Læs også:

Close

NEWS: Flere unge får klamydia

Nyheder  | 

Flere unge får klamydia · Toiletter tømt direkte ud havnebad i København · Danmarks første mester i toast er fundet · Lørdag afholdes Danmarks mest stilede cykelparade · Regeringen beskyldes for talfinte i jagten på skattelettelser · Mexico udviser ambassadør og rammes af kæmpe jordskælv

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Flere unge får klamydia

Antallet af personer, der bliver smittet med klamydia, er stigende. Det fortæller Sundhedsstyrelsen, som med en ny opgørelse i dag kan vise, at kønssygdommen blev konstateret hele 34.132 gange i 2016. Det skriver Politiken.

– Overordnet tyder tallene på, at der fortsat er behov for at sætte fokus på kondombrug, lyder rådet fra Sundhedsstyrelsen.

Frederiksberg Kommune har den tvivlsomme rekord, hvor i en gruppe på 1.000 unge i alderen 15 – 29 år har 26 fået diagnosen. Ishøj Kommune ligger i den anden ende af skalaen med 14 tilfælde. Sygdommen er let at behandle, men forbliver den ubehandlet, kan den gøre den smittede steril.

klamydia, sex, kærlighed, parforhold, klamydia, sexsygdom, sygdom, steril, kønssygdom
Flere og flere unge får klamydia. (Foto: Sex & Samfund)

Toiletter tømt direkte ud havnebad i København

Hvis du ser et rødt kryds på Københavns nyeste havnebad, Sandkaj i Nordhavn, så er det bare med at respektere det. Der er nemlig dømt “sort vand” og det betyder kort og godt, at der er afføring og tis i havnebassinet.

– Vi har målt for høje bakteriekoncentrationer. Det, vi måler, er e-coli og i-enterokokker, som er indikatorbakterier på, at vandet er forurenet med toiletspildevand, skriver Rikke Hvelplund, centerchef for Miljøbeskyttelse i København Kommune, i en mail til TV 2.

Ifølge kommunen stammer bakterierne fra toiletter i nybyggede lejligheder i Nordhavnens Århusgade-kvarter. Her har bygherren taget fejl af rørsystemerne, så kloakvand fra toiletterne er blevet ført til en regnvandsbrønd i stedet for til rensningsanlægget. Fejlen er rettet nu, men der er fortsat høje bakterietal i bassinet.

Havnebadet i Københavns dyreste bydel skulle ellers have været indviet den 27. august, men åbningen er indtil videre udsat på ubestemt tid.

nordhavn, københavns havn, sandkajen, havnebassin, havn, toilet, afføring, tis, toiletvand, toiletrør, regnbrønd, vand, ecolli
Et nyt havnebassin i Nordhavn er lukket, fordi etoiletvand er blevet ført direkte ud i bassinet ved en fejl. (Foto: /ritzau/)

Danmarks første mester i toast er fundet

I lørdags blev Danmarks første toastmesterskab afholdt. Konkurrencen foregik på den københavnske toastbar Fætter Fætter i samarbejde med Arla.

Det var Thomas Bachmann,  ejer den mexicanske streetfood-restaurant Barburrito i København, løb med sejren, og han kan nu kalde sig Danmarks bedste toastmager.

– Det var en tæt konkurrence med nogle knaldgode finalister, hvor hver deltager bragte deres egen stil og præg på de forskellige toasts. Mit udgangspunkt igennem hele konkurrencen var at levere nogle toasts, som havde et frisk eller syrligt element, og det faldt heldigvis i dommernes smag, fortæller Thomas Bachmann.

Andenpladsen i konkurrencen gik til de to studerende Anna Bartels og Rebecca Meixner fra København, der stillede op som hold, mens tredjepladsen tilfaldt Rasmus Nilsson, der arbejder som kok på restaurant Latin i Aarhus.

