Læs også:

Close
Ung sønderjysk landmand går viralt

EVENING NEWS: Ung sønderjysk landmand er blevet et viralt hit

Nyheder  | 

Landmand er gået viral · Facebook vil stoppe falske nyheder · Vi vil ikke have genbrugsgaver · Danskhed er årets ord · Tag en tur gennem Aleppos gader

Ung sønderjysk landmand er gået viral

Den sønderjyske landmand Dennis fra Landmand søger kærlighed er ikke let at forstå for det utrænede øre. Det har en filmklipper på TV 2’s program fået en lille sød video ud af, som efterfølgende er blevet delt flittigt på sociale medier. Det skriver TV 2.

Klipperen har tekstet videoen, men i stedet for at skrive det, han egentlig siger, har han skrevet, hvad det lyder som. Se videoen her:

Facebook vil stoppe falske nyheder

Facebook vil spredningen af løgne til livs. Især efter falsk information er blevet et lukrativt foretagende og har fået politisk betydning. Det skriver Politiken.

– Vi har fundet ud af, at en stor del af de falske nyheder er motiveret af penge, skriver firmaets vicepræsident, Adam Mosseri, i et blogindlæg.

Der bliver opdigtet historier med høj klikværdi, som skal få ledt en masse læsere hen til en side, som annoncer vil betale mange penge for at være på.

Derfor vil man hos Facebook blandt andet give brugerne lov til at stemple historier som falske. Når en nyhed får tilstrækkeligt med stemplinger, vil den blive sendt til faktatjek, og derefter vil de være markeret som omdiskuterede.

Facebook vil stoppe falske nyheder
I fremtiden vil falske nyheder blive faktatjekket og markeret som omstridte. (Foto: Polfoto)

Vi vil ikke have genbrugsgaver – medmindre de er design

Genbrug er blevet mere og mere populært blandt os danskere, og i løbet af 2016 har næsten halvdelen af befolkningen købt genbrug. Især designklassikere hitter her op til jul, skriver DBA i en pressemeddelelse.

– Her op til jul kan vi se, at der bliver rykket lidt rundt på listen. Royal Copenhagen er for eksempel populært året rundt, men kravler helt op i top i december, og samme tendens ser vi med Georg Jensen, Kay Bojesen og HAY, som også får et nyk op her til jul, siger Sofie Folden Lund, Kommunikationschef i DBA.

Selv om der er stor efterspørgsel på genbrug, er december den måned, hvor der bliver solgt mindst genbrug. Sofie mener, at det er, fordi man er bange for, at folk ikke bliver glade for en brugt gave.

Vi vil ikke have genbrugsgaver - medmindre det er design
Der bliver købt flere designklassikere i julemåneden. (Foto: Polfoto)

Danskhed er årets ord

Radioprogrammet Sproglaboratoriet på P1 kårer hvert år det ord, som har præget året, der gik. Det er niende gang i træk, og dette års ord er faldet på Danskhed. Det skriver DR.

– Danskheden er det, der har optaget os mest i år. Danskheden og vores værdier er blevet sat på prøve, siger Sabine Kirchmeier, der er direktør i Dansk Sprognævn.

Kirchmeier var en del af dommerpanelet sammen med tv-vært Thomas Skov, TV Avisen-vært Erkan Özden og Johannes Nørregaard Frandsen, der er professor ved SDU.

Tidligere ord har været:

  • 2015: Flygtningestrømme
  • 2014: Mobilepay
  • 2013: Undskyld
  • 2012: Stenalderkost
  • 2011: Arabisk forår
  • 2010: Vuvuzela
  • 2009: Lømmelpakke
  • 2008: Udlændingeservice
Danskhed er er årets ord
Danskhed er det år, som har præget 2016 mest. (Foto: Polfoto)

Få en 360 graders tur gennem Aleppos gader

Tag en 360 graders tur ned gennem det krigsramte Aleppo:

Læs også: Tusindvis flygtet fra Aleppo i løbet af et døgn

Læs også: Tusinder sørgede over Aleppo i fakkeloptog

 

· Mere fra samme kategori ·