Læs også:

Close
Houzz gang

Store boligdrømme, ingen penge? Her er 12 budgetvenlige tips til entréen

Bolig  | 

Ofte er entréen det rum, man lidt overser eller ikke gider at bruge hverken mange penge eller tid på at indrette – men du behøver faktisk hverken mange penge eller dyrt design for at få en entré, der er moderne og elegant

Af: Mettemaje Sofia Skøtt, Houzz.dk

Det kan hurtig løbe op, hvis du skal hyre en håndværker til at omdanne din kedelige entré til et spændende indgangsparti, og det bliver endnu dyrere, når du begynder at stable designervarerne op på disken. Men skal du så blot opgive dine boligdrømme om en fin entré?

Nej. Den er nemlig ikke umulig – du skal bare gå lidt anderledes til værks og arbejde ud fra det, du allerede har. Med få virkemidler ligner din entré let en million. Her får du 12 gode, nemme og billige ideer.

Mal væggen mørk

En enkelt mørk farve på væggen i din entré vil løfte udtrykket markant. Den giver dybde til rummet og giver et indtryk af elegance og ro – noget, dine gæster vil værdsætte, når de kommer på besøg.

Når væggen er det, der skal være fremtrædende i rummet, behøver du ikke smarte og dyre entrémøbler. Hæng blot en knagerække op og eventuel en skoholder.

 

Hold dig til hvidt

Intet er smukkere end det umiddelbare og rene, og hvis du gerne vil have en entré, der oser af stil, så skær alt fra, og mal den hvid.

Hvis du maler dit rum hvidt og sørger for at gemme jakker i et skab og sko i hvide skoholdere, vil din entré fremstå både større og mere indbydende, end hvis den var mørk og fyldt med sager. Udsmyk med små billeder og grafik i guld eller en anden gennemgående farve.

Spræl på farverne

Hvis pengene er små, er væggene et godt sted at sætte ind.

Find et par af sæsonens farver, eller tag de malingrester, du eventuelt har, og mal rummet i to eller tre nuancer i vinkler, der ikke normalt males i og gerne hen over døren, så den bliver en integreret del af farveløsningen. Tilsæt til sidst et spejl og en bænk som pynt.

 

LÆS OGSÅ: SÅDAN INDRETTER DU DIN MINIENTRÉ OPTIMALT

 

Tapet er lig med luksus

Hvis der er noget, som kan få din entré til at fremstå både elegant og stilfuld, er det tapet. Vælg gerne tapet i et mønster og en farve, der skiller sig lidt ud i forhold til resten af rummet og brug din energi på at sætte det flot op – det koster ikke penge at gøre sig umage, men det kan gøre en verdens til forskel.

Tag trappen med

Har du tænkt over, at trappen i din entré kan være en aktiv medspiller i din indretning. Hvis du ikke har mulighed for at gøre meget ved væggen og allerede har knager og skoholder, kan du opgradere rummet ved at male din trappe i en ny forfriskende farve, som passer godt til resten af rummet.

 

Nyt gelænder

Du har måske allerede malet din entré hvid, du har sorteret ud i rodet og mangler nu noget, som kan løfte rummet lidt mere.

Det kan du nemt gøre ved at få speciallavet dit gelænder til trappen hos en professionel. Det koster lidt ekstra, men er alle pengene værd.

 

Brug et loppefund

Du behøver ikke smart design for at gøre din entré indbydende. Du kan med de rette farver gøre meget. Mal din dør sort, dit gulv hvidt ligesom din trappe, og lad det være det vigtigste i dit rum.

Lader du farverne tale, kan du nøjes med en billig måtte fra et byggemarked og en skammel fra et loppemarked som interiør. Det er simpelt, men godt.

 

SE OGSÅ: 7 SMARTE TIPS TIL DEN LILLE ENTRÉ

 

Lad det rå være fremtrædende

Hvis dit budget og din energi er i bund, skal du måske se dit rum fra en ny vinkel. Du behøver ikke at male væggene eller afslutte din karm, for det ufærdige kan indimellem være flot.

Det kan det især, hvis du sætter enkle og lyse træmøbler ind for at supplere en væg og en trappe, du trods alt har pudset lidt op i et par støvede nuancer, som står godt til det nordiske træ.

 

Udnyt rummets struktur

Bor du et sted, hvor væggene er gamle, og gulvet råt, skal du udnytte det til din fordel. Du skal ikke overfylde rummet eller hænge en masse op på væggen, for det smukke i rummet er netop væggen.

Du bør i stedet nøjes med et par enkelte knager, måske et lille spejl og supplere med enten en blomst eller kurv i en stil, der står godt til resten af dit hjem. Du skal tone din indretning ned, for på den måde får du et elegant udtryk.

 

Hold det enkelt

Less is more – det kan det i hvert fald nemt være, hvis du har de rette rammer. Bor du i en bolig med en lang gang, højt til loftet og rene flader, kan du let omdanne din entré til et rent stil-paradis ved slet ikke at gøre noget.

Mal hvidt, og hæng to lange knagerækker op over hinanden. Lad det blive ved det, og du vil opleve, at rummet fremstår meget stilsikkert.

 

Gør-det-selv

Selv om du ikke har lommerne fulde af pengesedler, kan du godt bygge om i din entré. Find et gammelt vindue i en genbrugshandel, og sæt det i væggen ind til et af boligens andre rum – har du absolut ingen anelse om, hvordan det skal gøres, så hyr en professionel.

Det er et projekt, der er forholdsvist ligetil og derfor ikke koster det hvide ud af øjnene.

 

LÆS OGSÅ: VELKOMMEN HJEM! LÆKRE ENTRÉDETALJER TIL SMÅ BUDGETTER

 

Udnyt rummet

Hvem siger, at du skal fylde din entré med store skabe til overtøj og sko? Hvis du har meget plads, så gør noget helt andet med den.

Find et hjørne til de praktiske ting, og brug så resten af rummet til det, du har lyst til – køb et par madrasser, og smid dem i hjørnet, så du har en afslapningsoase, og afslut så udtrykket med en stor smuk plante.

 

houzz
Læs også:

· Mere fra samme kategori ·