Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Koncerter gør dig gladere og andre aftennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis.

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Undersøgelse: Koncerter gør dig gladere

Hvis du af og til kan blive lidt trist over alle de penge, du smider efter koncertbilletter, så er chancen for, at tristheden er kortvarig, ganske stor.

En ny australsk undersøgelse viser nemlig, at hvis du regelmæssigt går til musikkoncerter eller festivaler, føler du dig mere tilfreds og lykkeligt i dit liv. Det skriver musikbladet NME.

Forskere fra Deakin University har brugt data fra en lykkeundersøgelse, hvor deltagerne selv har svaret på, hvor lykkelige de er. Derefter har forskerteamet talt med 1.000 tilfældige fra lykkeundersøgelsen og spurgt til deres musikforbrug.

De, der ofte tager til koncerter, danser og synger med andre, ender højere oppe på lykkeskalaen end de, der ikke går til koncerter.

Undersøgelse: Koncerter gør dig gladere. (Foto: Polfoto)
Undersøgelse: Koncerter gør dig gladere. Se selv, hvor glade de her mennesker er. (Foto: Polfoto)

Kondiløber-sagen: Offer fik snor om halsen og blev slået

Sagen om en 38-årig kvinde, der blev fundet i livsfare efter at have været forsvundet i flere timer, udvikler sig. En 29-årig mand blev anholdt omkring et døgn efter, kvinden forsvandt.

Nogle timer senere blev manden sigtet for voldtægt og drabsforsøg og blev sat i grundlovsforhør.

Nu er det kommet frem, at kvinden blev overfaldet og trukket ind i en busk. Der blev hun slået i ansigtet og hovedet, og derefter forsøgte gerningsmanden at kvæle hende med en snor. Det førte til, at kvinden mistede bevidstheden.

Kvinden blev også voldtaget.

Læs mere: MY MORNING NEWS: Mand anholdt efter voldsomt overfald på kvindelig løber og andre nyheder

29-årig anholdt for voldsomt overfald på kvindelig løbe. (Foto: Polfoto)
29-årig anholdt for voldsomt overfald på kvindelig løbe. (Foto: Polfoto)

Professor: Facebook-debat er en trussel mod demokratiet

Flere politikere mener, at danskerne skal lære at styre deres temperament. I hvert fald er tonen efterhånden så hård på de sociale medier, at en professor kalder den en trussel for demokratiet. Selvkontrol, anmeldelser, samt en kortlægning skal der til for at komme problemet til livs, siger flere. Det skriver Politiko.

Tidligere på året blev der rejst sigtelser mod personer, der talte for at aflive Zenia Stampe. For nylig er en ung mand blevet idømt fængsel for trusler mod den konservative politiker Mai Mercado og hendes baby på Facebook. Også Pia Kjærsgaard har modtaget trusler af en ung mand, der er blevet idømt betinget fængsel for det. Og senest fik Medina fik en hård medfart i Berlingskes kommentarspor på Facebook, da hun havde lavet et program om flygtninge.

De Radikales ordfører, Zenia Stampe, mener også, at politiet skal gøre en større indsats for at komme de kriminelle ytringer til livs. Samtidig skal danskerne undervises i, hvad der er lovligt og ikke lovligt at skrive og sige på nettet.

Professor og IT-etiker Thomas Ploug fra Aalborg Universitet vurderer, at der bliver smidt flere trusler og injurier på nettet end før i tiden. Han er også bekymret for det, der er på vej og mener, at debatten er blevet mere afsporet og, fordi ingen lytter, en stor trussel mod demokratiet:

– Debatten bliver afsporet. Ingen lytter til hinanden. Den demokratiske dialog forstummer. Faktisk er det her noget nær den største trussel mod vores demokrati i mange år. Det er helt bestemte typer, der kommer til at dominere debatten. Det kræver en vis kynisme og hårdhed at kunne håndtere denne form for debat. Det kan afholde folk fra at gå ind i politik. En af kvaliteterne ved en politiker er jo at kunne lytte og forstå, siger han.

Professor: Facebook-debat er en trussel mod demokratiet. (Foto: Polfoto)
Professor: Facebook-debat er en trussel mod demokratiet. (Foto: Polfoto)

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·