Læs også:

Close

MORNING NEWS: Rekordmange asylbørn er i virkeligheden voksne

Nyheder  | 

Rekordmange uledsagede asylbørn viser sig at være voksne, Europols julekalender er nået til Danmark og tilstanden er forværret for betjenten, der blev skudt i hovedet uden for Albertslund politistation

Nyhedsredaktøren har fundet morgenens vigtigste overskrifter til dig, så du er opdateret på, hvad der sker i Danmark og verden.

Rekordmange asylbørn er i virkeligheden voksne

Nye tal fra Udlændingestyrelsen viser, at knap 600 asylbørn i år er blevet vurderet til at være over 18 år. Det skriver Jyllands-Posten.

Det har man fundet frem til, efter lægerne på Retsmedicinsk Institut i København har undersøgt alderen på asylsøgere, der er ankommet uden forældre og siger, at de er under 18 år. Ud fra røntgenbilleder af fingerknogler og tænder fastlægger de personens alder.

Ved slutningen af november var der blevet foretaget cirka 800 aldersundersøgelser i 2016.

Det er over dobbelt så mange som i det hidtidige rekordår sidste år. I de afgjorte sager er tre ud af fire, altså 74 procent eller knap 600 personer, blevet vurderet til at være over 18 år, og Retsmedicinsk Institut vurderer, at tallet kan nå op på 1.000 inden året er omme.

Er man mindreårig får man en række fordele i asylfasen, og får barnet asyl, kan de modsat voksne asylansøgere søge om at blive familiesammenført med deres forældre.

Rekordmange asylbørn er i virkeligheden voksne. (Foto: Polfoto)
Rekordmange asylbørn er i virkeligheden voksne. (Foto: Polfoto)

Europols julekalender afslører Danmarks mest eftersøgte

Europol har i år valgt at fokusere på eftersøgte forbrydere med en julekalender, hvor der bag 24 låger gemmer sig en af Europas mest eftersøgte kriminelle fra forskellige EU-lande. Det skriver TV2.

Den 7. december er tiden kommet til Danmark, og på eumostwanted.eu finder man en video, der handler om 30-årige Ziad Benamor. Han er efterlyst for at have handlet med kokain og ecstasy i København.

Benamor er desuden undsluppet et psykiatrisk hospital og i besiddelse af et ulovligt våben samt forfalskede dokumenter, og meget andet.

Europols julekalender afslører Danmarks mest eftersøgte. (Foto: Screendump)
Europols julekalender afslører Danmarks mest eftersøgte. (Foto: Screendump)

Politibetjents tilstand forværret: I kritisk tilstand efter skud i hovedet

Betjenten, der i går blev skudt i hovedet ved Albertslund politigård blev tidligere tirsdag meldt uden for livsfare, men nu er hans tilstand forværret.

En 26-årig mand er anholdt og bliver onsdag morgen fremstillet i et grundlovsforhør sigtet for drabsforsøg. Ifølge TV2 er det en stjålet pistol, der er taget fra Rødovre Skytteforening, der er blevet brugt i skudepisoden.

Da skytteforeningen opdagede, at der manglede et våben, opsøgte de den 26-årige på bopælen i Glostrup, men han var ikke hjemme. Foreningen kontaktede også politiet, men her var vurderingen, at det kunne vente til tirsdag morgen med at foretage sig yderligere.

Ifølge TV2 er den 26-årige psykisk syg, og har tidligere har været inde på en politistation, hvor han affyrede skud med en hardball.

Læs mere her: Landets politistationer øger sikkerhed efter skud ved Albertslund politistation

Se også: Psykisk syg mand anholdt for skud mod betjent

Politibetjents tilstand forværret: I kritisk tilstand efter skud i hovedet. (Foto: Polfoto)
Politibetjents tilstand forværret: I kritisk tilstand efter skud i hovedet. (Foto: Polfoto)

 

· Mere fra samme kategori ·