Læs også:

Close

Har du tit hovedpine? Så lider du måske af fødevareintolerance

Sundhed  | 

Mange danskere lider af hyppige hovedpiner uden at vide hvorfor. En fødevareintolerance kan være den skjulte lidelse bag den dundrende hovedpine

En lang dag foran computerskærmen eller for lidt vand kan føre til hovedpine, som er en ganske normal lidelse, som vi alle kan opleve fra tid til anden. Men for nogle danskere er hovedpine et hyppigt problem, som opstår flere gange om ugen. Er det tilfældet hos dig, så kan du måske rende rundt med fødevareintolerance.

Der er mere end 200 forskellige typer af hovedpine, med migræne og spændingshovedpine som de hyppigst forekommende. De enkelte typer af hovedpine varierer i hyppighed, varighed og intensitet samt typen af smerte. Hankomedico.dk.

Ved primær hovedpine, som er den mest almindelige hovedpine form, er det nok at tage en hovedpinepille eller drik rigeligt med væske for at eliminere den dunkende fornemmelse, men for andre sidder den snagende smerte bagerst i hovedet igennem store dele af en uge.

LÆS OGSÅ: Hvad er forskellen på fødevareintolerance og fødevareallergi?

Dette kaldes sekundær hovedpine, og har andre årsager og optræder som en effekt af andre ubalancer i din krop. Denne slags hovedpiner kan opstå ved en simpel forkølelse, ved mere alvolige sygdomme som hjernesygdomme og ved infektioner i kroppen. Hovedpinerne kan også opstå af forskellige indtagelser, som for meget alkohol, nikotin, koffein eller medicin. Men her kan mad kan også spille en rolle.

fødevareallergi
En fødevareallergi kan skabe mavekramper, diarré og opkast (Foto: All Over)

Nogle migræneramte personer har meget høje niveauer af IgG antistoffer, som er de stoffer, som kroppen producere, hvis man lider af fødevareintolerance. En kostændring som bygger op resultaterne af en intolerancetest kan fjerne hovedpinen fra din hverdag.

Hvis du vil testes for fødevareintolerance, så kan du se alle de forskellige fødevareintolerancetests HER.

LÆS OGSÅ: Kender du til de her symptomer? Så har du måske fødevareallergi

LÆS OGSÅ: Unboxing: Vil du tjekkes for fødevareallergi? Så kan du teste dig selv!

· Mere fra samme kategori ·