Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Eksplosion i Tyrkiet, Steven Seagal bliver russer, Zlatan tager kvælertag og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Eksplosion rammer den tyrkiske by Diyarbakir

Tyrkiet rammes igen af eksplosioner, denne gang i den sydøstlige by Diyarbakir fredag morgen. En person meldes dræbt og 30 såret. Det skriver Ritzau.

Episoden skete få timer efter, at politiet anholdt 11 parlamentsmedlemmer fra det prokurdiske parti, HDP, tæt på den politistation, hvor politikerne sad fanget.

Det er endnu ikke klart, om eksplosionen har forbindelse til anholdelserne.

Læs mere: Seks dræbt og 219 såret under bombeangreb i Tyrkiet

Læs også: Dramatisk nat i Tyrkiet: flere døde i militært kupforsøg

Eksplosion ramer den tyrkiske by Diyarbakir. (Foto: Polfoto)
Eksplosion ramer den tyrkiske by Diyarbakir. (Foto: Polfoto)

Steven Seagal bliver russer

Den amerikanskfødte actionskuespiller Steven Seagal er blevet russer. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Vladimir Putins talsmand Dmitry Peskov fortæller, at Seagal længe har udtrykt et stærkt ønske om at få godkendt statsborgerskab i Rusland, og nu har amerikaneren altså fået sit ønske opfyldt.

– Han er kendt for at have varme følelser for vores land, hvilket han aldrig har lagt skjul på. Det er grundlaget for at gøre ham til russisk borger, siger Peskov til AP.

Seagal og Putin har mødt hinanden flere gange og deler en interesse for kampsport.

Steven Seagal bliver russer. Her ses han med Vladimir Putin. (Foto: Polfoto)
Steven Seagal bliver russer. Her ses han med Vladimir Putin. (Foto: Polfoto)

Zlatan tog kvælertag på Simon Kjær i fodboldkamp

Den svenske fodboldspiller Zlatan Ibrahimovic står over for en mulig karantæne, efter han tog kvælertag på den danske spiller og landsholdsanfører Simon Kjær under en fodboldkamp torsdag aften mellem Manchester United og Febernache. Det skriver Ritzau.

Dommeren så ikke episoden selv, men Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) kan straffe den svenske spiller, hvis der er tilstrækkelig dokumentation for optrinnet. Og det har det engelske medie, The Mirror, de har nemlig et billede.

Zlatan tog kvælertag på Simon Kjær i fodboldkamp. (Foto: All Over)
Zlatan tog kvælertag på Simon Kjær i en Champions League-kamp. (Foto: All Over)

Bjarne Riis ser potentiale i kvindecykling

Ørnen fra Herning kan ikke holde sig fra cykelsporten, og han skal nu i samarbejde med Lars Seier Christensen bygge et cykelhold op, der når det højeste internationale niveau.

Men indtil det mål nås, formentlig i 2018, vil makkerparret også udforske hidtil ukendte områder for dem. Kvindecykelsport. Det skriver Politiken.

Riis-Seier Project, som de to mænds samarbejde hedder, sender nemlig et kvindehold på landevejene i den kommende sæson. Holdet er allerede så skarpt, at det i 2017 opnår WorldTour-status.

– Under Post Nord Danmark Rundt kom jeg ved lidt af et tilfælde i kontakt med Bo Handberg Madsen, der har stået i spidsen for Danmarks førende kvindehold BMS-Birn, og derefter har tingene udviklet sig så hurtigt, at Lars og jeg har besluttet os for, at der ligger et kæmpe potentiale i også at udvikle kvindecyklingen, fastslår Bjarne Riis.

Kvindeholdet består af danskerne Pernille Mathiesen, Christina Siggaard, Louise Norman og Camilla Møllebro, amerikaneren Carmen Small, svenskerne Sara Mustonen og Sara Penton, samt hollænderen Claudia Koster.

Bjarne Riis vil satse på kvindecykling. Her ses danskeren Pernille Mathiesen, der er med på kvindeholdet. Foto: All Over)
Bjarne Riis vil satse på kvindecykling. Her ses danskeren Pernille Mathiesen, der er med på kvindeholdet. Foto: All Over)

TopGunn griner af dom i voldssag

Dommen er faldet over TopGunn i sagen om en episode, hvor den unge rapper, rev fanen Emilie i håret og gav hende knytnæveslag i ansigtet.

Trods en dom på 14 dages betinget fængsel og 30 timers samfundstjeneste, var den unge mand smilende foran Retten i Aarhus.

Ekstra Bladet spurgte TopGunn, hvad hans fans mon mente om sagen:

– Det ved jeg sgu ikke. Jeg håber, at de passer på, når de går i byen. De ved godt, at jeg er en party-fyr. Jeg er jo ikke en Rasmus Seebach, så jeg kan tillade mig lidt mere – forhåbentlig! siger TopGunn og griner.

Læs mere: Topgunn anklaget for vold mod kvindelig fan

TopGunn griner af dom i voldssag. Foto: Polfoto)
TopGunn griner af dom i voldssag. (Foto: Polfoto)

Personale har ikke tillid til nyt IT-system på landets hospitaler

Hospitalerne i Region Hovedstaden skal bruge et nyt it-system, men rapporter fra Herlev- og Glostrup Hospital, der allerede bruger systemet, viser, at sundhedspersonalet ikke har tillid til Sundhedsplatformen. Det skriver DR.

I stedet arbejder personalet uden om det nye system blandt andet ved at blive ved med at bruge det gamle.

– Vi går simpelthen ind i det gamle system og laver oprettelsen på blodprøven her. Men det er jo ikke det, der er meningen. Meningen er, at de to systemer skal tale sammen, så man kun skal arbejde i ét system. Vi er nødt til at gøre det for at få det til at fungere og have vores på det rene. Men også for at beskytte vores patienter og sikre, at de får den rigtige behandling, siger Karin Jønsson, der er jordemoder og tillidsmand for jordemødrene på Herlev Hospital.

Personale har ikke tillid til nyt IT-system på landets hospitaler. Foto: Polfoto)
Personale har ikke tillid til nyt IT-system på landets hospitaler. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·