Læs også:

Close

Undersøgelse: Kvinder er mere fornuftige

Mit liv, Nyheder  | 

Nu har du endelig beviser for det, du hele tiden har vidst: Det er dig, der har ret. I hvert fald når det kommer til at tage beslutninger i parforholdet

Hvis du en gang imellem føler, at din kæreste tænker lidt mere “jeg” end “vi”, er du faktisk helt rigtig på den.

En undersøgelse, foretaget af YouGov for Keno, viser nemlig, at mænd er mere drevet af deres følelser end kvinder, når det kommer til penge. Derudover er mænds drømme mere egocentrerede, hvor kvinders drømme oftere involverer begge parter.

Ifølge kønssociolog Cecilie Nørgaard er der en tydelig forklaring på, hvorfor mænd og kvinders drømme er forskellige.

– Der er forskel på, hvad mænd og kvinder drømmer om. Når vi ser, at nogle mænd drømmer om motorcykler, og nogle kvinder drømmer om kirkebryllupper, er det bundet op på stereotype forestillinger om køn i vores kultur, som vi har lært helt fra barnsben i forhold til, hvad det betyder at være mand og kvinde. Her lever mændene op til traditionelle forestillinger om, at det er maskulint at være stærk og handlekraftig, mens kvinderne lever op til forestillingen om, at kvinder er omsorgsfulde og rettet mod hjemmet, siger kønssociolog Cecilie Nørgaard.

pjimage
(Foto: All Over Press)
Vidste du, at …

  • Kvinder både lærer sproget hurtigere og kan huske længere tilbage?
  • Grunden til, at kvinder græder mere end mænd, er, fordi det gennem tiden har været en fordel at vise følelser, når man ikke kan spille med musklerne.

Boys will be boys

Undersøgelsen bekræfter også Karsten Engmann Jensens udtalelser fra vores tidligere artikel om, at kvinder er bedre til privatøkonomi, og at de som regel er bedre tilbudsjægere.

Desværre har kvinder en tendens til at lægge ansvaret fra sig, hvilket giver den modsatte effekt.

Det er ikke kun i forhold til drømme, at der er forskel på kønnene. Hvis man ser på luksusforbruget hos mænd, er det styret af deres trang til at erobre, hvor kvinder er mere bange for at miste.

Kvinder bruger luksus til at fastholde deres partner og for at vise kløer over for konkurrenter.

Mænd har også et større behov for at opretteholde deres økonomiske status, hvor kvinder er bedre til at skære ned på forbruget i dårlige perioder.

Så vær ikke bange for at tage de økonomiske bukser på i forholdet.

    Vidste du, at …

  • 17% flere mænd end kvinder føler sig begrænset af et parforhold.
  • Selvom kvinder har ry for at shoppe mest, bruger mænd både mere tid og flere penge på det.

Keno har iøvrigt i forbindelse med deres nye kampagne lavet et eksperiment, som tager udgangspunkt i undersøgelsens resultater. Dette er endt ud i en reklamefilm, hvor kvinderne bestemt ikke er bange for at tage ansvaret.

Se deres reklamefilm her.

Så næste gang du mener, at kæresten får en dårlig idé, har du nu beviser på, at du ved bedst 😉

Shopping trolley, purse. Keywords: Portmonee, Purchasing, carriage, consumption, cut-out, make purchases, material admission, purse, red, retail trade, shop, shopping, studio, supermarket
(Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·