Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: En beskidt debat sluttede helvedesuge for Trump og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

En beskidt debat sluttede helvedesuge for Trump

De to kandidater til verdens mest magtfulde job mødtes igen i nat i en debat, der beskrives som beskidt og dybt personlig. De brød endda med årtiers tradition og gav ikke hånd, inden debatten startede. Det skriver CNN.

Da Trump trådte ind i debatten var det efter en uge, hvor hans kampagne har været i frit fald, efter en 11 år gammel video er kommet frem, hvor han fortæller om, hvordan han slet ikke kan lade være at kysse smukke kvinder, uden først at spørge dem om han må, og hvor en af hans mange scoreteknikker er at rage kvinder uopfordret i skridtet.

Du kan se videoen her:

Gennem weekenden frasagde flere deres støtte til kandidaten Trump, blandt andre skuepiller og republikansk politiker Arnold Schwarzenegger, politikeren John McCain.

Også Trumps egen kone, Melania, Trump siger, at hendes mands udtalelser om kvinder er stødende.

Det var nogle af de kritikpunkter, som Hillary Clinton greb fat i under debatten, og Trump svarede ved at fokusere på Clintons egen mand, Bill Clinton, der blandt andet er kendt for skandalen, hvor han havde en affære med sin praktikant Monica Lewinsky, da han var præsident. Trump sagde også, at han ville smide Clinton i fængsel, hvis han blev præsident.

Læs også: Danske Julie blogger fra USA: Trump er som en femårig bølle

En beskidt debat sluttede helvedesuge for Trump. (Foto: Polfoto)
En beskidt debat sluttede helvedesuge for Trump. (Foto: Polfoto)

FBI-agent om PET-bog: Det er gået over stregen

Den forhenværende FBI-agent Jack Cloonan siger i et interview med Ritzau, at den tidligere chef for PET Jakob Scharf er gået over stregen, når han i en bog siger, at amerikanske agenter muligvis har ageret i Danmark uden at have tilladelse til det.

– Det er en meget alvorlig beskyldning at komme med. Det vil ikke ødelægge samarbejdet, men det er ikke befordrende, og det er ikke godt, siger agenten til Politiken.

I fredags udkom bogen “Syv år for PET”, der er skrevet på baggrund af den tidligere efterretningschef Jakob Scharfs erfaringer. Københavns Byret nedlagde et fogedforbud, fordi PET ikke havde fået lov til at læse bogen inden udgivelse, og fordi foromtalen i bogen bekymrede efterretningstjenesten.

Men trods fogedforbud, bragte både Politiken og Ekstra Bladet dele af bogen, og en boghandler på Frederiksberg solgte bøgerne. Politiken udgav hele bogen i et særtillæg i weekenden.

Du kan læse hele foromtalen her: MY EVENING NEWS: Bog om PET-chef solgt trods forbud mod salg og andre aftennyheder

PET-bog stoppet på grund af foromtale
PET-bog stoppet på grund af foromtale. (Foto: Polfoto)

Nøgenbilleder: 14-årig pige kan starte bølge af retssager mod Facebook

En 14-årig pige fra Nordirland hiver Facebook i retten for et nøgenbillede, der er blevet delt på det sociale medie. Retssagens udfald kan være afgørende for, om der efterfølgende vil komme flere sager mod Facebook om nøgenbilleder og videoer, siger britisk advokat ifølge The Guardian.

– En sag som denne risikerer at åbne sluserne for andre civile søgsmål mod Facebook og andre sociale medier, siger advokaten Paul Tweed.

Den 14-åriges forældre har forklaret, at pigen blev presset til at aflevere billedet, der senere blev lagt på Facebook. Efterfølgende blev det fjernet flere gange efter appel fra familien, men det blev ikke blokeret fra siden og dukkede hele tiden op igen.

Facebook selv har afvist, at der kan blive tale om en erstatning.

Også herhjemme er der problemer med nøgenbilleder på Facebook. Læs mere om sagen her: Nøgenbilleder: Piger er lige så slemme til at dele som drenge

Nøgenbilleder: Piger er lige så slemme til at dele som drenge. (Foto: Polfoto)
Nøgenbilleder: Piger er lige så slemme til at dele som drenge. (Foto: Polfoto)

 

· Mere fra samme kategori ·