Læs også:

Close

EVENING NEWS: Ny neglelak fortæller, om din drink er dopet

Nyheder  | 

En ny neglelak fortæller, om din drink er dopet, politiet har anholdt en psykisk syg mand, som de mener står bag skud mod betjent og politistation, Lukas Graham er nomineret til tre Grammys, og Fifa 17 skal undersøges, fordi det støtter inklusion af homoseksuelle i fodbold

Nyhedsredaktøren har fundet aftenens overskrifter til dig, så du er opdateret på, hvad der sker i Danmark og verden.

Ny neglelak fortæller, om din drink er dopet

Fire studerende på North Carolina State University har skabt en neglelak, der skifter farve, hvis den kommer i kontakt med de stoffer, der oftest bruges til “date-rapes”, altså hvor man doper en persons drink, så de bliver desorienterede, besvimer eller andet, der gør dem lettere at voldtage.

Det skriver Higher Education Works.

Neglelakken Undercover Colors skifter farve, når den kommer i kontakt med et date rape-stof. Det eneste, man skal gøre, er at røre i drinken med sin finger og se, om neglelakken skifter farve. Gør den det, skal man nok komme væk i en fart.

– I USA bliver 18 procent af alle kvinder udsat for seksuelle overfald i løbet af deres liv. Det er næsten hver femte kvinde i vores land. De er vores døtre, de er vores kærester, og de er vores venner. Date rape-stoffer bruges ofte til at facilitere seksuelle overfald, men der er meget lidt forskning i, hvordan man opdager dem. Vores mål er at opfinde teknologier, der giver kvinder muligheden for at beskytte sig selv over for denne hæslige og stille invaderende forbrydelse, skriver teamet bag opfindelsen i en Facebook-opdatering.

Ny neglelak kan fortælle dig om din drink er dopet. (Foto: All Over)
Ny neglelak kan fortælle dig, om din drink er dopet. (Foto: All Over)

Psykisk syg mand anholdt for skud mod betjent

Politiet har anholdt en mand, som de mener skød og sårede en betjent alvorligt ved politigården i Albertslund tirsdag morgen. De foreløbige beviser og spor peger på, at den anholdte handlede alene.

Det fortæller politiinspektør hos Københavns Vestegns Politi Mogens Lauridsen på et pressemøde ifølge DR.

Gerningmanden stak hurtigt af efter skudepisoden, men blev anholdt kort efter hændelsen. Den mistænkte er en 26-årig dansk mand, som i forvejen er kendt af politiet.

– Gerningsmanden stikker af, men cirka 40 minutter efter får vi kontakt til en person, som ligner en, der har løbet længe. Han bliver anholdt ved Taastrup nær Roskildevej, siger Mogens Lauridsen.

Lige nu er politiets fokus især at finde gerningsvåbenet, forklarer politiinspektøren.

Den sårede betjent er indlagt på Rigshospitalet. Hans tilstand er alvorlig, men stabil.

Læs mere her: Landets politistationer øger sikkerhed efter skud ved Albertslund politistation

Politidirektør Kim Christiansen, til venstre, og ledende politiinspektør Mogens Lauridsen, tirsdag på et pressemøde på politigården i Albertslund. (Foto: Polfoto)
Politidirektør Kim Christiansen, til venstre, og ledende politiinspektør Mogens Lauridsen tirsdag på et pressemøde på politigården i Albertslund. (Foto: Polfoto)

Lukas Graham nomineret til tre Grammys

Lukas Graham fik et forrygende internationalt år i 2016, da megahittet “7 Years” nåede ud til det meste af verden. Det har den amerikanske Grammy-komité, The Recording Academy, også opdaget, og de har netop offentliggjort de nominerede til den kommende Grammy-uddeling, der afholdes den 12. februar 2017.

Her er “7 Years” nomineret i tre kategorier: “Record Of The Year”, “Song Of The Year” og “Best Pop Duo/Group Performance”.

Lukas Graham dyster mod Beyoncé (Formation), Adele (Hello), Rihanna (Work) og Twenty-One Pilots (Stressed Out) i Record of the Year-kategorien.

Ved Song Of The Year-kategorien dyster “7 Years” igen mod Beyoncé (Formation), Adele (Hello), Mike Posner (I Took A Pill In Ibiza) og Justin Bieber (Love Yourself).

I kategorien Best Pop/DuoGroup Performance er Graham oppe imod The Chainsmokers feat. Halsey (Closer), Twenty One Pilots (Stressed Out), Rihanna feat. Drake (Work) og Sia feat. Sean Paul (Cheap Thrills).

Kilde: Berlingske

Lukas Graham nomineret til tre Grammys. (Foto: All Over)
Lukas Graham er nomineret til tre amerikanske Grammys. (Foto: All Over)

Politikere vil kontrollere FIFA 17 for at beskytte børn mod “homo-propaganda”

Det populære fodboldspil Fifa 17 er kommet i russiske politikeres søgelys, fordi spillet støtter homoseksuelle. Det skriver TV2.

Flere parlamentsmedlemmer vil have undersøgt, om spillet overtræder landets ”homo-propaganda-lov”, fordi firmaet, der står bag spillet har opfordret brugerne til at støtte op om den engelske kampagne Rainbow Laces, der støtter homoseksuelle fodboldspillere.

I Rusland har detsiden sommeren 2013 været forbudt at ”propagandere ikke-traditionelle seksuelle forhold” til børn i Rusland, og fordi Fifa-spillet ikke har aldersbegrænsning, skal det nu undersøges af myndighederne.

 

· Mere fra samme kategori ·