Læs også:

Close
druk, drukundersøgelse, alkohol, unge, tilgængelighed, europa, who, point, alkoholforbrug, alkoholmisbrug, misbrug

#SpringBreak2017: Stive amerikanere mishandler havdyr og håner Mexico

Nyheder  | 

Mishandling af havdyr, skrald på strande og råb om at “bygge den mur”, mens man fester i Mexico. Amerikanske unge hærger deres omgivelser på deres forårsferie bedre kendt som Spring Break

Det er ikke kun danske unge, der giver den gas, når de er på ferie i udlandet (kan du huske Prag? Ahem …).

Unge fra andre lande lader også den pæne opførsel blive hjemme, når de tager på ferie. Der er sol, sommer og måske lidt alkohol involveret, og man slapper mere af.

Der er så også dem, der ser deres ferier som en mulighed for at mishandle deres omgivelser, svine naturen og være decideret respektløse over for det land, de besøger. Det sidste beskriver rigtig fint, hvordan flere grupper af amerikanske unge synes, de skal opføre sig, når de er på ferie i udlandet under den meget kendte ferie Spring Break, der finder sted i øjeblikket.

spring break, forårsferie, ferie, unge, druk, sex, stoffer, alkohol, dyremishandling, miljøsvineri, skrald, oprydning, fest, strand, sol, sommer, studerende, skole, college, florida, mexico, build that wall, respektløs, udland, rejse
Spring Break er en fest for de unge, men en pest for deres omgivelser. (Foto: All Over)

Spring Break er et fænomen

Spring Break er et særligt amerikansk fænomen, hvor de store uddannelsesinstitutioner holder ferielukket i en til to uger i forbindelse med foråret og påsken.

Mange unge studerende bruger pausen fra skolen til at tage på ferie med deres venner – oftest til steder som Miami i Florida og til Cancún i Mexico, hvor solen bager og vejret er varmt.

Allerede i 1980’erne begyndte man at lave film om den amerikanske Spring Break-kultur. Alt fra komedier til gysere har været hængt op på temaet med amerikanske letpåklædte unge, der drikker sig fulde under solen.

MTV har endda i en årrække lavet Spring Break-fester, hvor de rejser land og rige rundt og har fået kendte som Notorious B.I.G., N*Sync, Spice Girls, Eminem, Destiny’s Child og mange flere til at optræde for de amerikanske studerende.

Drak sprut af en søstjerne

Meget har ikke ændret sig siden 1980’erne, og opskriften på Spring Break er stadigvæk, sprut, stoffer, sex, bikinier, sol og vild fest, der nogle gange kammer over.

På dette års ferie har en gruppe festende unge amerikanere blandt andet lade deres fester gå ud over havdyr.

Bloggen Totel Frat Move, der selv beskriver sig som et satiresite, delte blandt andet en video på deres Instagram, hvor en mand sidder oven på en lille haj, der er blevet trukket op på land.

https://www.youtube.com/watch?v=MIKDAK6dNoE

Hajens mund holdes åben, så dens skarpe tænder stikker frem, og dem bruger en anden mand som ølåbner ved at slå en dåse mod hajens tænder, så der går hul på dåsen, og han hurtigt kan tylle indholdet ned i halsen.

Ifølge The Huffington Post er det endnu ikke klart, om de unge mænd har fundet hajen eller selv trukket den op på land, men avisen skriver, at en fiskekrog og line i hajens mund peger på det sidste.

Det var ikke kun hajen, der blev mishandlet. En anden fyr brugte en søstjerne til at hælde sprut i halsen, og en tredje fyr fangede en havfugl og gik rundt med den på stranden, indtil han forsvandt ind i et hus med dyret, der forsøgte at kæmpe imod.

Læs også: Festivalguide: 8 typer, du helt sikkert møder på sommerens festivaler

spring break, forårsferie, ferie, unge, druk, sex, stoffer, alkohol, dyremishandling, miljøsvineri, skrald, oprydning, fest, strand, sol, sommer, studerende, skole, college, florida, mexico, build that wall, respektløs, udland, rejse
Videoer af unge, der mishandler dyr er kommet frem fra dette års Spring Break. (Foto: All Over)

Byg muren

I en anden sag fra dette års Spring Break råbte en flok unge amerikanere noget, der nok ville betegnes som rimelig respektløst.

Den amerikanske præsident Donald Trump gik blandt andet til valg på, at bygge en mur mellem USA og Mexico, for at holde illegale indvandrere og kriminelle sydamerikanere ude af Nordamerika.

Sloganet for valgløftet var “build that wall” og har skabt et noget anspændt forhold mellem de to nabolande.

Ikke desto mindre fandt en flok amerikanske unge det helt passende at stå og råbe “build that wall”, da de festede på en båd ud for kysten til byen Cancún, der ligger i Mexico.

Læs også: Hvad betyder Trumps dekreter om abort, indrejse og sundhedsforsikring?

Ikke alle er idioter

Heldigvis er det langt fra alle amerikanske unge, der synes, det er fedt at være lede ved dyr og respektløse over for det land, de er på ferie i.

Brødrene i Alpha Phi Alpha-broderskabet på Florida University gjorde nemlig noget, som mange af deres andre studenterklubber ikke har gjort efter sommerens fester. De ryddede op efter sig selv.

Dagen efter en Spring Break-fest, som brødrene havde holdt på South Beach i Florida, gik studenterklubbens medlemmer ned på stranden og hjalp de kommunalt ansatte med at rydde op. Det initiativ fik flere forbipasserende til at stoppe op og hjælpe til, indtil stranden var ren.

spring break, forårsferie, ferie, unge, druk, sex, stoffer, alkohol, dyremishandling, miljøsvineri, skrald, oprydning, fest, strand, sol, sommer, studerende, skole, college, florida, mexico, build that wall, respektløs, udland, rejse
Heldigvis er det ikke alle amerikanske unge, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. (Foto: All Over)

– Det kræver ikke meget at rydde op efter dig selv, når du har festet, siger Jourman Triana, som er medlem af Alpha Phi Alpha.

Han forklarer videre, at oprydningen ikke kun var for miljøets skyld, men også fordi broderskabet primært bestod af sorte studerende. De ville ikke være med til at understøtte de fordomme, der er om sorte og om de studerende, der kommer på deres Spring Break og raserer omgivelserne.

Det var dog alligevel tydeligt, at de unge broderskabsmedlemmer havde gjort noget exceptionelt, for Miami Politi takkede dem i et tweet for at rydde South Beach op. Noget, der sjældent gøres af de andre festende gæster.

 

Kilder: The Huffington Post, The ConcourseThe Yucatan Times, The Huffington Post, E OnlineMiami Herald, The Huffington Post.  

· Mere fra samme kategori ·