Læs mere: Septembers bedste og billigste kulturtilbud i København, Aarhus og Odense

thomas bachmann, dm i toast, barburrito, mexikansk, toast, fætter fætter, arla, mad,
Danmarks bedste toast 2017. (Foto: Per Krogh for Arla)

Lørdag afholdes Danmarks mest stilede cykelparade

Lørdag den 9. september er det tid til at finde sixpence, madkurv og lommelærke frem og pudse “ciklen”. For sjette år i træk byder Copenhagen Tweed Ride nemlig velkommen til årets mest stilede vintage-cykelløb.

Traditionen tro er Copenhagen Tweed Ride åbent for alle, der elsker god stil, cykler og gin. Der er plads til spøjse typer, stilede (tweed-)jakkesæt og smukke kjoler, når den hyggelige tur gennem de københavnske gader og stræder sættes i gang.

Alle kan være med på den ca. 20 km lange rute, som foregår i et roligt tempo med flere traditionelle stop undervejs. Løbet foregår i samarbejde med Hendrick’s Gin, der serverer Gin & Tonic til at slukke lidt af tørsten på picnicen i et grønt hjørne af København.

– Med Copenhagen Tweed Ride vil vi gerne sætte fokus på den gode stemning og opførsel. Vi tror nemlig på, at flot påklædning og god opførsel går hånd i hånd og sammen bidrager til en god stemning på cykelstierne, siger Karen Hartig fra Copenhagen Tweed Ride.

Du kan læse mere om cykelløbet og tilmelde dig her.

copenhagen tweed ride, cykelløb, cykel, cikel, udklædning, gammeldags, cykler, københavn, picnic, sixpence, tweed, jakkesæt, kjoler
For sjette år i træk holder Copenhagen Tweet Ride cykelløb med picnic og sixpence. (Foto: Copenhagen Tweed Ride)

Regeringen beskyldes for talfinte i jagten på skattelettelser

Det regnestykke, der ifølge regeringen skal give danskerne skattelettelser for flere milliarder kroner over de næste år kritiseres nu af økonomer.

De påpeger, at regeringen bruger 2 milliarder kroner mere fra statens opsparede økonomiske råderum på skattelettelser, end den selv siger. Det skriver Politiken.

skat, efi, efi-systemet, it-system, danmarks største it-skandale, svindel, penge, skattepenge, skattegæld, gæld inddrivelse, restancer, statsrevisorerne, ministre, skatteminister, milliarder kroner, kroner, milliarder, it, kmd, csc, fejl
Økonomer kritiserer regeringen for talfinte i skattelettelser. (Foto: /ritzau/)

Mexico udviser ambassadør og rammes af kæmpe jordskælv

Mexico har givet Nordkoreas ambassadør 72 timer til at pakke sin kuffert og forlade landet. Det sker efter Nordkoreas atomtest i sidste weekend, der var så kraftig, at den udløste et kraftigt jordskælv ifølge USA’s geologiske center. Det skriver Ritzau.

– Nordkoreas nukleare handling er en alvorlig fare for international fred og sikkerhed og udgør en voksende trussel mod lande i regionen. Herunder Sydkorea og Japan, Mexicos langvarige allierede, siger den mexicanske regering.

Samtidig er landet natten til i dag blevet ramt af et jordskælv med en størrelse på 8,1. Det skriver DR.

Mindst to personer har mistet livet, siger Mexicos indenrigsminister og mange er blevet evakueret.

Læs mere: Nordkoreas tester bombe i weekenden – Sydkorea øver militær mandag

Lær noget nyt: Hvad sker der for Nordkorea og missilerne?

mexico, jordskælv, richter-skalaen, evakueret, døde, omkomne, sårede,
Mennesker står udenfor, efter de er blevet evakueret fra hjem, barer og restauranter efter kraftigt jordskælv. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

irma, orkanen orma, orkan, natur, naturkatastrofe, klima, storm, blæst, ødelæggelser, hjemløs, omkomne, sårede, natur, vind, de caribiske øer, sydamerika, puerto rico, florida, den dominikanske republik
Orkanen Irma har smadret tusindvis af hjem på tværs af De Caribiske Øer. Her er nogle få hjem, der er blevet sparet for ødelæggelserne. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·