Læs også:

Close

Fem fortællinger om slut shaming

Nyheder  | 

Mange kvinder oplever af blive slut shamet i løbet af deres liv, og blive kaldt til som luder, billig eller løs på tråden, fordi nogen dømmer kvinderne og deres seksualitet. Her er fem fortællinger om slut shaming

Desværre er der mange måder at udskamme kvinder på, og Dansk Kvindesamfund Odense har samlet nogle virkelige historier sammen, der giver et billede af hvad slut shaming, victim blaming og sexisme kan være.

Læs mere: #SlutWalk: Demonstration sætter fokus på slut shaming

Karina, 25 år: Dobbeltmoralsk og dumpende kæreste

– Min første kæreste, som også var den første jeg havde sex med, havde det med at slå op med mig for så at ville have mig tilbage. Og i en af de perioder hvor vi ikke var sammen, havde jeg sex med en anden.

– Da mig og min ekskæreste så blev kærester igen, begyndte han at sige, at han ikke kunne se på mig på grund af det jeg havde gjort (været sammen med en anden, da hun var single red.), og at han ikke troede, at jeg var “sådan en person”.

– Han sagde, at han altid havde set mig som uskyldig, men det var jeg ikke mere i hans øjne. Han nægtede at have sex med mig, eller også stoppede han mens vi var igang – også fordi han ikke kunne se på mig “på grund af dét”.

– Når vi kom op at skændes om det kaldte han mig luder, og han fortalte mig at alle hans venner var enige med ham i, at jeg havde gjort noget forkert, skamfuldt og luderagtigt.

Lone, 41 år: Underviser mente ikke, at man kunne voldtage i et ægteskab

– Jeg har haft en underviser (mandlig!) som sagde til os dengang 15-16 årige elever, at han ikke mente man kunne tale om voldtægt i et ægteskab. For når man var gift så “måtte man jo godt”.

Artiklen fortsætter under billedet

POLFOTO_13206718

Pia, 23 år: Skælder sig selv ud efter sex

– Jeg skælder mig selv ud for at ha haft sex med ENDNU en fyr, selvom jeg havde lyst til det. Det er en rigtig dårlig vane jeg har svært ved at komme af med.

Læs også: Unge kvinder gør oprør på de sociale medier

Louise, 30 år: Sladrede om andre piger

– I folkeskolen og gymnasiet husker jeg, hvordan vi sladrede om andre piger – “De siger, at hun knaldede ham på en stol indenfor til festen, hvor alle kunne se det” – “Ad, hvor er hun klam!”.

Christina, 27 år: Følte seksuelt overgreb var egen skyld

– Da jeg var fjorten blev jeg udsat for et seksuelt overgreb af min daværende eks. Da jeg var til afhøring hos politiet, forlangte politimanden at jeg detaljeret beskrev mit tidligere sexliv og antal af sexpartnere gennem tiden.

– Jeg forstod ikke, hvorfor de oplysninger var vigtige. Jeg følte, jeg var billig, og at overgrebet var min egen skyld.

– Hvis jeg bliver udsat for et lignende overgreb igen, er jeg ikke sikker på, at jeg tør gå til politiet.

Læs mere: Nøgenbilleder: Piger er lige så slemme til at dele som drenge

Kvindernes navne er anonymiseret.

· Mere fra samme kategori ·