert strøg er det en god ide at skylle skraberen fri for hår, så den performer bedst muligt ved næste strøg. Fyld eventuelt vasken med vand til formålet.

Brug hænderne til at holde huden fast, så den er strukket ud, når du barberer. Det gør, at skraberen glider nemmere.

Når du har skrabet med hårene alle de steder, du gerne vil barbere, kan du vælge også at stryge mod hårene for en helt tæt barbering.

Det gøres bedst helt forsigtigt og med små, korte skrab (efter du har skyllet huden og påført ny barberskum eller lignende!), men det kan være en god ide at vente, til du har barberet dig intimt nogle gange, så din hud har vænnet sig til behandlingen. Jo færre gange, du kører bladet over huden, jo mindre risiko er der for røde knopper.

Girl holding razor - bikini line, intimbarbering
Her er et godt eksempel på, hvordan du IKKE skal barbere dig, hvis du vil undgå kløe og røde knopper. (Foto: All Over)
Ulemper ved intimbarbering:

Risiko for hudinfektioner
Det kan stikke og klø
Stubbe kan skade et kondom

Efter intimbarbering

Skyl huden godt, så den er fri for hår og skumrester. Brug eventuelt koldt vand, da dine porer formentlig er vidt åbne efter det varme. Nu skal du duppes tør for at irritere huden så lidt som muligt.

Læs også: Skamlæber? Mine kønslæber er ikke noget at skamme sig over

Afslut eventuelt med en creme, der er udviklet som en form for aftershave til det intime område. Det kan afhjælpe rødmen og dæmpe irritation og risikoen for betændelse i hårsækkene. Du kan også prøve med en babypudder eller lignende, så længe det er parfumefrit. Prøv dig frem og find ud af, hvad din hud har bedst af – apoteket har flere muligheder.

Hvis du vil genbruge bladet, skal det desinficeres. Ellers skal du blot huske at bruge et helt nyt barberblad næste gang.

pjur after shave, intimbarbering

After Shave fra Pjur, 99 kr., Sinful

 

Det kan godt tage en del gange, før du føler, du har ordentligt styr på intimbarbering, så vær forsigtig, indtil du er mere trænet.

Tænk over, hvor stramtsiddende tøj, du udsætter den nybarberede hud for, hvis du vil mindske irritation i området.

Hvor ofte kan du intimbarbere dig?

Er du nybegynder, eller er det længe siden, du sidst har været i gang med intimbarberingen, så hold nogle lange pauser, hvor huden langsomt kan vænne sig til det. Begynd eventuelt med i hvert fald en uges mellemrum, og så kan du med tiden øge frekvensen.

Det er forskelligt for alle, hvordan huden reagerer på den lidt hårdhændede behandling, så du må finde ud af, hvor tit din egen kan holde til intimbarbering.

Læs også: Sexbloggerens pakkeguide til et potentielt one night stand

Bivirkninger ved intimbarbering

Bliver hårene tykkere af barbering?
Nej. De hår, der vokser ud kan føles mørkere og kraftigere, fordi de er “skåret midt over” og ikke er blevet bløde endnu.

Efter et par dage kan du opleve røde knopper, og når hårene begynder at vokse ud, kan det stikke og klø, ligesom du kan få indgroede hår (hår, der vokser inde under huden og kan give buler eller betændelse). Det er alt sammen helt almindelige reaktioner fra din hud, og du kan med tiden være heldig, at bivirkningerne bliver færre, når den har vænnet sig til at blive barberet.

intimbarbering
Hver anden dansker mellem 16 og 60 år intimbarberer sig. (Foto: All Over)

 

Kilder: Sexolog Maj Wismann, Sexlinien, Women’s Health

 

*I denne artikel finder du et link markeret med stjerne. Det er en del af et linksamarbejde, som støtter driften af MY DAILY SPACE.

· Mere fra samme kategori ·