Læs også:

Close
Paa roven Saadan vender du underskud til overskud

På røven? Sådan vender du underskud til overskud

Økonomi  | 

Danske singlekvinder har en dårlig økonomi. Er din konto allerede i minus den 2. i måneden, og har du svært ved at spare op til lejlighed og ferier, så læs med her

En ny bog viser, at singlekvinder er den befolkningsgruppe, der har dårligst økonomi i Danmark. Heldigvis behøver det ikke blive ved med at være sådan, og med nogle få justeringer kan du vende minus til plus. Det fortæller Karsten Engmann Jensen i sin nye bog Økonomisk Overskud – til famile, fritid og forbrug. Sammen med ham giver MY DAILY SPACE dig her tips til, hvordan du kan få råd til både husleje og sjov.

Undgå kredit

Det bedste sted at spare er ved at undgå køb på kredit. Sørg derfor altid for at betale for tingene med det samme og undgå dyre kreditfælder med gebyrer og renter.

– Du kommer nemt til at betale 150 kr. for hver 100 kr., du køber for på afbetaling, siger Karsten Engmann Jensen.

Hav en pengereserve

Men hvordan får du råd til de mere dyre ting, hvis du ikke skal købe på kredit? Det gør du ved at spare op og have en reserve af penge, så du altid kan købe, hvis du falder over et godt tilbud.

– Der er mange penge at spare ved at vente med at købe, til man har sparet op, fordi man ikke skal betale kreditrenter, og fordi det, man har ønsket sig, kan være faldet i pris. På den måde kan du nemt få halvanden gang mere ud af dine penge.

Undgå lokkende tilbud

Hvis et tilbud er så fristende, at det er svært at sige nej til, skal du stoppe op og trække vejret en ekstra gang.

– Det går oftest galt, fordi man fristes til at købe det, andre netop har investeret i – eksempelvis en iPhone. Det ved teleselskaberne, og de lokker derfor med ordninger, hvor det skjules, at det koster penge at købe ting, bare fordi de er på mode.

Køb kvalitet

Selvom kvalitetsvarer er dyrere og kan tage længere tid at spare op til, er de alligevel gode at gå efter.

– Det betaler sig at være sparsommelig med tøj, der vaskes ofte og dermed bliver slidt hurtigere ned. Pengene bruges bedre på at købe en jakke eller et par sko, som man kan have glæde af i lang tid.

Tænk over dine indkøb  

Synes du, at det er irriterende ikke at have råd til den nyeste iPhone eller Stella McCartney-taske, så sæt tingene i perspektiv.

– Der findes ikke mange steder i verden, hvor levestandarden er så høj som i Danmark. Det skal kvinder huske, når de ikke føler, de har råd til de nyeste mærkevarer. En iPhone koster mere end et års indtægt i Vietnam. Det er da værd at tænke over.

Du kan læse mere om, hvorfor danske singlekvinders økonomi er dårligst her.

Kilde: Karsten Engmann Jensen. 

· Mere fra samme kategori ·