Læs også:

Close
rosaguld houzz

Boliginspiration: Sådan indretter du med rosaguld

Bolig  | 

Den gyldenrøde tone har fundet vej til vores boliger – rosaguld tilfører nemlig indretningen et smuk og sofistikeret udtryk. Her får du gode og nemme ideer til selv at få det ind i din bolig

Af: Benedikte Lundberg, Houzz.dk

Det er hverken kobber- eller guldfarvet. Det er rosaguld, også kendt som rose gold. Og som navnet indikerer, har den metalliske farve en snært at rosa, der kan give dit hjem masser af glamour, hvis den bliver brugt på en enkel og sofistikeret måde. Læs med, og lad dig inspirere af det gyldenrøde metal.

Nevern

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med rosaguld, er det på tide. For den gyldne metalliske nuance er at finde på alt fra interiør til smykker. Ja, selv de nyeste iPhones kommer i den farve. Der er masser af måder at bruge rosaguld i indretningen på, uanset om det er som små stilede detaljer eller større permanente løsninger.

Gyldne detaljer i badeværelset

Rosaguld skal aldrig fylde for meget i indretningen, men egner sig rigtig godt som den lille detalje, der gør dit hjem ekstra lækkert. I badeværelset kan du derfor vælge at opsætte armaturer, håndklædevarmere eller vandhaner i den smukke nuance. Det skaber en fin kontrast i et lyst badeværelse.

 

Dornbracht Bathroom in Rose Gold

Her har man valgt at lade brusehoved, armatur og vandrør være rosaguld, hvilket giver badeværelset et eksklusivt og moderne udtryk, når det kombineres med grålige, grafiske flisemønstre.

 

Clerkenwell

LÆS OGSÅ: ARVESTYKKER, DESIGNERMØBLER OG GØR-DET-SELV PÅ NØRREBRO

Et kick til køkkenet

Som regel er der ikke så mange overraskende elementer og farver i køkkenet, men det kan du på en stilet måde netop skabe med rosaguld. Vælg eksempelvis et permanent køkkenelement såsom emhætten eller komfuret i nuancen, og bryd det traditionelle kliniske køkkenudtryk.

 

Plaza Small Kitchen Savvy

Spisebordet i dette køkken kan pakkes sammen under køkkenbordet, når det ikke er brug. Her giver den rosaguld farve masser af dynamik til køkkenet, men kan samtidig gemmes væk, når man er til det mere minimalistiske udtryk.

 

Industrial-Chic Refurbishment Imperial Hall EC1

Du kan også tilføre køkkenet rosaguld med mindre permanente løsninger som for eksempel disse barstole. Det er også en god måde at eksperimentere med farven på, inden du investerer i permanente køkkenelementer i rosaguld.

 

Dining In

Iøjenfaldende belysning

Det rosa skær i metallet giver farven en mathed, der især egner sig som overflade på loftslamper og pendler. Tom Dixons kugleformede pendeller i rosaguld er moderne klassikere og kan give masser af liv til et ellers ganske stramt og minimalistisk køkken. Den rosa farve kommer i høj grad til udtryk, når den sættes sammen med mere kolde og neutrale farver.

 

Memorial Park Modern

Du kan også vælge at hænge dem i entréen eller hallen i klaser, så de nærmest udgør et lille kunstværk i sig selv.

 

Hampton House

SE OGSÅ: NÅ NYE HØJDER MED GYLDNE DETALJER

Understreg det rosa skær

Ønsker du i stedet at fremhæve den rosa farve i metallet frem for at få en mere mat nuance, kan du sammensætte det med lyserøde og rosa farver. Det kan være lige fra puder og stole til rosafarvet tapet eller vægge. Sørg dog for at have et par mørkere eller rustikke elementer, der bryder det en smule.

 

Whisper

Her understreges rosaguldet i de flotte kugleformede lamper af den lyserøde væg i det tilstødende værelse samt af den lyserøde træstol.

 

Copper/Bronze Globe Pendant Lights

LÆS MERE: VELKOMMEN TIL MIAMI – 10 TIPS TIL ART DECO-STILEN

 

Det simple sofabordsstel i rosaguld bliver ligeledes godt komplimenteret af de lyserøde sofapuder og ikke mindst de friske roser.

 

Worlds Away

Helt små detaljer

Du behøver langt fra at investere store summer for at få tendensen ind i din bolig. Helt små detaljer som udstyr til hjemmekontoret kan også være fint i farvetonen, hvis du ønsker en lidt mere dæmpet brug af rosaguld.
Oceanview Road House

Små rosaguld skåle til sofabordet kan også være fine detaljer til stuen, der sat sammen med lyserøde puder og en grå sofa, fungerer rigtig godt. Du kan også købe små rosaguld fyrfadslys eller vaser, du kan stille i vindueskarme eller på reoler.

 

Richard Vergez Interiors
houzz
Læs også:
houzz loppefund

· Mere fra samme kategori ·