Læs også:

Close
projekt sexus, sex, undersøgelse, seksuel sundhed, seksuel, sundhed, effekter, positiv, negativ, kroppen, kvindekroppen, ligestilling,

NEWS: Stor undersøgelse sætter fokus på danskernes seksuelle sundhed

Nyheder  | 

Stor undersøgelse om danskernes seksuelle sundhed · Brand i Illum · Nordkoreas tester bombe – Sydkorea øver militær · Japansk prinsesse opgiver titel for kærligheden · Bomber fra 2. Verdenskrig fundet i to tyske byer

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Stor undersøgelse sætter fokus på danskernes seksuelle sundhed

En ny storstilet befolkningsundersøgelse skal grave mere viden frem om seksualitets betydning for sundheden – både de negative og de positive effekter. Det er et samarbejde mellem Statens Serum Institut og Aalborg Universitet, der står bag undersøgelsen Projekt SEXUS, og projektet har været ti år undervejs.

Natten til mandag den 4. september 2017 vil tusindvis af 15-89-årige danskere via deres e-Boks modtage en invitation til at deltage i Projekt SEXUS.

– Seksualitet og sundhed er et underbelyst emne. Vi har en god formodning om, at der kan være positive sundhedseffekter af et godt sexliv, men vi mangler viden på området. Det, vi ved mest om, er de negative følger af seksuelt overførte sygdomme, uønsket graviditet og overgreb, siger overlæge Morten Frisch, Statens Serum Institut, der er projektleder på Projekt SEXUS.

Han uddyber;

– Med Projekt SEXUS får vi et helt unikt indblik i samspillet mellem sundhed og seksualitet, så vi forhåbentlig i fremtiden kan blive bedre til at forebygge seksuelle problemer og fremme seksuel trivsel i alle aldre og på tværs af seksuelle præferencer.

projekt sexus, sex, undersøgelse, seksuel sundhed, seksuel, sundhed, effekter, positiv, negativ, kroppen, kvindekroppen, ligestilling,
Stor undersøgelse sætter fokus på danskernes seksuelle sundhed. (Foto: All Over)

Brand i Illum efter sommerfest – designermøbler skadet for millioner

Søndag morgen klokken 04:00 blev Illums Bolighus ramt af en voldsom tagbrand. Aftenen før havde bolighuset holdt sommerfest på taget, fortæller direktør Henrik Ypkendanz til TV 2 Lorry.

– Det er trist, det er sørgeligt og det er ærgerligt. Men nu må vi videre og heldigvis er der ikke nogen der er kommet til skade, siger direktøren.

Årsagen til branden kendes endnu ikke og Henrik Ypkendanz vurderer, at der er sket skader for et tocifret millionbeløb.

– Der forestår en stor opgave. Der er mange Arne Jacobsen-møbler, der står der oppe og er vandskadet. Der er mange Wegner-møbler, der er røg- eller vandskadet og sådan kan jeg blive ved.

Se også: Kæmpe galleri: Tillykke! København har fødselsdag og fylder 850 år

illum, illums bolighus, brand, sommerfest, røg, brand, skade, vandskade, vand, ildebrand, design, designermøbler
Illums Bolighus har været ramt af en stor brand hen over weekenden. (Foto: /ritzau/)

Nordkoreas tester bombe i weekenden – Sydkorea øver militær mandag

Søndag sprang Nordkorea en bombe, der var så kraftig, at den målte 6.3 på Richter-skalaen. Nordkorea selv siger, at der var tale om en kraftig brintbombe. Det skriver Berlingske.

Bomben er et signal til verdenen om, at Nordkorea er en atommagt, og at intet kan forhindre landet i at udvikle både atomvåben og ballistiske missiler, der kan ramme USA og Europa.

Rusland, Frankrig, Tyskland, Kina, Japan, Sydkorea og USA har kritiseret sprængningerne kraftigt, men det internationale samfund er ved at løbe tør for ideer, for alt er efterhånden blevet forsøgt med Nordkorea og intet har hjulpet.

