Læs også:

Close
houzz garderobe

Oprydning: 9 årsager til rod i hjemmet – sådan kommer du dem til livs!

Bolig  | 

Medmindre du er et ordensmenneske af karat, så er oprydning en svær disciplin for de fleste. Men små justeringer hjælper dig faktisk fri af rodet. Her er et par gode fif fra Houzz

Benedikte Lundberg, Houzz.dk

Oprydning er en tilbagevendende irritation og frustration for mange. Der er steder i vores hjem, der bare altid fremstår rodede og kaotiske, lige meget hvor meget og hvor ofte vi prøver at rydde op. Det kan være entréen, der altid flyder med overtøj og sko, eller køkkenbordet, der altid er belejret med skolebøger og penalhuse. Fortvivl ej, vi gennemgår ni af de største syndere til rod i hjemmet, og hvordan du med simple ændringer kommer dem livs.

 

Family kitchen

1. Få styr på rodet i køkkenet

Køkkenet er ofte hjemmets samlingssted, hvor der både bliver lavet mad, indtaget måltider, læst lektier og morgenavis. Derfor ender alle mulige ting på køkkenets flader – ting, der egentlig ikke hører hjemme i rummet, og som blot medvirker til at skabe rod og uorden. Derfor kan du overveje, hvilke muligheder dit køkken har for at skjule alle disse genstande, der flyder fra tid til anden.

Hvis du planlægger at renovere dit køkken, kan indbygget opbevaring som i denne køkkenø være en mulighed. Her kan man glide skydelågerne frem og tilbage, alt efter om tingene skal ses eller skjules. På den måde kan du udstille dine fine kogebøger og det pæne porcelæn på de øverste hylder og lade familiens rod være gemt væk bag skydelågerne, indtil det skal tages i brug.

Her er en anden variant af en køkkenø med indbygget opbevaring i siden. To af hylderne kan bruges til at udstille de pæne ting, og de to resterende kan indeholde skolebøger, gamle aviser og kuglepenne.

 

Queens Park 4 Bedroom Family Home

LÆS OGSÅ: BEFRI DIT KØKKENBORD FOR ROD

2. Integrer en lektieplads i køkkenet

Hvis du synes, køkkenet ofte bliver en lektiestation for børnene, hvor de smider, skolebøger, penalhuse og skoletasker, kan du overveje at lave en integreret lektieplads i køkkenet. Børnene er på den måde tæt på dig og din hjælp, mens du står for aftensmaden, og du undgår, at alle deres skoleting ligger smidt rundt omkring ved spisebordet og i køkkenet, når de er færdige.

Pladsen behøver ikke være ret stor, men skal bare have plads til et par hylder, et lille bord og en stol og muligvis en skuffe eller en kurv til opbevaring. Skal der være plads til flere børn, kan det være smart at give dem hver deres hylde eller kurv til deres ting, så de ikke blander det sammen.

 

Family Kitchen

Har du ikke ledig bordplads i køkkenet til at lave denne løsning, kan du overveje et mobilt bord på hjul med skuffer, du kan rulle ud, når det er nødvendigt.

Haight Ashbury

3. Drop overflødige møbler i soveværelset

Selv om det kan se luksuriøst ud med en fin lænestol eller bænke i soveværelset, bliver det i praksis dog ofte et samlingssted for vasketøj, morgenkåber og andre ting, du smider i farten. Du vil have en større tendens til at lægge tingene på plads, når du ikke har et møbel at smide dem på.

 

Emperors Gate, South Kensington, London

SE OGSÅ: FÅ STYR PÅ PAPIRRODET ÉN GANG FOR ALLE

 

Reportaje piso

4. Organiser dit hjemmekontor

Uanset om du normalt arbejder ved køkkenbordet, i spisestuen eller på et separat hjemmekontor, er det helt essentielt, at området er fri for rod, hvis du skal arbejde effektivt og behageligt. Nøglen er at have masser af hyldeplads til bøger og papirer – det vil give dig et mere ryddeligt bord at arbejde ved.

Derudover bør du begrænse alt, hvad der hedder kuglepenne, sakse og kontorudstyr, da du alligevel sjældent bruger meget mere end én kuglepen. Sørg desuden for hele tiden at arkivere dine fysiske dokumenter i mapper, så der ikke samler sig bunker af papirer forskellige steder i dit hjem.

