Læs også:

Close

Livet som kommende student: Eksaminer, sabbatår og frustrationer

Katrine Juel Friis brænder for at skrive og reportere, og det er sjældent, at hun ikke sidder med hovedet i computerskærmen. Hun har siden tidernes morgen haft et inderligt ønske om at blive journalist, og der er intet, der skal stå i vejen for, at hun bliver det.

Derfor er hun også en af de ti tilknyttede skribenter (top ten) på MY DAILY SPACE.

Når hun ikke skriver for MY DAILY SPACE, knokler hun som studentermedhjælper på Politikens Redaktion, og studerer den samfundsvidenskabelige bachelor med tilsagn til journalistik på RUC på første semester.

Hvis du vil se Katrines vej til drømmejobbet eller bare følge med i, hvad hun går og laver i sin hverdag, så følg @katrine_friis på Instagram.

I de næste par uger skal Katrine og i det hele taget alle 3.g’ere landet over knokle dag ud og dag ind for at få den længe ventede hue på og ENDELIG kalde sig studenter

Der er ikke mange uger, til jeg bliver student på Nærum Gymnasium, og her på MY DAILY SPACE vil jeg dele de frustrationer såvel som successer, der er forbundet med det studenterforløb, jeg snart står midt i.

Hvis du er på vej til at blive student, ved du, at der er mange spørgsmål, der hober sig op: Hvad skal jeg lave efter gymnasiet? Skal jeg have sabbatår, eller skal jeg læse direkte videre? Skal jeg søge et job eller ud at rejse? Tro mig, du er ikke den eneste. Jeg har haft og har stadig præcis de samme spørgsmål kørende i hovedet 24/7.

Hvem er jeg så? Jeg er Katrine Juel Friis, jeg er 19 år gammel og går som sagt på Nærum Gymnasium. Et emne, der for mig kører i hovedet konstant, er eksaminer og specielt hvilke eksaminer, jeg skal op i. Vi har alle vores favoritfag, som vi vil gøre alt for at komme op i, men det er ikke altid, at man er så heldig. Det har jeg ikke været de sidste to år, så måske er tredje gang lykkens gang … eller måske er jeg bare uheldig for tredje gang.

Vores skæbne ligger i undervisningsministeriets hænder, og vi kan ikke gøre noget ved det. Det er på samme tid skræmmende og spændende.

Det hele kan i sidste ende godt blive ret så frustrerende

Og hvad så med sabbatår? Personligt vil jeg selv arbejde et helt år for at samle den nødvendige erhvervserfaring og tjene penge til min fremtid. Men jeg indrømmer, at det at tage ud at rejse og opleve verdenen har strejfet mine tanker. Det har dog for mig været vigtigst at kunne tjene godt op til CV’et til en kvote 2-ansøgning. Derfor har jeg valgt jobbet fremfor rejsen.

Hvis du selv er i tvivl om sabbatår, så har MY DAILY SPACE lavet en perfekt guide, der nok skal få dig skubbet i den rigtige retning. Men det at søge et job kan også være vanskeligt. For firmaerne er allerede i gang med at søge piccoliner/piccoloer og studentermedhjælpere, og man skal oftest igennem en lang proces, før man har et job. Samtidig kører eksaminerne rundt i ens hoved, og det hele kan i sidste ende godt blive ret så frustrerende.

katrine gymnasium 3 g galla
(Foto: Privat)

Nu sidder du sikkert og tænker, at hvis jeg har styr på mit sabbatår, hvad kan du så bruge mig til. Men mine kommende indlæg her på MY DAILY SPACE handler ikke bare om at guide dig til det ideelle sabbatår eller i det hele taget livet efter gymnasiet – de skal snarere give dig et indblik i, hvordan en enkelt snart nyudklækket student tackler at være en fri fugl.

Tre års forløsning: Skræmmende tanke

For det er skræmmende, at du – efter huen er kommet på, du har kørt vogntur og drukket i lange baner – er på fri fod. Det er ikke længere dine lærere eller forældre, som skal få dig op på benene igen, når det hele ser allermest sort ud … Nej, det er dig selv. Det virker ekstremt skræmmende for mig, og jeg synes selv, at det er underligt, at jeg efter 13 år på skolebænken nu skal tage et år i erhvervslivet og erfare, hvordan man arbejder i voksenlivet.

For ikke at nævne alle de tanker, der er omkring studiestart, når jeg engang skal til at læse videre og bygge min fremtid op. Her kører det også konstant rundt i hovedet; Hvad skal jeg læse? Hvilke studier passer med min bopæl? Hvordan undgår jeg at flytte væk fra familie, kæreste og venner? Kommer jeg overhovedet ind på mit drømmestudie? Og jeg kan blive ved. Ikke nok med det, bliver det også virkelig underligt ikke længere at se de sædvanlige mennesker hver dag, og at jeg nu selv skal tage et såkaldt initiativ for at kunne ses.

Tankerne og følelserne kører rundt, og det, jeg har glædet mig til i tre år, er lige pludselig virkelig, virkelig tæt på!

Følg med den næste måneds tid, hvor Katrine tager os med ind i sit liv som kommende student.

 

mydailyspace-facebook-logo

· Mere fra samme kategori ·