Læs også:

Close
menneskets bedste ven, hund, kat, hundeejer, katteejer, kæledyr, forskning, venskab, barn, kammerat, lege, gåture, aktivitet

Vælg dit nye kæledyr med omhu: Skal du have en hund eller en kat?

Mit liv  | 

De mest almindelige og populære kæledyr er hunden og katten — men hvilket skal du vælge? Læs om de to kæledyr, og bliv klogere på dit valg

Overvejer du at anskaffe dig et kæledyr? Det gør du kun klogt i at gøre. Et kæledyr har en gavnlig effekt på din krop og sjæl. Hunden og katten er to af de mest populære kæledyr, men de har vidt forskellige måder at agere på, og derfor er det vigtigt, at du kender til dem begge, så du kan tage det rette valg.

menneskets bedste ven, hund, kat, hundeejer, katteejer, kæledyr, forskning, venskab, barn, kammerat, lege, gåture, aktivitet
Er du til vuffelivov eller er du mere en kattedame? (Foto: All Over)

Hunden er socialt anlagt

Forskere har fundet grunden til, at hunden er menneskets bedste ven. Hunden har et gen, som gør den social og let at omgås med. Hunde er genetisk disponerede til at søge socialt kontakt — de er kontaktglade og kontaktsøgende og har en hjertelighed og frimodighed over for voksne mennesker.

Det kan du læse mere om her: Derfor er hunde så søde

Den mekanisme, som forbinder hunden og mennesket, minder meget om den mekanisme, mennesket har, når det interagerer med børn eller en partner.

Se også: Cuteness overload: Hundehvalpe, der stjæler dit hjerte

menneskets bedste ven, hund, kat, hundeejer, katteejer, kæledyr, forskning, venskab, barn, kammerat, lege, gåture, aktivitet
Æblet falder ikke langt fra stammen. (Foto: All Over)

Du vil som ejer altid føle en ubetinget kærlighed fra din hund. Den kan aldrig være rigtig sur på dig, den er altid ved din side og lytter til dig, også selv om den måske ikke forstår dig.

Hunden er menneskets bedste ven

Hunden har en masse at byde på. Den har en positiv effekt på dig fysisk og psykisk.

Lider du af en depression? Så er hunden lige noget for dig, fordi den har en stressdæmpende faktor. Dens ubetingede kærlighed gør, at du får det bedre med dig selv og har lyst til at være en del af tilværelsen.

Forskning viser også, at hundeejere taber sig, får et stærkere immunforsvar og mindre sandsynlighed for at udvikle allergi. Det viser sig, at du sjældnere dør af hjertesygdomme, da du får et lavere blodtryk af motionen fra de mange og lange gåture med hunden.

menneskets bedste ven, hund, kat, hundeejer, katteejer, kæledyr, forskning, venskab, barn, kammerat, lege, gåture, aktivitet
Det er en livsglæde at have hund. Du bliver meget lykkeligere. (Foto: All Over)

Hunden er samtidig et kontaktskabende og sjovt kæledyr. Du får meget mere opmærksomhed på dine gåture, da hunden tiltrækker mennesker, som vil kæle den, fortælle historier og ja, en lille flirt kan opstå. Hunden kan give dig en masse at grine af, og selv de mindste ting får latteren frem i dig.

En hund kan få dig til at smile meget mere. Din livsglæde bliver større, og hunden er bare et rigtig godt selskab. Videnskaben viser, at den ældre befolkningsgruppe er mindre utilfredse med deres sociale liv, har en bedre fysik og et bedre psykisk helbred, hvis de har en hund.

Der er ingen tvivl om, at hunden giver dig masser af glæde, og den vil uden tvivl blive din bedste ven, lige meget hvilken race, størrelse eller køn, du vælger.

Katten er en solitær jæger

Katten er som hunden god for din krop og sjæl. Katten er mere selvstændig end hunden, da den ikke er et flokdyr, men derimod en solitær jæger. Katten sørger for sig selv og kan føle sig truet, hvis den er skadet. Det betyder dog ikke, at katten er asocial — tværtimod.

Katten har ligeså meget brug for opmærksomhed som hunden. Den har genetisk ændret sig i takt med, at den har knyttet sig til os mennesker. Forskere betegner den derfor som semisocial. Derfor skal du som katteejer altid sørge for at aktivere den, så den forbliver social.

menneskets bedste ven, hund, kat, hundeejer, katteejer, kæledyr, forskning, venskab, barn, kammerat, lege, gåture, aktivitet
Din kat har også humor. Tag et godt grin med den lille mis. (Foto: All Over)

Katten udtrykker sine følelser gennem sit humør. Den har dog ikke et detaljeret sprog som hunden, men det hænger sammen med, at hunden er et flokdyr. Til gengæld har katten en bred vifte af adfærdsmønstre som lyde, kropssprog, vaner og jagtteknikker, der kan spores tilbage, til da kattene var vilde dyr.

Katten er legesyg og har et kæmpe sovehjerte

Katten er helt sin egen — det er måske hemmeligheden bag, hvorfor den gør dit liv bedre. Den har sin helt egen måde at gå ind i din sjæl på.

Ligesom hunden vil en kat holde dig sund og rask, idet den er meget legesyg og elsker fysiske aktiviteter. Den har dog samtidig et kæmpe sovehjerte og kan sove op til 70 procent af dagen væk —  en lille morfar vil katten altid tage med dig.

Læs også: MORNING NEWS: Tusindvis følger fire kattekillinger online

menneskets bedste ven, hund, kat, hundeejer, katteejer, kæledyr, forskning, venskab, barn, kammerat, lege, gåture, aktivitet
Tag en lur, det er godt for dig. (Foto: All Over)

Katten har et stædigt sind og en vilje, som bringer den langt — det kan vi som menneske lære noget af. Katten lever i nuet, og din stressede hverdag kan du godt skyde en hvid pil efter, hvis du anskaffer dig en kat. Dens spinden er beroligende og afstresser dig.

En kat har et godt humør og vil med garanti give dig et godt grin. Dens oftest uheldige situationer vil sætte gang i lattermusklerne.

 

Stadig i tvivl? Forskning viser, at folk med kæledyr er mere lykkelige, mere tillidsfulde og mindre ensomme end folk, der ingen kæledyr har. Der er derfor ingen tvivl om, at et kæledyr kan give dig et sundere og sjovere liv. Husk, at vælge dit kæledyr med omhu.

· Mere fra samme kategori ·