Læs også:

Close
IMF, valutafonden, paris, politi, brevbombe, bombe

NEWS: Brevbombe var fra Grækenland

Nyheder  | 

Brevbombe var fra Grækenland · Maria Gerhardt a.k.a. Djuna Barnes er død · USA bomber moske ved en fejl · Chefer fik lønbonus mens medarbejdere blev fyret · Nabolande er bekymrede over dansk modstand til HPV-vaccine

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Brevbombe til valutafond var frankeret med græske frimærker

En kilde i græsk politi siger, at det højst sandsynligt er den venstreorienterede, anarkistiske græske gruppe Ildcellernes Komplot (SPF), der står bag brevbomben, der blev sendt til den tyske finansministers kontor i Den Internationale Valutafond. Det skriver Ritzau.

På resterne af bomben, er der fundet græske frimærker, og netop grækere har protesteret og demonstreret mod netop IMF i flere år. Den venstreorienterede gruppe har også taget ansvar for brevbomben, der var sendt Athen.

IMF har nemlig krævet højere skatter og dårligere pensionsvilkår, mod store lånepakker til det gældsplagede Grækenland, og mange mener, at det er Tyskland og IMF, der er ansvarlige for de store reformer, der er sket i Grækenland de seneste år.

Læs mere her: Skyderi på sydfransk gymnasium og brevbombe i valutafonden i Paris

IMF, valutafonden, paris, politi, brevbombe, bombe
Brevbombe til IMF var sendt fra Grækenland. (Foto: Polfoto)

Maria Gerhardt a.k.a. Djuna Barnes er død

Maria Gerhardt er død, 39 år gammel. Det skriver DR.

Maria Gerhardt slog igennem som DJ’en Djuna Barnes og spillede på nogen af Københavns hippeste natklubber op gennem 00’erne, men hun havde også en forfatter indeni.

Hun skrev artikler om de ting hun så i nattelivet bag pulten til Dagbladet Information, skrev essays til Cover og startede i 2011 magasinet Københavner med en nøgen, og på den tid ukendt Kidd, der havde dilleren skubbet ind mellem benene og et stort smil.

Maria Gerhardt stod ikke tilbage for at sende en reprimande i andres retning, men hun var lige så god til at blotte sig selv i de ting hun skrev. Hun fik konstateret brystkræft i 2013 og dokumenterede sin kemobehandling, tabet af håret, operationen, hvor hun fik fjernet begge bryster.

Hun skrev debutromanen “Der bor Hollywoodstjerner på vejen”, og digtsamlingen “Amagermesteren”, hvor hun fortalte om sin barndom, om fodbolden, som hun tørt konstaterede var blevet nemmere, efter brysterne var væk.

I 2016 vendte canceren tilbage, og den kunne ikke behandles. Maria Gerhardt forvandlede hendes oplevelser med sygdommen til bogen “Transfervindue – Fortællinger om de raskes fejl”, der udkom den 10. marts i år.

Bogen blev skrevet i sygesengen med Gerhardts redaktør Pernille Wass ved siden af. Udgivelsen fejret på hospitalet, hvor de gode anmeldelser blev fejret.

Maria Gerhardt døde torsdag 39 år gammel. Hun efterlader sig sin hustru Rosa og parrets søn.

Djuna barnes, maria gerhardt, cancer, kræft, død, dj, forfatter
Maria Gerhardt a.k.a. Djuna Barnes er død 39 år gammel af kræft. (Foto: Polfoto)

USA har bombet syrisk moske ved en fejl

USA har taget skylden for et dødeligt angreb på en syrisk moske. Moskéen var ikke målet, oplyser USA ifølge AFP.

Mindst 42 blev dræbt og mere end 100 såret i et luftangreb på en moské i landsbyen al-Jineh under torsdagens aftenbøn. Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR).

USA benægter, at moskeen var målet for angrebet, angrebet var i stedet rettet mod en bygning, hvor medlemmer af al-Qaeda eftersigende holdt møde.

usa, flag, amerikansk flag, amerika, syrien, bombe, angreb, fejl, moske
USA har ved en fejl bombet en moske i det nordlige Syrien. 42 er døde og 100 sårede. (Foto: Polfoto)

Chefer fik lønbonus mens Postnord gik i sænk

Årsregnskaber ved Postnord viser, at trods dårlig økonomi fik virksomhedens chefer store lønstigninger. Det skriver Fagbladet 3F.

Både tidligere chef for Postnords danske afdeling, Henning Christensen, og administrerende direktør fra 2011-2013, Lars Idermark, har fået store lønstigninger.

Den største bonus gik til den tidligere finansdirektør Henrik Rättzen, hvis løn steg med 28.000 kroner fra 2012 til 2013, hvilket betød, at der hver fjerde uge rullede 508.000 kroner ind på hans konto. Da han forlod Postnord i 2014, var det med en betragtelig lønforhøjelse. Ifølge Postnords årsrapport fra 2015 fik Henrik Rätzen 6,8 millioner kroner for fire og en halv måneds arbejde, hvoraf en stor del af beløbet er en fratrædelsesbonus.

I samme periode havde Postdanmark fyret 2000 medarbejdere og leveret et underskud på på henholdsvis 102 millioner i 2013 og 154 millioner kroner i 2014.

Læs også: Flere klager over manglende pakker fra PostNord

postnord, post, postdanmark, medarbejdere, fyringer, chefer, bonus, løn, lønbonus
Postnords chefer har fået klækkelige lønforhøjelser, imens firmaet kørte i sænk økonomisk og medarbejderne blev fyret. (Foto: Polfoto)

Nabolande er bekymrede over danskernes fald i HPV-vacciner

Hverken Sverige eller Finland har oplevet den modgang HPV-vaccinen har mødt i Danmark, og af samme grund bliver mange piger i landene vaccineret mod den seksuelt overførte virus. Det skriver Ritzau.

Danske piger bliver tilbudt vaccinen, når de fylder 12 år. Det beskytter mod HPV-virussen, der er skyld i de fleste tilfælde af livmoderhalskræft. Imidlertidig viser tal fra Statens Serum Institut, at det kun er 15 procent af de piger, der blev født i 2003, der er fuldt vaccinerede. Det samme gælder for 79 procent af pigerne født i 2000.

Ingen videnskabelige undersøgelser peger på, at vaccinen har flere bivirkninger end børnevacciner, alligevel har den haft en hård start blandt danskerne, som man ikke har set i vores søsterlande.

hpv-virus, hpv-vaccine, vaccine, piger, kræft, livmoderhalskræft, seksuelt overført sygdom, sexsygdom
En undersøgelse viser, at mange af de kvinder, der har klaget over bivirkninger ved HPV-vaccine allerede havde hyppige lægebesøg og diagnoser. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·