Mandag holdt det sydkoreanske militær en øvelse, hvor de simulerede et angreb på Nordkorea, som reaktion på nabolandets bombesprængning i weekenden. Samtidig advarer USA det nordkoreanske styre om, at USA vil svare massivt igen på et angreb. Det skriver Politiken.

Den sydkoreanske præsident, Moon Jae-in, har i lang tid sat en blødere linje over for Nordkorea, hvor der skulle være dialog mellem de to lande, men Nordkoreas missilaffyringer og søndagens prøvesprængning har tvunget ham til at indtage en mere hård position.

Læs mere her: Hvad sker der for Nordkorea og missilerne?

koreakrigen, nordkorea, sydkorea, japan, usa, amerika, kim jung-un, kim jung-il, kim il sung, donald trump, politik, diplomati, missiler, missiltest, testaffyring, atomprogram, atomvåben, konflik, sanktioner, diplomati, propaganda, japan, fn, ballistiske missiler, krig, dødsald, døde, sårede, sovjetunionen, 2. verdenskrig, cubakrisen, berlin, 38th parallel
Nordkorea og Sydkorea spillede med musklerne i weekenden. (Foto: Polfoto)

Japansk prinsesse opgiver royal titel for kærligheden

Japans prinsesse Mako opgiver nu sin royale titel for kærligheden. Hun er nemlig faldet for sin tidligere studiekammerat Kei Komuno, og nu skal parret giftes. Det skriver Japans public service-kanal, NHK.

Mako mødte sin udkårne under sit jurastudium på det Internationale Kristne Universitet i Tokyo, og selvom det kejserlige hus meddeler, at forlovelsen er ”stor fornøjelse”, så har forlovelsen genstartet en offentlig debat om den fortsatte formindskelse af det japanske kongehus, hvor stadigt flere potentielle tronarvinger falder fra.

Kvinder kan ikke arve tronen i Japan, selvom den japanske regerings ekspertpanel i 2005 anbefalede at ændre tronfølgeloven, så den ligesom i Danmark gør den førstefødte til arving uanset køn.

mako, japan, Kei Komuro, forlovelse, royal, prinsesse, kongelig, abdicerer, tronfølge
Den forhenværende japanske prinsesse Mako med hendes forlovede Kei Komuro. (Foto: /ritzau/)

Bomber fra 2. Verdenskrig fundet i to tyske byer

To dage i træk måtte tyske sprængstofeksperter uskadeliggøre bomber fra 2. Verdenskrig. Lørdag blev en 500 kilo tung bombe uskadeliggjort i byen Koblenz. Søndag blev en massiv bombe fra 2. Verdenskrig fundet i den tyske storby, Frankfurt. Det skriver TV2.

Bomben i Frankfurt vejer 1,8 ton og indeholder omkring 1,4 ton sprængstof. 60.000 indbyggere blev evakueret fra byen, da bomben blev fundet, under et byggearbejde i den tætbeboede bydel Westend. Bomben blev kastet ned over Frankfurt af britiske piloter under krigen, og har ligget der siden.

Der findes og fjernes mange bomber, der ikke er detoneret under krigen, hvert eneste år i Tyskland. Læs mere om det her:

Forstå sagen: Derfor dukker der stadig bomber op fra Anden Verdenskrig

anden verdenskrig, 2. verdenskrig, bombe, bomber, gamle bomber, gammel bombe, gammel, krig, ødelæggelse, sprængt, sprængstof, tnt, detonere, celluloid, timer, allierede, nazisme, nazister, nazi, tyskland, rusland, sovjet, london, rubjerg knude, hannover, polen, danmark, england, tyskland, grækenland, krigsmaterial, krigsrester, berlin, sønderbombet, tæppebombet, oprydningsarbejde
En gigantisk bombe fra 2. Verdenskrig er blevet fundet i Frankfurt i weekenden. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

mops, bulldog, hund, hundeløb, wernau, tyskland, ræs, hundeløb, dagens billede
En fransk bulldog spænder afsted i Mops og Bulldog-løbet i Wernau i Tyskland. (Foto: Ritzau)

· Mere fra samme kategori ·