Læs også:

Close

MORNING NEWS: Berlin-angreb: Politi leder efter mand, de overvågede for et år siden

Nyheder  | 

Berlins politi leder nu efter ny mistænkt, som blev overvåget for et år siden · Ikea indgår millionforlig efter dødsfald · Plastik forklædt som ris fundet i Nigeria · Danske unge dyrker ulovlig trend

Nyhedsredaktøren har fundet morgenens vigtigste overskrifter til dig, så du er opdateret på, hvad der sker i Danmark og verden.

Berlin-angreb: Politi leder efter en mand, de overvågede for et år siden

Den 24-årige tunesiske mand Anis Amri eftersøges nu i hele Europa og er mistænkt for at stå bag lastbilangrebet i Berlin. Det skriver BBC.

Tysk politi advarer om, at Anis Amri kan være farlig og bevæbnet, og det har udlovet en dusør på 100.000 euro til den, der kan skaffe beviser, der fører til hans anholdelse.

Anis Amri er kommet under politiets radar, efter hans opholdstilladelse blev fundet i lastbilen, som torpederede julemarkedet, hvor 12 mennesker mistede livet, og 49 blev sårede. Der er tegn i lastbilen på, at gerningsmanden har kæmpet med den polske chauffør, inden chaufføren blev slået ihjel. Er gerningsmanden Amri, kan han derfor også være såret.

Amri har allerede været i politiets søgelys for et år siden, fordi han var mistænkt for at planlægge et røveri for at kunne få penge til at købe våben. Overvågningen blev dengang afvist på grund af manglende beviser. Derudover har han siddet fire år i fængsel i Italien for ildspåsættelse, inden han kom til Tyskland.

Læs mere her: Lastbil kører ind i menneskemængde i Berlin

Læs mere her: En mistænkt anholdt og en anden fundet død efter lastbil torpederede julemarked i Berlin

Læs mere her: Berlins politi: Måske har vi den forkerte mand

Til venstre er et ældre billede af Anis Amri og til højre et nyere billede. (Foto: Polfoto)
Tusindvis af blomster ligger som minde for ofrene i angrebet på et julemarked i Berlin. (Foto: Polfoto)

Ikea indgår million-forlig efter dødsfald

Møbelkæden har indgået et forlig på 358 millioner kroner i erstatning til tre amerikanske familier, hvis børn døde, efter at have fået en Ikea-kommode af navnet “Malm” ned over sig i februar 2014, juni 2014 og februar 2016. Det skriver Ritzau.

Dødsfaldende førte til, at den svenske møbelgigant trak 29 millioner kommoder tilbage fra markedet, og kommoden sælges ikke mere på det amerikanske marked. Derudover har Ikea opfordret sine kunder til at montere deres møbler fast til væggene og udleverer materialer til det.

Foruden erstatningen har Ikea doneret 358.000 kroner til tre børnehospitaler i USA, samt 717.000 kroner til børneorganisationen Shane’s Foundation.

Læs også: IKEA trækker millioner af møbler tilbage efter dødsfald blandt seks børn

IKEA trækker millioner af møbler tilbage efter dødsfald blandt børn. (Foto: Polfoto)

2,5 tons plastik forklædt som ris konfiskeres i Nigeria

Nigeria har konfiskeret 2,5 tons plastikris, som er smuglet ind i landet. Myndighederne fortæller, at risen skulle sælges på markederne.

Lagos’ toldchef Haruna Mamudu fortæller, at plastikrisen var meget klistret efter, at det var blevet kogt, og at “guderne må vide, hvad der var sket”, hvis nogen havde spist det.

Det er endnu uklart, hvor plastikrisene kommer fra, men lignende “ris” blev fundet i Kina sidste år.

2.5 tons plastik forklædt som ris konfiskeres i Nigeria. (Foto: All Over)

Danske unge dyrker ulovlig trend

Ti gange på fire måneder har unge forsøgt at overnatte i danske Ikea-varehuse. Det skriver Politiken.

To belgiske teenagere gemte sig i et belgisk Ikea-varehus natten over og filmede deres natlige eskapader. Den video blev lagt på Youtube, fik 1,7 millioner visninger og har siden inspireret unge over hele verden til at følge deres eksempel.

Nu er turen kommet til danske unge.

– Det har spredt sig. I fire ud af vores fem danske varehuse har unge mennesker forsøgt at gemme sig i butikkerne inden lukketid for at tilbringe natten i IKEA, siger Mette Maria Starcke, der er pressemedarbejder i IKEA.

Flere gange er de unge kravlet op i de høje -tag-selv-reoler på lagrene for at gemme sig, og det er den svenske møbelgigant bekymret over.

– Det er utrolig farligt. De unge kan falde ned, men de kan også komme til at skubbe varer ned fra lageret, som kan ramme andre kunder. Det er heldigvis ikke sket endnu, men det ville være frygtelig tragisk, hvis det skete, siger Mette Maria Starcke.

Det er ulovligt at opholde sig i butikkerne efter lukketid, og i alle ti tilfælde er de unge blevet meldt til politiet.

Ikea er træt af trend med at overnatte i butikken. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·