Læs også:

Close
paleillusionsart vaginakunstner meri

Vaginakunstner: Meri skaber oliemalerier og broderier med vaginaen i fokus

Kultur  | 

Det er blevet populært at begive sig ud i vaginakunst, så fallossymbolerne ikke står alene ude i verden. Vi har talt med vaginakunstner Meri, hvis værker forestiller skeder, kusser, venusbjerge og alt derimellem

Hvornår er noget kunst? Det kan diskuteres i en evighed, for kunst er for mange noget subjektivt, og hvad nogen synes er artistisk kan for andre være ligegyldigt.

Dog er de fleste enige om, at kunst er det, der produceres af kunstnere. Vi har talt med vaginakunstner Meri, som skaber kunst med vaginaen som omdrejningspunkt.

paleillusionsart vaginakunstner meri
Vaginakunstner Meri og et udvalg af hendes kunst. (Foto: Paleillusionsart)

Meri Sawatzky er 28 år, bor på en ø lidt uden for Victoria på Canadas vestkyst og arbejdede indtil fornylig som model for andre kunstnere. For to måneder siden tog hun springet og begyndte at leve fuldtid af det, der før var hendes hobby: Nemlig kunst. Primært vaginakunst. Ja, Meri er det, man kan kalde en vaginakunstner.

– Jeg begyndte at lave vaginaer, fordi jeg havde noget rød, hvid og gul oliemaling, som jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre med. Jeg havde tidligere tænkt på at male vaginaer, og jeg følte, det var de perfekte farver at begynde med. Ideen kom fra den måde, folk reagerer på, når jeg fortæller, at jeg er live model, fortæller Meri til MY DAILY SPACE.

Hun fortsætter:

– Der var altid et chok og en skam i deres reaktion. Det fik mig til at fundere over, hvad indbegrebet af skam ville have som omdrejningspunkt. Så jeg tog billedet af en vagina og gjorde det abstrakt for at vise, hvor smukke og forskellige, de kan være. På en måde kan linjer og farver fremhæve det smukke i noget, som tidligere blev anset som noget, der skulle skjules.

vaginakunstner, vagina, vaginakunst, kunst, tegninger, fissen. Nogle af Meris første værker er små, indrammede tengninger. Senere er hun begyndt at lave større værker. (Foto: Pale Illusions Art)
Nogle af Meris første værker er små, indrammede tengninger.
Senere er hun begyndt at lave større værker. (Foto: Pale Illusions Art)

Vaginakunstner, selvterapeut og tidssluger

Meri skaber oliemalerier, tegninger og broderier, der alle forestiller vaginaer. Hun har malet og tegnet, siden hun var lille, men nu har hun skiftet kaffebarsjobs og live-modelsessioner ud med en fuldtidskarriere som vaginakunstner.

– Jeg vil beskrive min kunst som et forsøg på billig terapi. Jeg føler, at det, jeg laver, er et produkt af, at jeg er udmattet over at forsøge at overleve at arbejde for andre mennesker – kombineret med et behov for at flygte ind i mine egne farver, teksturer og materialer.

Vaginakunstner, vagina, kunst. Værker fra Meris serie "Lust". Som kunstner går hun under navnet Pale Illusions. (Foto: Pale Illusions)
Værker fra Meris serie “Lust”. Som kunstner går Meri under navnet Pale Illusions. (Foto: Pale Illusions)

Det er kun to år siden, Meri begyndte at sælge sin kunst, så hun er stadig i gang med den hårde opstart. Forretningen går dog godt, og hun får især mange kunder gennem Instagram, Pinterest og salgssitet Etsy.

– Opmærksomheden mod min kunst har udviklet sig helt ekstremt, og det har nok noget at gøre med, at min egen begejstring er vokset. Min kunst har udviklet sig fra at lave alle mulige mærkelige malerier gennem livet til at sælge 80 håndmalede illustrationer på markeder, sælge små originaler og nu broderier og større værker.

I dag er alle hendes tanker optaget af kunsten, og Meri bruger størstedelen af sin tid på den.

– Der er så meget indhold at indtage, arbejde på og spytte ud. Det er lige før, det er for meget, fortæller hun.

Vaginakunster, vagina, vaginakunst, vaginaer, tegninger, fissen.
Den grå serie kalder Meri for Vagina Flower Mystic. (Foto: Pale Illusions Art)

Læs også: Glitter, brystsvedsslynger og skededampere: 7 ubrugelige skønhedsprodukter til din krop

Selvaccept, ærefrygt og sexisme er nogle af reaktionerne

At være vaginakunstner fremkalder en del reaktioner fra både fremmede og familiemedlemmer, men alt i alt får Meri positive tilbagemeldinger.

– Folk kommer med forskellig feedback. Jeg er glad for enhver reaktion – jeg kan godt lide, når min kunst får folk til at føle noget. Selvfølgelig er det dejligt, når nogen er helt oppe at køre over det og finder selvaccept i det, men det er også virkelig sjovt at se folk skære grimasser eller løfte øjenbrynene i væmmelse, siger Meri.

– Jeg har også fået sexistiske bemærkninger, men det er sjældent. For det meste er min omgangskreds ret ærefrygtige og støtter mig.

vaginakunstner, vaginakunst, broderi. "Threaded Feminine Magic" er titlen på dette broderi, som Meri sælger på Etsy. (Foto: Pale Illusions)
“Threaded Feminine Magic” er titlen på dette broderi, som Meri sælger på Etsy. (Foto: Pale Illusions)

Hvis det kan hjælpe andre til selvaccept, er det en bonus

Den slags kunst, Meri skaber, kan af nogle ses som provokerende, mens andre hylder hver vaginakunstner for at sætte fokus på skønheden og forskelligheden i kvinders kønsdele. Det er dog ikke det primære formål med Meris kunst.

Læs også: Årtiers dusktrends: Kvinders kønsbehåring gennem tiden

– Jeg forsøger ikke at sende et budskab med min kunst. Jeg vil gerne have, at det er åbent for fortolkning. Hvis jeg vil sige noget med den, så er det diskret, siger Meri og fortsætter:

– Jeg vil bare gerne have de her billeder ind foran folks øjne, og måske vil det hjælpe til at normalisere og afstigmatisere vaginaen. Jeg forsøger at lave en ikke alt for aggressiv pointe. Jeg vil bare gerne kaste lys over den skønhed, der er der.

vaginakunstner meri pale illusions art
Meri er på det seneste begyndt at lave værker i denne størrelse for at udfordre sig selv. Hun sælger det hele på salgssitet Etsy. (Foto: Pale Illusions Art)

Meri fortæller samtidig, at hun håber, folk vil følge sig inspirerede og have lyst til at gå på opdagelse i kunsten. Den har i hvert fald hjulpet hende selv til at få en mening med livet og have en hverdag, hun er glad for.

– Hvis jeg kan hjælpe nogen til at acceptere deres skævheder og særheder, så er det en kæmpe bonus. Men for at være ærlig: Jeg føler, at kunst er det eneste, jeg duer til lige nu. Det faktum, at folk nyder det og vil købe det, er helt klart det, der holder mig i live.

 

Du kan se mere af Meris kunst på hendes Instagram-profil: @paleillusionsart

 

Læs også: Kvinders forskelligheder: Nogen har et g-punkt, andre har ikke

· Mere fra samme kategori ·