Læs også:

Close

NEWS: Fusk: Flere olivenolier er ikke egnet som menneskemad

Nyheder  | 

Flere olivenolier er ikke egnet til menneskeføde · Afrikanske lande vil ikke have genbrugstøj · Udlandet er vilde med danske cykelkvinder · EU beder Brasilien droppe sin kødeksport

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Fusk: Flere olivenolier er ikke egnet som menneskemad

Hvis du er en af dem, der elsker olivenolie og måske endda gerne smider en ekstra 10’er efter den lysegrønne smørelse for at få en ekstra god kvalitet, så kan det være, at du er blevet snydt.

De danske fødevaremyndigheder er nmelig ved at optrevle en sag om fødevareforfalskning, hvor razziaer har vist, at forbrugerne bliver godt og grundigt snydt, når de køber den sunde olie. Det skriver Ekstra Bladet.

– Det ser bestemt ikke godt ud. Faktisk står det meget skidt til. Vi har udtaget 35 typer ekstra jomfru olivenolie til laboratorie-analyse og smagsanalyse på et spansk laboratorium. Kun de seks var faktisk ekstra jomfru olivenolie, forklarer
Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold.

Ifølge ham, er 12 af olierne af så dårlig kvalitet, at de slet ikke må sælges til forbrugerne.

– De er ikke decideret farlige, bare af så ringe kvalitet, at de ikke egner sig som menneskeføde.

Den endelige liste over olier, der er fup er endnu ikke kommet ud, men vi følger sagen på MY DAILY SPACE.

fusk, snyd, oliven, olivenolie, olie, mad, sundhed, fedt,
Flere olivenolier er ikke egnet som menneskemad. (Foto: All Over)

Afrikanske lande vil ikke have genbrugstøj

I årevis er der blevet sendt tonsvis af genbrugstøj ned til afrikanske lande, men nu skal det være slut. For sammen med importen af billigt tøj fra Asien, har genbrugstøj nærmest udraderet den afrikanske tøjindustri. Det skriver Politiken.

Eksempelvis har otte ud af ti stykker tøj, som forhandles i Uganda tidligere været båret af vesterlændinge. Faktisk er mere end 80 procent af tøj, der sælges i Uganda genbrugstøj fra vestlige lande som Danmark, og situationen er den samme i andre afrikanske lande.

Med tøjimport fra Vesten og Asien, er den afrikanske tekstilindustri presset, i Kenya er antallet af ansatte eksempelvis faldet fra en halv million til omkring 20.000 ansatte, men nu vil sammenslutningen af østafrikanske lande East African Community (EAC) forbyde import af tøj og sko, og det skal ske senest i 2019.

afrika, genbrugstøj, genbrug, tøj, nødhjælp, tekstil, tekstiler, tekstilindustri, asien, tøjimport, beskæftigelse
Afrika siger nej tak til genbrugstøj fra Vesten. (Foto: Polfoto)

Udlandet er vilde med danske cykelkvinder

De danske cykelkvinder er et samtaleemne i den internationale cykelverden, blandt andet, fordi de har vundet to store cykelløb inden for de sidste to uger. Vågn op Danmark! er opfordringen fra udlandet ifølge DR.

Amalie Dideriksen vandt WorldTour-løbet Ronde van Drenthe, mens cykelrytteren Cecilie Uttrup Ludwig vandt etapeløbet Setmana Ciclista Valenciana og blev nummer tre i WorldTour-løbet Trofeo Alfredo Binda.

sport, kvinder, cykelryttere, cykling, cykelsport, amalie didriksen,
Amalie Didriksen er en af de danske kvindelige cykelryttere, som udlandet holder øje med. (Foto: Polfoto)

 

 

Efter skandale: EU beder Brasilien holde sit kød ude af Europa

EU har bedt Brasilien om frivilligt at stoppe kødeksport til unionens medlemslande, men det har brasilianerne angiveligt afvist.

Brasilien er en af verdens største kødeksportører, men i øjeblikket mistænker brasiliansk politi landets kødproducenter for at have bestukket kødinspektører i årevis, imens der er blevet fusket med gammelt kød. Sagen er en kæmpe skandale i Brasilien med 21 kødproducerende fabrikker under mistanke og to slagterier, plus en kyllingefarm, der er blevet tvangslukket.

Det har fået EU til at suspendere importen fra fire brasilianske producenter, og nu har EU bedt Brasilien om at suspendere resten af sin eksport frivilligt, for at undgå et tvangsforbud, der vil tage tid at ophæve igen senere, skriver Politiken.

braslien, eu, kød, fødevarer, fødevaresikkerhed, gammelt, råddent, snyd, fusk, fødevaresikkerhed, forbud, import, eksport, lukning
EU vil forbyde kød fra Brasilien efter kæmpe kødskandale. (Foto Polfoto)

 

· Mere fra samme kategori ·