Læs også:

Close

MORNING NEWS: Tusinder sørgede over Aleppo i fakkeloptog

Nyheder  | 

Tusinde danskere sørgede over Aleppo, mand skudt i Rønne efter knivangreb mod politiet, Putin sættes i direkte forbindelse med hacking af Clinton og flere og flere læger sig nej til nye patienter

Nyhedsredaktøren har fundet morgenens vigtigste overskrifter til dig, så du er opdateret på, hvad der sker i Danmark og verden.

Tusinder sørgede over Aleppo i fakkeloptog

Flere tusinde danskere var samlet over hele landet onsdag aften, i fakkeloptog og demonstration i mod krigen i Aleppo i Syrien, hvor især de sidste par døgn har haft meldinger om henrettelser og likvideringer af civile.

– Nu prøver vi at råbe verdenssamfundet op, forklarer journalisten Nagieb Khaja, ifølge Berlingske.

I København, Aarhus, Odense og Roskilde havde folk samlet sig, for at gøre opmærksom på situationen i Aleppo, der har taget en drastisk drejning efter det russisk-støttede syriske militær, er begyndt at trænge ind i dele af byen, der tidligere var besat af de trængte oprørsgrupper. Civile er fanget i krydsilden.

– Situationen er frygtelig. Det er ikke kun militante, som risikerer at blive tilfangetaget og dræbt af regimet, men også civile og særligt personer, som opererer for nødhjælpsorganisationer og har dokumenteret regimets overgreb. De bliver set som oprørernes forlængede arm, siger Nagieb Khaja.

Flere tusinde har tilmeldt sig fakkeltog for Aleppos ofre. (Foto: Polfoto)
Flere tusinde har tilmeldt sig fakkeltog for Aleppos ofre. (Foto: Polfoto)

Mand dræbt af politi efter knivangreb

En 48-årig mand blev i nat dræbt af skud fra betjent, efter manden havde angrebet betjentene med en kniv. Det skriver DR.

Naboer havde klaget over høj musik fra mandens lejlighed, og da politiet kendte manden i forvejen og var sikre på, at manden ville skrue op igen, så snart de havde forladt stedet, besluttede betjentene sig for at beslaglægge mandens musikanlæg. Det gjorde manden så vred, at han angreb betjentene med en kniv.

– Den ene af de to politifolk blev ramt i ryggen flere gange, og derfor blev der afgivet skud, siger vicepolitiinspektør Peter Jørgensen fra Bornholms Politi.

Politifolkene gav manden førstehjælp efter skudene, indtil ambulancen kom. Manden døde af sine kvæstelser kort efter, at han blev indlagt på Akutmodtagelsen på Bornholms Hospital.

Betjenten, der blev stukket i ryggen, blev også behandlet på Akutmodtagelsen, og er nu blevet udskrevet.

Efterretningsfolk: Putin personligt involveret i hackerangreb i præsidentvalg

Efterretningsfolk mener nu, med “en høj grad af sikkerhed”, at Ruslands præsident Vladimir Putin var personligt involveret i en russisk mission om at blande sig i det amerkanske præsidentvalg.  Det skriver NBC News.

Putin anklages for personligt at have dirigeret, hvordan materiale fra demokraterne blev lækket under valget. Materialet kom fra diplomatiske kilder og spioner, der arbejder for USA’s allierede.

Efter sigende skulle den russiske indblanding have haft flere mål. Først handlede det om hævn over Hillary Clinton, men derfra udviklede det sig til en opvisning i, at amerikansk politik er korrupt, og at landet derfor ikke er en troværdig verdensleder længere.

CIA har derfra konkluderet, at den russiske regering ønskede, at Donald Trump vandt valget. FBI og andre efterretningstjenester vil ikke stå helt bag den konklusion, men de fleste er enige om, at den russiske indblanding i valget, handlede om at skade Clintons præsidentkampagne.

Efterretningsfolk: Putin personligt involveret i hackerangreb i præsidentvalg. (Foto: Polfoto)
Efterretningsfolk: Putin personligt involveret i hackerangreb i præsidentvalg. (Foto: Polfoto)

Markant flere læger siger nej til nye patienter

Flere og flere læger siger nej tak til flere patienter. 1. januar 2014 havde 38 procent af landets læger lukket for tilgang, mens det tal var steget til 56,1 procent per 1. september 2016. Det skriver DR.

– Det tal er helt urimeligt højt. Det må være en fuldstændig fundamental ting i Danmark, at man kan få adgang til en praktiserende læge – også hvis man flytter fra den ene ende af landet til den anden, siger Camilla Hersom, der er formand for interesseorganisation Danske Patienter.

I fire kommuner i Region Hovedstaden har samtlige læger lukket for nye patienter. Regionerne opretter nu ofte regions- og udbudsklinikker, der skal aflaste de steder, hvor lægemanglen trænger sig mest på.

– Flere patienter i klinikken betyder flere sygdomme, der skal håndteres, og mange kan ikke løbe hurtigere, end de gør i dag. Der skal være væsentligt flere praktiserende læger, end der er i dag, for ellers går det ud over bestemte grupper som kronikkere og udsatte, hvor afstand til lægen kan have betydning for, om de kommer af sted, siger formand hos de Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Christian Freitag, som kalder udviklingen stærkt bekymrende.

· Mere fra samme kategori ·