 

House in Chevening road

5. Ryd op i bogreolen

Bogreolen kan være en af de største syndere, hvad angår rod. Når det går hurtigt derhjemme, er det nemt lige at smide papirer, spil og åbnet post ind på ledige hylder. Med tiden vil den dog komme til at se forfærdelig rodet ud, hvis du ikke tager en grundig oprydning engang imellem. Flyt derfor alle de ting, der ikke hører hjemme i bogreolen, og find plads til dem andre steder. Det er desuden en god idé at fylde hele bogreolen ud med bøger, så der ikke er ledige hylder, hvor man nemt kan lægge andre ting. Du kan også overveje, at dele bogreolen op, så den både har plads til bøger, magasiner, husholdningsdokumenter og dvd-film, men lav en klar grænse mellem tingene, så de ikke bliver rodet sammen.

6. Skab system i entréen

En entré, der ikke er udnyttet ordentligt, vil hurtigt blive et område, hvor rodet samles. Her er det især vigtigt at finde opbevaringsplads til jakker, sko og tasker. Det betyder rigeligt med knager til at hænge overtøj på, hvis der ikke er nok plads i garderobeskabet. Derudover er det en rigtig god idé at udnytte rummets loftshøjde, da de færreste hjem har store åbne entréer med mange kvadratmeter.

Du kan eksempelvis sætte hylder op langs loftet, hvor der kan være plads til kurve, de sko du sjældent bruger, cykelhjelme og lignende. En indbygget bænk med integreret opbevaringsplads nedenunder som denne er også en smart løsning. På den måde får hvert familiemedlem deres egen kurv til alle deres ting.

 

Timeless

 

The Lantern

7. Brug trappen til opbevaring

Det er nok ikke en løsning, der egner sig til alle boliger, men er du i gang med at renovere din trappe, kan du overveje at få indbygget trappeskuffer til dit fodtøj. Du kan udnytte et dødt areal til at skjule dine slidte løbesko, gummistøvler, træsko og andet fodtøj, der ikke just pynter i entréen.

LÆS OGSÅ: 9 OVERFLØDIGE TING, DER RODER HJEMME HOS DIG

 

Burrows Road Glazed Envelope

8. Hold gulvet ryddet

En af hemmelighederne bag et hjem, der fremstår ryddeligt, er at holde gulvarealerne fri for ting. Selvfølgelig har du en række møbler, der er essentielle for dine rum, men det kan være en fordel at begrænse mængden af store møbler eller i hvert fald få sat dem ud langs væggen, så der bliver skabt mere gulvplads. Derudover kan små ting som tv-bokse og spillekonsoller med fordel også fjernes fra gulvet og løftes op på en lille hylde, ligesom kabler og ledninger kan samles i rør eller fastmonteres langs væggen. Det er små detaljer, som får dit rum til at virke mere roligt og fri for kaos.

 

Tvättstuga Elsa vit

9. Minimer kaosset i bryggerset

Selv om bryggerset ofte er det rum, hvor rodet, vasketøjet og de mindre pæne ting sættes hen, kan det mentalt være en fordel også at holde rodet på afstand her. Bryggerset er ikke et rum, vi har lyst til at opholde os i mere end højst nødvendigt, så derfor kan kaos være med til at gøre de praktiske pligter som tøjvask og strygning endnu mere sure.

Prøv derfor at gøre rummet ryddeligt og indret det, så det fremstår lækkert og moderne. Køb eksempelvis et par flotte vaskekurve eller vaskesække, der kan stå fremme, så vasketøjet ikke ligger i bunker på jorden og invester i et tørrestativ i træ eller et andet flot materiale. Organiser alle rengøringsmidler i små kurve eller trækasser, så deres kedelige etiketter ikke kan ses, og prøv så vidt muligt at få gemt støvsugeren og moppen væk bag et fint forhæng eller i et skab.

 

Her er også et eksempel på en fin løsning i bryggerset, hvor der er gjort plads til vaskekurven i en skuffe ved siden af vaskemaskinen. På den måde ligger tøjet ikke og roder på gulvet.

 

Mount Lawley Home

 

Læs også:

Sådan indretter du med rosaguld

rosaguld houzz

Elles chefredaktørs bolig

cecilie elle

· Mere fra samme kategori ·