Læs også:

Close
sushi wasabi peberrod

Er du sikker på, det er wasabi, du får sammen med din sushi?

Mad  | 

Flere steder får du rent faktisk serveret peberrod i stedet for wasabi, når du bestiller sushi – også selv om det ser grønt ud

Nu kan jeg næppe prale af at være den store wasabispiser, men den grønne klump skal altså være der, når jeg bestiller sushi. Lige der ved siden af strimlerne af syltet ingefær. For sådan er det. Wasabi hører sig til. I hvert fald for udseendets skyld.

Nu ser min (sushi)virkelighed dog ud til at være brast. Bevares, der er altid en grøn klump. Men det viser sig, at det ofte slet ikke er wasabi, jeg får serveret sammen med mine California rolls. Det er peberrod – også selv om der står “wasabi” på menukortet.

Oftest består den stærke, grønne klump, som du måske blander op i din soya, af en blanding af peberrod, sennep og lidt grøn farve(!). Det viser en video fra American Chemical Society, der beskriver peberrod som et mildt alternativ til wasabi. Du kan se videoen i bunden af artiklen.

peberrod wasabi
Øverst: Peberrod. Nederst: Wasabiplante. (Foto: All Over)

Du har sikkert aldrig fået ægte wasabi – det er for dyrt

Grunden til, at sushirestauranterne vælger at servere peberrod med farve i stedet for den ægte vare, er, at wasabiplanten ifølge BBC er svær at dyrke. Den er dog, hvis vi skal være fair, en japansk peberrodstype, men den er så kræsen, når det kommer til jordtype og vejrforhold, at det er et kæmpe problem at lave wasabimarker med succes.

Udover at være svær at få fat på, på grund af udfordringen i at dyrke den, er wasabiplanten også meget dyrere end almindelig peberrod. Den koster efter sigende 1.056 kroner per kilo! Til sammenligning kan du købe en bøtte revet peberrod i supermarkedet for cirka 180 kroner kiloet (og der har de altså revet det for dig).

Har du mon nogensinde smagt ægte wasabi?

· Mere fra samme kategori ·