Læs også:

Close
cecilie elle

Stilsikker drømmelejlighed: Hjemme hos chefredaktøren fra ELLE

Bolig  | 

Cecilie Ingdals drømmelejlighed midt i København oser af rene linjer og beviser, at chefredaktøren for danske Elle har fingeren på designpulsen

Karin Graabaek Helledie, Houzz.dk

Som chefredaktør for danske Elle og Elle Decoration er Cecilie Ingdals arbejdsliv fyldt med de nyeste strømninger inden for både mode og bolig. Men den daglige strøm af fristelser får hende ikke bare til at falde for den første og bedste nye stol eller lysestage. Til en drømmelejlighed vælges alt nemlig med omhu.

– Design skal først og fremmest være smukt at se på. Faktisk køber jeg kun ting, jeg ikke kan få mine øjne eller tanker fra, så derfor sover jeg mange nætter på et eventuelt køb. Jeg skal kunne mærke det, siger hun.

 

Køkken og spiseafdeling

Sammen med sin mand har hun brugt to år på at forvandle en mørk lejlighed med skrå vægge til et lækkert, lyst og praktisk hjem med et stort vinduesparti, et fantastisk walk-in-closet og en helt ny tagterrasse på 45 kvm. Overalt er løsningerne gennemførte og alle kroge udnyttet optimalt.

 

Houzz Tours hos Cecilie Ingdal Christiansen
Hvem bor her: Cecilie Ingdal, hendes mand og deres toårige datter Edith.
Beskæftigelse: Chefredaktør for magasinerne Elle og Elle Decoration i Danmark.
Beliggenhed: Midt i København på 4. sal i en gammel lejlighed fra 1800-tallet.
Størrelse: 150 kvm. og 45 kvm. privat tagterrasse.

Spisehjørne og stue

Houzz Tours hos Cecilie Ingdal Christiansen

Lejligheden har undergået en totalforvandling. Parret rev vægge ned, åbnede hele stuen og køkkenet op med et stort vinduesparti og byggede en tagterrasse.

– Den største udfordring? Det har jeg vist lykkeligt fortrængt … Men det var et stort projekt, der strakte sig over flere år, siger Cecilie Ingdal.

Til gengæld kunne familien rykke ind i et hjem, hvor alt er, som de gerne vil have det.

– Det er vidunderligt – og vi taler dagligt om, hvor heldige vi er, fordi vi har haft muligheden for at skabe de løsninger, vi har brug for, for at vores dagligdag fungerer. Det er virkelig vores drømmelejlighed.

Ville de gøre det igen?
Svaret er et stort – JA!

Et hyggehjørne

Et hjørne indrettet med Cecilie Ingdals sans for at håndplukke smukt design. Billedet over Kjærholms daybed er af kunstneren Minjung Kim. Den populære Bestlite-lampe i messing giver en moderne, tidløs kant til de bløde farver.

Houzz Tours hos Cecilie Ingdal Christiansen

Trappe til tagterrassen

Trappen fører op til en tagterrasse, som parret har fået anlagt. Det fornægter sig ikke, at Cecilie Ingdal er til ro og rene flader. Kun et enkelt busket kunstværk af Curtis Jere og en antik træstol, som hun fik i dåbsgave, pryder det hvide, næsten svævende trapperum.

Houzz Tours hos Cecilie Ingdal Christiansen
Cecilies tre yndlingsting i hjemmet:

* Min sofa fra Ilse Crawford
* De sort/hvide Minjung Kim-billeder
* Min Maria Rubinke-porcelænshjort

Tøj-lækkerier

Det meste af Cecilie Ingdals tøj er diskret gemt i et fantastisk walk-in-closet. Men her er et par jakker og tasker fra samlingen udstillet på Azucena-knagerækken i messing, designet af Luigi Caccia Dominioni.

 

Houzz Tours hos Cecilie Ingdal Christiansen

Badeværelset

Badeværelset er meget minimalistisk, og det var vigtigt for parret at få et rummeligt
badeværelse med plads til et badekar.

– Det skulle være enkelt og stilrent, så jeg kan dresse det op og ned med diverse tableauer og accessories, siger hun.

Bad og håndvask er fra Boffi.

Houzz Tours hos Cecilie Ingdal Christiansen

Loft og rolige flader

Loftet med asymmetriske vinkler har effektfulde lysindfald fra velplacerede ovenlysvinduer. Som en moderne katedral bliver rummet fuldendt af Anastassiades lampe over spisearrangementet, som er indrettet i med Gubi-stole i tidens ombejlede puderfarvede tone – Elle Decoration-farven, som Cecilie Ingdal selv kalder den.

I det hele tager er de rolige, rene flader indrettet med et ganske bestemt udvalg af ikonisk design. Han har forkærlighed for klassikere som Ægget og Poul Kjærholm, og hun er til nyere brands som Ilse Crawford, Michael Anastassiades og Gubi. Sammen har de skabt et velfungerende miks af nyt og klassisk med fokus på tekstiler i bløde farver, moderne design i velour og messing i markante detaljer.

 

Houzz Tours hos Cecilie Ingdal Christiansen

Køkkenet tæt på

Da køkkenet er en del af stuen, skulle det være neutralt og passe ind i lejlighedens udtryk.

– Køkkenet lever i dén grad op til vores forventninger. Nu drømmer jeg dog om et Garde Hvalsøe-køkken, indskyder hun og tilføjer:

– Det er jo her, vi er sammen som familie. Tanken var at skabe et rum med køkkenet som omdrejningspunkt, uden at det overtog hele stuefølelsen, og det, oplever jeg bestemt, er lykkes. Men det er det naturligvis også, fordi vi har valgt at holde en stram linje uden kogebøger, olier med mere stående fremme, men i stedet opbevarer den slags i lejlighedens mange skuffer og skabe.

 

Houzz Tours hos Cecilie Ingdal Christiansen

Store vinduespartier og masser af lys

Moderne design fascinerer Cecilie Ingdal mere end de store klassikere. Hun er blandt andet til nyere brands som Ilse Crawford, Gubi og Michael Anastassiades, der tilfører en lidt tidløs, oldschool glamourøs stemning i den lyse drømmelejlighed.

 

Houzz Tours hos Cecilie Ingdal Christiansen
Hvad drømmer Cecilie Ingdal om at anskaffe?

* En af Mari Rubinkes store porcelænspiger
* En Muller Van Severen marmorbænk
* Hella Jongerius fortolkning af Arteks te-vogn

Læs også: Grib art deco-stilen

Art Deco Featured

 

 

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·