Læs også:

Close

MORNING NEWS: Kampagne vil have kvinder til at sælge deres æg

Nyheder  | 

En kampagne vil have flere kvinder til at give deres æg til barnløse par, Christiano Ronaldo er igen kåret som verdens bedste boldjonglør, Grønland kalder Danmark arrogant, vrede kunder boykotter Føtex og tusindvis flygter fra Aleppo

Nyhedsredaktøren har fundet morgenens vigtigste overskrifter til dig, så du er opdateret på, hvad der sker i Danmark og verden.

 

Kampagne vil have kvinder til at sælge deres æg

Har du set en reklame i dit Facebook-feed, hvor du opfordres til at donere dine æg, så er det højst sandsynligt Styrelsen for Patientsikkerheds kampagne, du er stødt på. Styrelsen vil nemlig have flere kvinder til at melde sig til ægdonation og dermed hjælpe barnløse par med at blive forældre.

Kampagnen kommer som led i en bred politisk aftale, der blev indgået den 1. juli i år, hvor mulighederne for ægdonation blev ændret gevaldigt. Lovændringen gjorde det muligt at donere æg i både offentligt og privat regi, og derfor er det nu muligt for donorbørn at få helsøskende.

Samtidig blev den skattepligtige kompensation for donationen sat op fra 2400 kroner til 7.000 kr., hvilket betyder, at donorerne kan få dækket de udgifter, der kunne være ved transport eller tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med donationen.

Reglerne har allerede gjort, at flere kvinder har meldt sig på banen som ægdonorer, og selvom ventelisterne flere steder er forsvundet eller markant minimeret, mener Styrelsen for Patientsikkerhed stadig, at behovet for æg er stort i Danmark.

Overvejer du at donere dine æg, kan du læse mere på Giv Livs Facebookside eller her hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kampagne vil have kvinder til at sælge deres æg. (Foto: Screendump)
Kampagne vil have kvinder til at sælge deres æg. (Foto: Screendump)

Cristiano Ronaldo er kåret til verdens bedste igen

Den portugisiske fodboldspiller Cristiano Ronaldo er kåret til verdens bedste fodboldspiller i 2016 i magasinet France Footballs Ballon d’Or-kåring. Det skriver Ritzau.

Det er den fjerde gang, at 173 fodboldjournalister kårer den 31-årige Ronaldo som verdens bedste boldakrobat.

Cristiano Ronaldo er kåret til verdens bedste igen. (Foto: All Over)
Cristiano Ronaldo er kåret til verdens bedste igen. (Foto: All Over)

Den grønlandske regering er vrede over dansk “arrogance”

Danmark nægter Grønland selvbestemmelse på udenrigs- og sikkerhedsområdet, siger den grønlandske regering. Rigsfællesskabet er truet, advarer tre eksperter, ifølge Politiken.

Grønland mener, at landet gennem årtier er blevet snydt for kompensation for at have haft amerikanske baser liggende, og det eneste landet fik ud af baserne var forurering og ballade.

Grønland er nu så frustreret, at der kan blive tale om at smide USA ud af Thulebasen, eller at den store ø mod nord vælger at melde sig ud af kongeriget Danmark.

– Arrogancen er altødelæggende for vores relationer i rigsfællesskabet, siger Vittus Qujaukitsoq, der er udenrigsminister i den grønlandske regering.

Den grønlandske regering er vrede over dansk "arrogance". (Foto: Polfoto)
Den grønlandske regering er vrede over dansk “arrogance”. (Foto: Polfoto)

Vrede kunder boykotter Føtex efter sag om annoncer i Den Korte Avis

I sidste uge trak flere annoncører sig fra bloggen Den Korte Avis, da annoncørerne ikke vidste, at de annoncerede på den pågldende blog, og ikke var enige med bloggens budskaber, som mange beskriver som fjendtlige og islamkritiske. Det skriver Berlingske.

Blandt kunderne var Nordea, McDonald’s, Just-Eat, Ikea, Pandora, Læger Uden Grænser, Telia, Elgiganten og også Føtex, der lige nu oplever, at vrede kunder boykotter butikken. Det skriver Berlingske.

På Føtex’ Facebook-profil har flere danskere, der er utilfredse med butikkens valg om at trække annoncer fra Den Korte Avis erklæret, at de ikke vil handle i Føtex længere.

Kunderne mener, at Føtex er i “knæfald for Islam”. Der er dog også mange, der hylder Føtex for deres beslutning.

Efter en sand annoncørflugt fra Den Korte Avis har Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige erklæret dets støtte til bloggen.

Læs mere: Annoncører forlader Den Korte Avis

Tusindvis flygtet fra Aleppo i løbet af et døgn

Assads regime besidder nu 93 procent af Aleppo i det krigshærgede Syrien. Mere end 10.000 mennesker er flygtet fra det østlige Aleppo indenfor 24 timer, fortæller Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder. Det skriver Ritzau.

De nye flygtninge har hårdt brug for hjælp, siger Røde Kors’ Generalsekretær, Anders Ladekarl.

– Dem, vi møder er bange, de er sultne, de er forvirrede, har ikke noget sted at bo, har mistet familiemedlemmer, og er i det hele taget i en meget dårlig forfatning.

Røde Kors er til stede i det vestlige Aleppo, og har kun i få tilfælde fået mulighed for at levere nødhjælp til den østlige del af byen, som har været plaget af bombardementer, for at fravriste oprørernes tag på bydelen.

Tusindvis flygtet fra Aleppo i løbet af et døgn. (Foto: Polfoto)
Tusindvis flygtet fra Aleppo i løbet af et døgn. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·