Læs også:

Close
køkken, rengøring, bakterier, bolig, hus, hjem, kvinde

Så tit skal du i virkeligheden rengøre disse ting i køkkenet

Sundhed  | 

Føler du dig klam? Ellers gør du måske lige om lidt … Så tit skal du rengøre din opvaskebørste, skuresvamp og vandflaske

Hvor tit skal man rengøre en skuresvamp? Har du udskiftet din vandflaske for nylig? Hvad med opvaskebørsten, hvornår er den sidst blevet vasket?

Her kan du se, hvor ofte du rent faktisk skal rengøre de forskellige ting i dit køkken.

rengøre, hat, gryde, blåt forklæde, madlavning, køkken, rengøring, bakterier, opvask
Dette er ikke en hygiejnisk fremgangsmåde, hvis du skulle være i tvivl. (Foto: All Over)

Læs også: Fem ting, din krop vil elske dig for at indtage

Hvor tit skal man skifte opvaskebørste?

Hver anden måned.

Sådan gør du: Opvaskebørsten bruger du til at rengøre ting, du skal spise og drikke af, så det er selvfølgelig vigtigt, at den er ren.

Derfor skal du faktisk rense vaske den grundigt med sæbe hver dag, når du er færdig med at bruge den, og det anbefales, at du også renser den ved at lægge den i blød i eddike et par timer om ugen – og så skal den skiftes ud hver anden måned.

rengøre, rengøring, opvask, køkken, gasmaske, rod, klamt, beskidt
Har du overvejet at anskaffe dig sådan en gasmaske her? (Foto: All Over)

Hvor tit skal man vaske en skuresvamp?

Hver dag.

Sådan gør du: Skuresvampe er et paradis for bakterier, men hvis du insisterer på at bruge en, skal du rengøre den ved at stille den i mikroovnen i et minut.

Det dræber 99 procent af bakterierne, så der er altså 1 procent tilbage, hvilket er grunden til, at du skal skifte svamp hver uge. Eller smide dem ud, hver gang du har brugt dem.

Hvor tit skal man rengøre en vandflaske?

Hver dag.

Bruger du vandflasker som drikkedunke, så ved du sikkert, at de skal skiftes ud ofte. Faktisk kan der sidde så mange bakterier, at det er bedst at kyle den ud, hver gang du har tømt den.

rengøre vandflaske, træning, motion, rengøring, bakterier, headset, headphones, høretelefoner, hvid, turkis baggrund, sneakers, hvide kondisko
Ud med den (når du har tømt den, altså)! (Foto: All Over)

 

 

I denne serie undersøger vi, hvordan du bedst holder dit hjem hygiejnisk, og hvor ofte du skal rengøre de forskellige ting i dit hjem. Følg med her på siden, hvor vi også vil undersøge, hvor ofte du skal vaske ting i dit soveværelse, badeværelse og din stue.

Læs også: Kender du kemien i din makeup og hudpleje?

Kilder til denne serie: Huffington Post, Bustle, Brita, Women’s Health, Academy of Nutritions and Dietetics, Today, Allure, Chicago Tribune, Refinery 29, Business Insider, Yahoo

· Mere fra samme kategori ·