Læs også:

Close
skat, efi, efi-systemet, it-system, danmarks største it-skandale, svindel, penge, skattepenge, skattegæld, gæld inddrivelse, restancer, statsrevisorerne, ministre, skatteminister, milliarder kroner, kroner, milliarder, it, kmd, csc, fejl

Er du en single kvinde? Så har du Danmarks dårligste økonomi

Nyheder  | 

Er du kvinde, single og oplever du tit, at din pung er gabende tom? Så er du ikke alene. Ifølge statistikkerne er Danmarks 600.000 singlekvinder den befolkningsgruppe, der har dårligst økonomi. Men sådan behøver det ikke at være

Danske singlekvinder har færre penge, sparer mindre op og bruger ofte flere penge, end de har. Men en dårlig økonomi behøver ikke at forfølge dig som singlekvinde, for ifølge forfatter Karsten Engmann Jensen kræver det kun få justeringer, for at du kan blive en af dem, der har bedst styr på pengene. Få tips og tricks her.

– Singlekvinder er kun dårlige, når de fralægger sig ansvaret og hele tiden skal købe det, der er på mode. Kvinder er faktisk bedre end mænd til privatøkonomi – hvis de tror lidt på deres egne evner. Det er ofte kvinden, der er bedst i stand til at finde det gode tilbud, men lige så ofte siger hun: ”Jeg forstår mig ikke på penge”, og det er noget fnidder. Og det kan betyde, at der bliver færre penge til forbrug, siger forfatteren, der står bag bogen Økonomisk Overskud – til famile, fritid og forbrug.

Mænd shopper for status, kvinder for rivaler

Karsten Engmann Jensens beregninger viser, at det koster en kvart million mere at være single end i et parforhold, over en årrække. Det er der flere grunde til.

– Singler lejer oftere og sparer dermed ikke op i boligen, der er kun en person til at dække de faste udgifter, der er skattemæssige ulemper, og ofte er det også sværere at få et lån i banken. Og fordi mænd generelt stiger mere i løn end kvinder, øges uligheden kun med alderen, forklarer forfatteren. 

Men der er også en anden interessant vinkel på shoppingmønstre mellem kønnene. For forskningen viser, at mænds forbrug af luksus er styret af lysten til at erobre, mens kvinders er styret af frygten for at miste.

– Det er interessant, at når det i perioder går skidt med økonomien, viser kvinder i parforhold sig at være bedre til at drosle ned for deres forbrug, mens mænd typisk forsøger at fastholde deres signaler om at have styr på økonomien ved at holde et højt forbrug at dyre signalvarer. Kvinder ønsker sig typisk luksus med den hensigt at fastholde sin partner – blandt andet ved at vise rivaler, at hun har status hos den mand, hun er partner med, siger Karsten Engemann Jensen.

Men et andet mønster viser sig ved singlekvinderne.

– På en måde køber singlekvinder luksusvarer for at tiltrække mænd, men de køber lige så meget for at holde rivaler på afstand, for at vise at de er priviligeret i forhold til deres rivaler, slutter Karsten Engemann Jensen. 

Læs mere om, hvordan du kan gøre din økonomi bedre her.

· Mere fra samme kategori ·